Stratégiai együttműködési megállapodást kötött az EFISZ és a Debreceni Egyetem

forrás: Prím Online, 2019. július 19. 14:26

A közös gondolkodás és hosszú távú együttműködés megalapozása céljából 2019. július 18-án ünnepélyes keretek között stratégiai partnerségi együttműködési megállapodást kötött az Elektronikus Fizetési Szolgáltatók Szövetsége, valamint a Debreceni Egyetem.

Az EFISZ és a Debreceni Egyetem - szellemi erőforrásaik szinergiáinak kiaknázásával – olyan együttműködési megállapodást kívántak kötni, amellyel közösen tehetnek egyrészt a hazai innovatív elektronikus fizetési megoldások minél gyorsabb és minél hatékonyabb elterjedéséért, másrészt a jövő generáció megfelelő képzéséért, annak érdekében, hogy ezen a szakterületen Magyarország versenyképes maradjon, és akár vezető szerepre is szert tehessen Európában.

 

A stratégiai partnerségi együttműködési megállapodás célja, hogy a Felek szoros, stratégiai jellegű együttműködése révén a Debreceni Egyetem részt vegyen az EFISZ által gondozott Elektronikus Fizetési Stratégia megalkotásában, továbbá a Felek együttműködjenek a pénzügyi tudatosság növeléséhez szükséges célok megállapításában, a végrehajtás lehetséges módozataiban; illetve a közösen megállapított egyéb, az elektronikus fizetési szolgáltatásokkal, a magasabb pénzügyi kultúra megteremtésével összefüggő szakmai célok megvalósítása érdekében – egymás szuverén jogainak tiszteletben tartásával – a megállapodás keretei között együttműködjenek; egymás szakmai véleményét kölcsönösen megismerjék, és folyamatos szakmai konzultációt folytassanak.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Digitális képességekkel a munkanélküliség ellen

A digitális képességek fejlesztése lehet a leghatékonyabb módja, hogy olyan embereket segítsünk vissza a munka világába, akik a közelmúltban valamilyen okból kiszorultak a munkaerőpiacról. A hátrányos helyzetű álláskeresőket karolja fel a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Incorpora projektje, amelyhez a Microsoft Magyarország is csatlakozott – digitális kompetenciafejlesztő tréninggel.

2020. július 12. 10:03

Kezd újraindulni az élet a járműiparban

Komoly következményekkel járt a koronavírus miatti leállás, amelyhez hasonlót még a 2008-as gazdasági világválság idején sem tapasztalt a járműipar. A COVID-19 nem várt kihívások elé állította az autógyárak beszállítóit is; fennmaradásuk érdekében gyorsan alkalmazkodniuk kellett az új helyzethez. Már megkezdődött a fellendülés, igaz a cégek teljes kapacitásának visszaállásáig még hosszú hónapokat kell várni.

2020. július 11. 14:55

A virtuális tárgyalóban is fontos a személyesség

Sokan fognak visszatérni a munkahelyükre a járvány után, de még többen lesznek azok, akik továbbra is a távolból, vagy részben távolról fognak dolgozni – ez derül ki a Microsoft friss, már a járvány után készített, globális felméréséből. Az elmúlt hónapok tapasztalatai azt bizonyították: minél személyesebb és életszerűbb a találkozás a virtuális térben, annál hatékonyabb az értekezlet. A Teams sci-fi-be illő fejlesztésekkel siet az új ügyféligények elébe.

2020. július 11. 11:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás