Játékkal töltötték munkaidejüket a LEGO gyár dolgozói

forrás: Prím Online, 2019. szeptember 14. 09:41

Az idei a negyedik alkalom, hogy a LEGO Csoport megrendezte a Play Day nevű dolgozói eseményt, amely során a játékgyártó összes munkatársa világszerte egy feladatot kap: munkanapját töltse játékkal. Nyíregyházán szeptember 6-án mintegy 2700 fő vett részt a programon és adta át magát az önfeledt játék élményének. 

A már hagyománynak számító Play Day olyan nap volt, amikor a termelés nem indult el, hiszen az összes dolgozó a gyár körül felállított helyszíneken, játékkal tölthette idejét. Ez hasonlóképpen zajlott a LEGO Csoport többi gyárában, irodáiban és üzleti központjaiban is. A cél az önfeledt kikapcsolódás, a kreatív energiák felszabadítása, a közös lazítás és feltöltődés volt.

 

A munkahelyi játék hatása tudományosan is bizonyított. A tavalyi LEGO Play Day alkalmából a cégcsoport a Londoni Goldsmiths Egyetemmel közösen egy rendhagyó kísérletet hajtott végre, ahol azt  vizsgálták, hogy a játék hogyan hat 5 különböző területen dolgozó kolléga fizikai, társas, kognitív, kreatív és érzelmi teljesítményére, illetve állapotára. Ennek során a résztvevők két normál munkanap között egy napot játékkal töltöttek, és egy biometrikus eszközzel folyamatosan mérték az ún. CVT-t (Cardiac Vagal Tone), azaz a szívhez futó idegrostokon az aktivitás fokát – ami hatással van az ember hangulatára vagy fáradságérzetére. Emellett a kísérleti alanyok egy chatbot segítségével maguk is beszámoltak arról, hogy érzik magukat.

 

A résztvevők arról számoltak be, hogy mind az öt vizsgált készség terén jobb teljesítményre képesek, ha játszanak – szemben a tipikus munkanapokkal. Emellett alacsonyabb volt az átlagos CVT értékük a játékos napon, ami arra utal, hogy nagyobb volt a bevonódásuk és a lelkesedésük.

 

„A játék jelentős szereppel bír az életünkben, az öt alapvető készség gyerekkori fejlesztésétől kezdve azok felnőttkorban történő alkalmazásáig. A pénteki LEGO Play Day ennek a filozófiának az ünnepe is egyben, ami arra bátorítja a cég dolgozóit, hogy kreatív és játékos módon álljanak hozzá a munkához” – mondta Siket Lóránt, a LEGO Manufacturing Kft. kommunikációs vezetője.

 


A LEGO nyíregyházi munkatársai számos izgalmas és inspiráló aktivitáson vehettek részt a különleges napon, amelyek nagy részének természetesen volt köze a LEGO kockákhoz. Hátrahúzós kisautót és bogarat lehetett építeni, LEGO kocka alapú filmet forgathattak a résztvevők, és számos tematikus, társas feladat is megoldásra várt, az intergalaktikus küldetéstől a DUPLO vonat megépítéséig. Emellett volt Villám kviddics, szabadulószoba és sok olyan játék, amelyek bárkiből képesek előhívni a gyermeki énjét. 

Kulcsszavak: munkavégzés Lego játék

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Maradjunk otthon – de játsszunk élőben!

A világjárvány második hullámának berobbanásával szinte minden országban korlátozásokat terveznek bevezetni, ami azt jelenti, hogy előbb-utóbb Magyarországon is változások lesznek. Négy fal között töltve az időt számos lehetőség van arra, hogy lekössük magunkat, szórakozzunk, vagy éppen olyasmit próbáljunk ki, amit eddig nem. Ez talán az egyik legjobb idő arra is, hogy kipróbáljunk egy-kettőt a legjobb élő kaszinó oldalak közül!

2020. szeptember 21. 16:41

Miért jobb az Eldorado, mint más piacterek?

A videojáték-piacok azok a helyek, ahol a világ minden tájáról érkező játékosok vásárolhatnak és eladhatnak játékon belüli pénznemeket, tárgyakat és fiókokat. Napjainkban a piacterek a pénzkeresés legjobb módját képviselik, mivel a játékosok értékes játékbeli tárgyaikat eladhatják azoknak a játékosoknak, akiknek szükségük van ezekre, és ebből meg is élhetnek.

2020. szeptember 21. 10:52

Szeptember 4-én érkezik az HBO GO-ra Ridley Scott sci-fi sorozata

Az HBO GO-ra érkező Ridley Scott sci-fi sorozat a nem is olyan távoli jövőben játszódik. Az emberiség kezdi uralma alá hajtani a világegyetemet. A gyarmatosítás korai szakaszában két android történetét követhetjük nyomon, akiknek az a feladata, hogy emberi gyerekeket neveljenek az egyik ismeretlen bolygón. A két androidnak – Apának és Anyának – komoly kihívással kell szembenéznie, amikor a növekvő kolóniát széteséssel fenyegeti egy vallási konfliktus. Az emberek hitének ellenőrzésre nehéz és hálátlan feladat.

2020. augusztus 19. 12:20

STRAND Fesztivál helyett SzabadSTRAND lesz Zamárdiban

Ma már tudjuk, hogy egyetlen zenei fesztivál se valósulhat meg 2020-ban itthon úgy, ahogyan megszoktuk, ahogyan vártuk. Ez alól a MOL Nagyon Balaton keretében tervezett zamárdi STRAND Fesztivál sem kivétel, amely augusztus 18-tól várta volna a közönséget. A szervezők SzabadSTRAND címmel az eredeti helyszínen, augusztus 19-22. között várják programokkal a közönséget. 

2020. augusztus 18. 20:13

Három dokucsatornát nyit meg nyár végén a UPC Direct

A UPC Direct a Viasat World médiavállalat három csatornáját is elérhetővé teszi minden előfizetőjének 2020. augusztus 14. és 31. között, így az adrenalinfüggők a Viasat Explore, a múlt kedvelői a Viasat History, a természetkedvelők pedig a Viasat Nature műsoraival – köztük számos premierrel – búcsúztathatják a nyarat. 

2020. augusztus 15. 10:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Van még idő jelentkezni az „Az Év Honlapja” pályázatra!

2020. október 15. 12:15

EasyBID – Header Bidding megoldás az Adverticumtól

2020. október 8. 15:45

A Bosch új koronavírus tesztje 39 perc alatt ad megbízható eredményt

2020. szeptember 30. 14:58

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11
online sportfogadás