A nők sokkal kritikusabbak a másik kinézetét illetően

forrás: Prím Online, 2019. augusztus 18. 10:01

Több ezren próbálkoztak már bejutni a Szépvagy.hu társkereső oldalra annak júliusi indulása óta, de ez egyelőre csak keveseknek sikerült. Az említett oldal egy zárt társkereső szolgáltatás, ahová csak az kerülhet be, akit a már bent lévők beszavaznak. Mivel a szavazás a feltöltött fotó alapján történik, így az első benyomás, a szimpátia, a másik kinézete fog dönteni arról, hogy a többiek beengedik-e az oldalra.

Több ezer jelentkezőnek csupán a 20%-a jutott be eddig az oldalra, ami azt jelenti, hogy ötből négy regisztráló társkeresőt kiszavaznak a többiek. Nagyon szigorúnak tűnnek a számok első ránézésre, ráadásul annak fényében még inkább, hogy a pozitív és negatív szavazatok aránya jelentős eltérést mutat a férfiak és a nők tekintetében.

 

Összességében elmondható, hogy a nők jóval kritikusabbak a férfiak kinézetével kapcsolatban, mint fordítva. A legszigorúbb szavazók a fiatal korosztályban találhatók, a 30 év alatti nők csak a legsármosabb, legjóképűbb férfiakat engednék be az oldalra. Nagyon szigorúan szavaznak még a harmincas hölgyek is, 40 felett azonban már engedékenyebbek és kevésbé negatív szavazatokat adnak le a jelentkező szingli férfiakra. A férfiaknál ugyanez a tendencia figyelhető meg, azaz a fiatalok jóval kritikusabban szavaznak, mint az átlag.

 

Az urak egyébként kétszer-háromszor annyi hölgyet szavaznak be az oldalra, ami vagy azt jelenti, hogy a nők sokkal szimpatikusabbnak tűnnek a fotóik alapján, mint a férfiak, vagy azt, hogy férfiak – a tévhittel ellentétben – kevésbé válogatósak és a belső értékeket is legalább olyan fontosnak tartják. Ezt nem tudhatjuk, az a kiugró adat azonban elég elgondolkodtató, hogy a legszigorúbban szavazó huszonéves nők mellett az 50 év feletti férfiak is a vasszigorukról híresek: náluk a többiekhez képest jóval kevesebb hölgy jutna be az oldalra. De a „kakukktojást” jelentő ötvenes férfiakat kivéve elmondható, hogy minél idősebb egy társkereső, annál engedékenyebb – vagyis kevésbé szigorú – a másik kinézetével kapcsolatban. Esetleg azt, hogy az életkor előrehaladtával a szépség mást jelent, mint fiatal korunkban.

 

Az oldal üzemeltetői az eddigi több ezer fotóra érkezett szavazat alapján elárulták, hogy a napszemüveg nélküli, közeli, közvetlenül a kamerába néző és mosolygós arcok sokkal nagyobb eséllyel indulnak a szavazatokért. Ezzel valószínűleg nem is tudunk vitatkozni.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Civileket a Szigetre

Az idei évben is jelentkezhetnek a Szigetre azon civil szervezetek, melyek tevékenysége kapcsolódik a fesztivál Love Revolution filozófiájához és az erre épülő programok tematikájához. Az augusztus 5-11-ig tartó fesztiválra várják a szervezők a fiatalokat foglalkoztató témákban dolgozó, interaktív, többnyelvű programokkal szolgáló szervezetek jelentkezését. A civil Szigeten résztvevő szervezetek a saját tevékenységük megismertetésén túl a civilek közéleti szerepvállalásának fontosságára is felhívják a figyelmet.

2020. február 18. 19:15

Mutatjuk hogyan válhatsz fejlesztővé!

Február 15-én lezárult a felsőoktatási intézményekbe való jelentkezés határideje, de azoknak sem kell csüggednie, akik erről idén lemaradtak, hiszen számukra is számos lehetőség adódik arra, hogy kiszámítható és versenyképes karrierbe kezdjenek. Az egyik legbiztosabb választás ma a fejlesztői pálya, hiszen óriási hiány mutatkozik itthon programozókból, az EU egészét nézve pedig közel 700 ezer betöltetlen állás várja az IT szakembereket. De milyen lépéseken keresztül építhet valaki sikeres karriert programozóként? – Erre a kérdésre próbál válaszolni Laczkó Gábor, a Braining Hub IT oktatási centrum vezetője.

2020. február 18. 17:52

Új üzletágvezetőkkel erősít az SAP Magyarországon

Új szakmai vezetőket nevezett ki az SAP Hungary Kft. a szolgáltatási, tanácsadási üzleti terület, valamint a pénzügyi-biztosítási szektornak dedikált új üzletág élére.

2020. február 18. 16:27

A fertőzést is visszafordítja

A G DATA vírusirtója mostantól egy saját fejlesztésű gráfadatbázis segítségével is feldolgozza, hogy a kártevők hogyan viselkednek a számítógépeken, és képes visszafordítani a kártékony változtatásokat.

2020. február 18. 14:53

Európába érkezik a Samsung 2020 QLED 8K TV sorozata

A vállalat Máltán, a Samsung European Forumon bemutatta 2020-as, Európában elérhető televízióit és hangrendszereit. A kiállított készülékek között megtalálható a Q950TS QLED 8K TV csúcsmodell, valamint további 8K és 4K felbontású QLED televíziók, MicroLED és Lifestyle tévék, valamint soundbarok. 

2020. február 18. 13:16

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03

A három legnépszerűbb rádiót négymillió ember hallgatja

2020. február 3. 10:01
online sportfogadás