A Fujitsu új megoldásával elfelejthetjük a jelszóhasználatot

forrás: Prím Online, 2019. július 24. 10:00

A Fujitsu PalmSecure-alapú biometrikus biztonsági megoldásainak új, kibővített kínálata sokféle hétköznapi alkalmazási területen megkönnyíti a biometrikus személyazonosítás bevezetését – a múltba száműzve ezzel a jelszóhasználatot.

Az európai, közel-keleti, indiai és afrikai ügyfelek számára azonnal elérhető, kibővített Fujitsu PalmSecure kínálat négy fő eleme*: a Fujitsu biometrikus PalmSecure személyazonosító motor, valamint a kliensszámítógépek hozzáférését, az épületekbe, adatközpontokba való fizikai beléptetést és az egyéb alkalmazásokat átfogó API-n keresztül támogató ID GateKeeper, ID LifePass és ID Login V2. Az új kínálat révén az ügyfelek sokféle területen alkalmazhatják a jelszómentes biometrikus azonosítást. 

 

A PalmSecure segítségével a szervezetek a biometrikus biztonság legmagasabb szintjét vehetik igénybe. A felhasználók számára is kényelmesebbé válik a használat, hiszen nem kell költséges ügyfélszolgálati támogatást igénybe venniük az elfelejtett jelszavak újrabeállításához. A nagy teljesítményű integrációs képességeknek köszönhetően az ügyfelek rendkívül biztonságos biometrikus ellenőrzéssel szabályozhatják az épületekbe való fizikai beléptetést és az eszközök elérését csakúgy, mint a konkrét alkalmazások és szolgáltatások logikai hozzáférését.

 

Az egyszerű, kényelmes és gyors biometrikus azonosítás minden feltételét biztosító, átfogó és skálázható Fujitsu PalmSecure kínálattal gyakorlatilag bármilyen alkalmazási területen megvalósítható a biztonságos biometrikus hozzáférés. Az új központi megfeleltetési szerver tovább növeli a biztonságot azzal, hogy a felhasználónak nem kell külön-külön regisztrálnia a különböző helyszínekre, eszközökre, alkalmazásokra és szolgáltatásokra. A más alkalmazásokkal és eszközökkel való egyszerű integrációt átfogó API támogatja, amelynek köszönhetően a felhasználási lehetőségek köre az adatközponti belépésen túl kiterjed például az ipari gépek bejelentkezési adatainak megadására és az egyszeri bejelentkezésre (SSO). 

 

 

Biztonságos, egyszerű és higiénikus tenyérvéna-alapú azonosítás 

A minden irányból fenyegető, külső és belső támadások kihívást jelentenek a rendszerek biztonságának megőrzése szempontjából, és feltétlenül szükségessé teszik a technológiai biztonsági mechanizmusok és a kategorizált hozzáférés megvalósítását. 

 

Ahogy a szervezetek folyamatosan keresik az egyre biztonságosabb és könnyebben kezelhető azonosítási módszereket az adatok eléréséhez, a fizikai helyszínekre való beléptetéshez és általában véve a biztonság megteremtéséhez, mind nagyobb elismertségnek örvend a meghízható, pontos és hatékony személyazonosító módszert kínáló biometria. A Fujitsu különféle biometrikus azonosító megoldásokkal (pl. szivárványhártya-, arc-, ujjlenyomat, hang- és aláírás-felismerés) végzett kutatásai azonban azt mutatják, hogy ezek kevéssé védenek a csalás és a lopás ellen, és esetenként (elsősorban az ujjlenyomat-felismerés) higiéniai szempontból sem megfelelőek.

 

Az érintésmentes PalmSecure azonosítási rendszer biometrikus technológiája a Fujitsu több mint két évtizedes képfelismerési tapasztalatait, valamint a BioSec Group Ltd. technológiáját hasznosítva, tenyérvéna-mintázatuk alapján azonosítja a felhasználókat. A tenyérvénák mindenkinél egyediek és rendkívül részletezettek, ami saját sablon készítését teszi lehetővé minden felhasználó számára**.

 

A PalmSecure fejlett azonosítási algoritmusa rendkívül magas szintű pontosságot és sokoldalúságot biztosít. A téves elfogadási arány 0,00001% alatti (ami 10 millióból egynek felel meg), a téves elutasítási arány pedig 0,01% (10 ezerből 1). Ennek köszönhetően jelenleg a PalmSecure a piacon elérhető legpontosabb biometrikus azonosítási rendszer. Az érintkezésmentes leolvasó higiénikus és diszkrét, ami rendkívüli magas felhasználói elfogadottságot eredményez. 

