Az új családtag a mesterséges intelligencia

forrás: Prím Online, 2019. szeptember 8. 16:48

Dr. I.P. Park, az LG Electronics elnöke és technológiai vezetője a 2019-es, berlini IFA szakkiállítást megnyitó Future Talk című kerekasztal-beszélgetésen osztotta meg a vállalat vízióját arról, hogy a mesterséges intelligencia hogyan fogja kiterjeszteni az otthon fogalmát.

A beszélgetés egyik központi témája az LG intelligens eszközeit jelölő ThinQ márka volt, amely a vállalat mesterséges intelligenciát kínáló termékeit és szolgáltatásait, valamint wifi-alapú és IoT-funkciókat kínáló eszközeit egy AI-alapú okosotthon-rendszerben fogja össze. Az LG ThinQ technológiájának fejlődését szemléltetve Dr. Park egy olyan intelligens tanulási koncepciót mutatott be, amellyel a robotporszívók képesek elkerülni a sarkokban és akadályokban való elakadást. Az LG új eszközei a vállalat saját — az emberi agy neurális hálózatának működését mintázó — Neural Engine technológiájával felszerelt AI-processzora révén beépítve, azaz hálózati kapcsolat nélkül kínálják ezeket az innovatív funkciókat.
 
Azért, hogy a felhasználók még kényelmesebben férjenek hozzá digitális eszközeikhez, az LG a hangfelismerésen túl is kutatja a felhasználó és eszköz közötti interakció lehetőségeit. Ez olyan újításokat eredményez, mint például a Vision Park nevű intelligens kiegészítő modul, amely gyakorlatilag egy felhőben tárolt adatbázist használó vizuális szenzor. Dr. Park előadásában bemutatta, hogy a Vision Pack kiegészítéssel ellátott LG Styler képes vizuális információk alapján megállapítani a gépbe helyezett ruhák típusát, hogy aztán ennek nyomán adjon javaslatot az ideális ruhaápolási programra. A vezető az okostükör koncepciójának továbbfejlesztésével megalkotott LG ThinQ Fit nevű megoldást is bemutatta, amelynek háromdimenziós kamerái képesek pontosan azonosítani a felhasználó testének méreteit, és ennek nyomán egy valósághű avatárt alkotni virtuális ruhapróbákhoz. 
 
 
Dr. Park előadásában külön kihangsúlyozta a partneri együttműködések terén tanúsított nyitottság fontosságát. Az LG kiemelten fontosnak tartja saját fejlesztésű platformjainak megosztását, hiszen az innováció így válhat sokszínűvé és széles körben alkalmazhatóvá. Ennek jegyében a vállalat nemrégiben külső partnerek és fejlesztők számára is elérhetővé tette az LG ThinQ platformot (http://deepthinq.developer.lge.com), hogy ezzel is felgyorsítsa AI-technológiájának fejlődését.
 
Dr. Park panelbeszélgetésén az AI-technológia fejlesztése és életminőséget javító alkalmazási lehetőségeinek kutatása iránt elkötelezett tudósok vettek részt a technológiai szektor minden szegmenséből. A vendégelőadók között volt Dino Flora, a Qualcomm EMEA országok 5G stratégiájáért felelős technológiai alelnöke, Maurice Conti, elismert vizionárius és a Telefónica moonshot-szemléletben működő ötletgyára, az Alpha innovációs vezérigazgatója, valamint Ralph Wiegmann, az iF nemzetközi dizájnszervezet vezérigazgatója.
 
„Fejlődés, összekapcsolhatóság és nyíltság — számunkra ez a három szempont a mérvadó mesterségesintelligencia-megoldásaink fejlesztésekor” — mondta Dr. I.P. Park. „Ez a három pillér nem csak a jelenlegi tevékenységünk továbbfejlesztésének az alapja: alapvetően át fogja formálni azt, ahogyan élünk és gondolkodunk a mindennapjaink során.”
 
„Az LG idén is a fogyasztói technológia egyik legfontosabb fejlesztését járja körül előadásában” — mondta Jens Heithecker, a Messe Berlin Group ügyvezető alelnöke, az IFA ügyvezető igazgatója. „Az IFA közönsége rendkívül érdeklődő a mesterséges intelligenciában rejlő lehetőségek iránt, ezért külön öröm számunkra, hogy a közeljövőben várható fejlesztési irányokat az AI-megoldások egyik legnagyobb úttörője mutatja be a kiállításon.”
 
A 2019-es IFA látogatói maguk is kipróbálhatják a mesterséges intelligencia LG által kínált alkalmazási módjait a vállalat standjának intelligens, összekapcsolt megoldásokkal berendezett ThinQ Home zónájában, a Messe Berlin 18-as csarnokában.
 

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Először került magyar cég a fejvadászok toplistájának élére

A fejvadászcégek között a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. lett az első a Budapest Business Journal (BBJ) – Book of Lists friss rangsorában. Idén először került magyar cég a lista élére. Dr. Molontay Patrik ügyvezető igazgató a munkaerőpiaci trendekről meglepő tényeket is közölt, előfordul, hogy a jelöltek már a jelenlegi fizetésük dupláját jelölik meg bérigényként.

2022. december 1. 18:30

300 százalékos a drágulás egyes marketingköltségeknél

Nagyot emelkedtek a vállalatok marketingköltségei a devizaárfolyamok ingadozása és a 20 százalékot meghaladó infláció hatására az elmúlt hónapokban. Berta Gergő marketingszakértő szerint a kialakult helyzetben még fontosabbá vált, hogy stratégiában gondolkodjanak a cégek és ne pánikreakciókat tegyenek. Mint mondta, a 360 fokos marketing során olyan online eszközök lehet a stratégiába állítani, ami sokszorosára emeli a megtérülés valószínűségét.

2022. december 1. 13:59

Digitalizáció: Van hova fejlődni a magyar cégeknek

Az EDITEL nemrég kutatást végzett a vállalati adatok és dokumentumok archiválásáról, ami többek között azt vizsgálta, hogy mennyire elterjedt a digitális archiválás, megbíznak-e a felhőalapú szolgáltatásban, és hogy készek-e elhagyni a papírt, mely fontos szempont a fenntarthatósági célok elérésében is.

2022. december 1. 12:38

Majd ötödével nőtt egy év alatt a Huawei márkaértéke

Tizennyolc százalékkal, 64.887 milliárd euróra nőtt a Huawei Technologies márkaértéke, ezzel már a kilencedik helyen áll az Európai Márkaintézet (European Brand Institute) 2022-es évi TOP100 globális márkákat rangsoroló listáján. A független tanácsadó szervezet által készített rangsor 16 szektor több mint 3000 vállalatának és azok márkáinak elemzésével a 2021-es pénzügyi év adatai alapján készült. A Huawei egy év alatt négy helyet lépett előre, immár a második legértékesebb kínai, és az ötödik legértékesebb technológiai márka a világon. 

2022. december 1. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55

Az energiatárolás lehet a válság megoldásának kulcsa

2022. november 18. 09:55

Iskolák is lehetnek a kiberbűnözők célpontjai?

2022. november 7. 15:56