Közel negyedével nőtt a Huawei árbevétele 2019 első félévében

forrás: Prím Online, 2019. július 31. 18:31

A Huawei Technologies közzétette az idei év első félévének üzleti eredményeit: a vállalat árbevétele 23,2*  százalékkal nőtt 2019 első hat hónapjában az előző év azonos időszakához képest, nettó nyereségrátája 8,7 százalék volt.  A Huawei üzletágai közül a legnagyobb, 32 milliárd dollárt (220, 8 milliárd jüan)**  meghaladó árbevételt az okoseszközökért felelős fogyasztói üzletága érte el.  A távközlési (carrier) divízió 21,5 milliárd dolláros (146,5 milliárd jüan), míg a vállalati üzletág 4,6 (31,6 milliárd jüan) milliárd dolláros bevételt könyvelt el. 

Növekedéssel zárta 2019 első félévét a Huawei. A vállalat 23,2 százalékos árbevétel növekedést ért el az idei év H1 időszakában, amelyet elsősorban továbbra is hordozható okoskészülékeinek köszönhet. 

 

Liang Hua, a Huawei rotációs alapon megválasztott elnöke elmondta, hogy a vállalat működése továbbra is sikeresnek tekinthető, a hatékony vezetés és a pénzügyi mutatók növekedése révén pedig a vállalat üzleti teljesítménye is tovább emelkedett 2019. első felében.

 

 

 

"A bevételeink jelentős növekedésnek indultak idén májusban" - mondta Liang. "Az év első felében lefektetett alapok eredményeképpen továbbra is fejlődés tapasztalható, attól függetlenül, hogy a cég felkerült az amerikai Entity List-re. Ez azonban nem azt jelenti, hogy nem állnak előttünk nehézségek, amelyek idővel akár rövid távú növekedésünket is befolyásolhatják. " - tette hozzá Liang.

 

A Huawei fogyasztói üzletágának (consumer) árbevétele 2019 első felében elérte a 32 milliárd dollárt (220,8 milliárd jüan). A vállalat – beleértve a Honor-készülékeket is – 24 százalékkal több okostelefont szállított le világszerte az előző év azonos időszakában. A Huawei jelentős növekedést tudhat magáénak táblagépei, valamint PC- és viselhető okoseszközei eladását tekintve is. A vállalat emellett tovább szélesítette átfogó készülék-ökoszisztémáját is: a Huawei mobilszerviz-ökoszisztéma eddig több mint 800 ezer regisztrált fejlesztővel és 500 millió felhasználóval rendelkezik világszerte. A vállalat okostelefonjai piacvezetővé váltak a kamera és a mesterségesintelligencia-képességek, netezési sebesség, valamint akkumulátor-élettartam területén egyaránt, és számos nemzetközi elismerést nyertek el egyedülálló technológiai megoldásaiknak köszönhetően.

 

A Huawei távközlési (carrier) üzletágának árbevétele a vezeték nélküli hálózatok, az optikai átvitel, az adatkommunikáció, valamint IT és a kapcsolódó termékgyártás folyamatos növekedésének köszönhetően elérte a 21,5 milliárd dollárt (146,5 milliárd jüan). A vállalat jelenleg 50 darab kereskedelmi 5G-szerződést tudhat magáénak, melyekből 27-et európai országokkal kötött, többek között Nagy-Britanniával, Ausztriával, Olaszországgal, Svájccal és Spanyolországgal. A Huawei 2019 első félévéig bezárólag több mint 150 ezer bázisállomást telepített a világ minden pontján.

 

A Huawei vállalati üzletágának (enterprise) első féléves árbevétele meghaladta a 4,6 milliárd amerikai dollárt (31,6 milliárd jüan). A vállalat továbbra is elkötelezett, hogy ICT portfólióját minél több területen fejlessze úgymint a felhőalapú szolgáltatások, mesterséges intelligencia, egyetemi hálózatok, adatközpontok, a Dolgok Internete, valamint az intelligens számítástechnika terén. A Huawei továbbra is megbízható beszállítója kormányzati és közüzemi, valamint pénzügyi, energia- és autóipari ügyfeleinek.

 

A Huawei Technologies idén májusig gyors ütemben növekedett, bevételének növekedését az összes üzletága esetében azt követően is sikerült megőriznie, hogy a vállalat amerikai tiltólistára került.   A Huawei továbbra is folytatja tevékenységét és beruházásait annak érdekében, hogy a lehető legjobb minőségű termékeket és a legfejlettebb technológiai megoldásokat biztosíthassa felhasználói, valamint üzleti partnerei számára. A vállalat az idei évben összesen 120 milliárd jüant, azaz közel 17,6 milliárd dollárt fordít kutatás-fejlesztésre. 

 

„Továbbra is élvezzük a felhasználóink és üzleti partnereink bizalmát és határozott lépéseket tettünk annak érdekében, hogy megháláljuk az irántunk való elköteleződésüket. A magabiztosságunk továbbra is töretlen és az idő elteltével ez csak erősödni fog” – hangsúlyozta a Huawei elnöke.

 

_____________

* IFRS-nek megfelelő, nem auditált pénzügyi adatok

** USD 1.00 = CNY 6.8785

Kulcsszavak: +céginfo Huawei

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Növekvő árbevétel, pozitív féléves eredmény

Mivel a Delta Technologies Nyrt. üzleti éve eltér a naptáritól, ezért március végével már az első üzleti félév számairól tud közzétenni gyorsjelentést. Ez persze nem jelenti azt, hogy a kor kihívásaival ne kellene szembesülnie az immár a BUX-ban is jegyzett rendszerintegrátor informatikai társaságának. Mindazonáltal ilyen piaci körülmények között is tisztes helytállást tudott felmutatni: az egy évvel korábbi időszakhoz képest 71,5%-kal növekvő bevételről, és a korábban 300 milliót is meghaladó veszteséggel szemben 18,8 millió forintos nettó profitról számolt be a Delta Technologies.

2023. április 1. 17:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08