 

„A biometrikus azonosítás, azon belül is különösen a tenyérvéna-azonosító technológia magasabb szintre emeli az IT-biztonságot. A felhasználónak többé nem kell bonyolult jelszavakat megjegyeznie, illetve rendszeresen megváltoztatnia, így sokkal kényelmesebben érheti el biztonságosan eszközeit és alkalmazásait. A Fujitsu a megoldásfejlesztés és a -bevezetés során is mindvégig az egyszerűség elvét tartotta szem előtt. Így született meg a biometrikus azonosítómegoldások kibővített portfóliója, amely egyszerűsíti a szervezetek számára a biometrikus ellenőrzés bevezetését. A Fujitsu PalmSecure biometrikus azonosító algoritmusa rendkívül alacsony téves elfogadási aránnyal dolgozik, a központi regisztráció pedig arról is gondoskodik, hogy senki se tudja több azonosító készítésével kijátszani a rendszert” – nyilatkozta Oliver Reyers, a Fujitsu EMEIA-régió biometrikus megoldásokért felelős vezetője. 

 

„A biometrikus technológiákat eddig kevéssé ismerték el a nagyvállalati környezetben annak ellenére, hogy nagy felhasználói elfogadottságnak örvendenek, a biometrikus azonosítót szinte lehetetlen elveszteni, és ezzel a módszerrel az új jelszó beállítását kérő költséges ügyfélszolgálati hívások száma is jelentősen csökkenthető. A Fujitsuval együttműködve most lehetőségünk nyílik arra, hogy széles körben ösztönözzük a biometrikus azonosítás munkahelyi bevezetését. A kibővített PalmSecure portfólió gyakorlatilag bármilyen területen és bármilyen célra alkalmazhatóvá teszi a biometrikus azonosítást, és számtalan pénzügyi előnyt ígér a biztonságot fontos szempontként kezelő szervezetek számára” – mutatott rá Györgydeák Péter, a Biosec vezérigazgatója. 

 

_________________

* A Fujitsu PalmSecure biometrikus azonosító motorja a kapcsolódó azonosító megoldás fő modulja. Központi adatbázist használ, és kiküszöböli a többszörös felhasználói regisztrációval járó kockázatot. A Fujitsu tenyérvéna-beolvasó technológiáját használó megfeleltetési szerver rendkívül kényelmes és biztonságos személyazonosítást tesz lehetővé. A fizikai és a logikai hozzáférést is szabályozza, és API-n keresztül mindenféle alkalmazással és szolgáltatással egyszerűen integrálható. 

A Fujitsu PalmSecure ID GateKeeper megoldása a fizikai beléptetést támogató biometrikus azonosító megoldás, amely tenyérvéna-technológia alkalmazásával nyújt biztonságos belépést a különböző fizikai objektumokba, például épületekbe és adatközpontokba. Az ID GateKeeper kizárólag biometrikus technológia alkalmazása esetén az „1:n” rendszerű azonosítást támogatja (amikor a teljes adatbázist meg kell vizsgálni az érvényes megfelelés megtalálásához). Második faktorként intelligens kártyát vagy RFID-t használva 1:1 rendszerű ellenőrzés végrehajtására is képes (amikor azonosítók megadása után egyetlen adatbázis-megfeleltetés szükséges). A megoldás könnyen integrálható a fizikai beléptető, valamint az idő- és jelenlétnyilvántartó rendszerekkel.

A Fujitsu PalmSecure ID LifePass a szoftver- és hardverkörnyezetben is meghonosítja a tenyérvéna-alapú azonosítást. Akkor is alkalmazhatóvá teszi a biometrikus azonosítást, ha az ügyfél jelenleg felhasználónéven és jelszón alapuló, normál bejelentkezéssel dolgozik, vagy olyan ipari gyártóberendezésről van szó, ahol korábban semmilyen módon nem védték a hozzáférést. API-n keresztül a megoldás szinte bármilyen szoftver-, IoT- és blokklánc-környezetbe integrálható. 

A Fujitsu PalmSecure ID Login V2 – a használt operációs rendszertől teljesen függetlenül – a hagyományos és vékonykliensek világát is megnyitja a tenyérvéna-alapú biometrikus azonosítás előtt. Az ID Login V2 támogatja az adatvédelmi előírások betartását és a legmagasabb biztonsági követelmények kielégítése mellett nyújt maximális felhasználói kényelmet. Hagyományos kliensek esetén a Microsoft Windows 7, 8, 8.1 és 10 operációs rendszerekkel is együttműködik, vékonykliensek esetén pedig lehetővé teszi, hogy az eszköz Linux grafikus felületen kapcsolódjon hozzá a Microsoft RDP, Citrix and VMware terminálszerverekhez. 

 

** A tenyérvéna-érzékelő csak akkor ismeri fel a mintát, ha a vénákban oxigénben szegény hemoglobin áramlik. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A digitális oktatásban segít az Ericsson új programja

A COVID-19 világjárvány a Föld sok országában az oktatási rendszerek működésében is fennakadásokat okozott. Ezt látva az Ericsson az UNESCO Globális Oktatási Koalíciójának keretében elindította Ericsson Educate elnevezésű digitális programját, amely középiskolások és egyetemi hallgatók számára kínál online oktatási anyagokat a digitális készségek és ismeretek javításához. 

2020. május 30. 10:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás