Lezárult a LinkingDanube projekt

forrás: Prím Online, 2019. július 28. 12:32

Idén június 26-án Bukarestben tartott konferencia keretében zárult a LinkingDanube projekt. A LinkingDanube célja az országhatárokon átnyúló közösségi közlekedési információk szolgáltatása, illetve a meglévő utazástervező rendszerek szolgáltatásainak bővítése, előtérbe helyezve a környezetbarát mobilitást a Duna-menti régióban. 

A projekt célkitűzése szorosan kapcsolódik a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. tevékenységéhez azáltal, hogy a különböző közösségi közlekedési szolgáltatások igénybevételére egy közös platformot hoz létre, elősegítve a fenntartható mobilitást.

 

Míg a korábbi hasonló tárgyú európai uniós projektek a felek közötti egyszerű adatcserén alapultak, addig a LinkingDanube a szolgáltatások összekapcsolását célozta meg, kapcsolódva az Európai Parlament és a Tanács intelligens közlekedési rendszerekről kiadott irányelvéhez. A LinkingDanube eredményterméke egy olyan pilot háttérrendszer, amely – összehasonlítva a jelenlegi legismertebb utazástervezőkkel – a szolgáltatók részére lényegesen egyszerűbbé teszi, hogy megosszák a szolgáltatásaikat egymás között. A projektben alkalmazott pilot utazástervező célzott példákon keresztül demonstrálja, hogy az Európai Szabványügyi Bizottság szakbizottsága (CEN/TC 278) által kiadott specifikus szakmai követelmények teljesíthetők. A projekt bizonyította, hogy a technikai leírást tartalmazó standard Open API alkalmazásával különböző régiók közösségi közlekedési utazástervezői összekapcsolhatók anélkül, hogy kifejezetten egyedi fejlesztéseket kelljen végrehajtani, vagy egy harmadik félnek ki kelljen adni az adatokat.

 

A LinkingDanube projektben a Duna-menti régió hat országából 2017. január 1-jétől két és fél éven át, állami és magánszektorban tevékenykedő közösségi közlekedési szolgáltatók, egyetemek, kutatóintézetek és vállalatok működtek együtt a Nemzeti Mobilfizetési Zrt-vel. A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. a projekt megvalósításával olyan nemzetközi szakmai kapcsolatokat épített ki, amelyeket elsősorban a határon átnyúló szolgáltatások jövőbeni fejlesztései során kíván felhasználni.

 

A LinkingDanube a Danube Transnational Programme keretében az Európai Unió által társfinanszírozott projekt.

 

Projekt időtartam: 2017. január 1 – 2019. június 30.

Költségvetés: 2 917 930,50 EUR, amelyből 2 480 240,89 EUR ERDF hozzájárulás

IPA hozzájárulás: 0 EUR

ENI hozzájárulás: 0 EUR

Prioritás: Jobban összekapcsolt és az energiáért felelős Duna Régió

Speciális cél: Környezetbarát és biztonságos közlekedési rendszerek és a városi és vidéki területek kiegyensúlyozott megközelíthetőségének támogatása

Weboldal: Interreg Danube Transnational Programme

 

A projektpartnerek:

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09