Játékkal töltötték munkaidejüket a LEGO gyár dolgozói

forrás: Prím Online, 2019. szeptember 14. 09:41

Az idei a negyedik alkalom, hogy a LEGO Csoport megrendezte a Play Day nevű dolgozói eseményt, amely során a játékgyártó összes munkatársa világszerte egy feladatot kap: munkanapját töltse játékkal. Nyíregyházán szeptember 6-án mintegy 2700 fő vett részt a programon és adta át magát az önfeledt játék élményének. 

A már hagyománynak számító Play Day olyan nap volt, amikor a termelés nem indult el, hiszen az összes dolgozó a gyár körül felállított helyszíneken, játékkal tölthette idejét. Ez hasonlóképpen zajlott a LEGO Csoport többi gyárában, irodáiban és üzleti központjaiban is. A cél az önfeledt kikapcsolódás, a kreatív energiák felszabadítása, a közös lazítás és feltöltődés volt.

 

A munkahelyi játék hatása tudományosan is bizonyított. A tavalyi LEGO Play Day alkalmából a cégcsoport a Londoni Goldsmiths Egyetemmel közösen egy rendhagyó kísérletet hajtott végre, ahol azt  vizsgálták, hogy a játék hogyan hat 5 különböző területen dolgozó kolléga fizikai, társas, kognitív, kreatív és érzelmi teljesítményére, illetve állapotára. Ennek során a résztvevők két normál munkanap között egy napot játékkal töltöttek, és egy biometrikus eszközzel folyamatosan mérték az ún. CVT-t (Cardiac Vagal Tone), azaz a szívhez futó idegrostokon az aktivitás fokát – ami hatással van az ember hangulatára vagy fáradságérzetére. Emellett a kísérleti alanyok egy chatbot segítségével maguk is beszámoltak arról, hogy érzik magukat.

 

A résztvevők arról számoltak be, hogy mind az öt vizsgált készség terén jobb teljesítményre képesek, ha játszanak – szemben a tipikus munkanapokkal. Emellett alacsonyabb volt az átlagos CVT értékük a játékos napon, ami arra utal, hogy nagyobb volt a bevonódásuk és a lelkesedésük.

 

„A játék jelentős szereppel bír az életünkben, az öt alapvető készség gyerekkori fejlesztésétől kezdve azok felnőttkorban történő alkalmazásáig. A pénteki LEGO Play Day ennek a filozófiának az ünnepe is egyben, ami arra bátorítja a cég dolgozóit, hogy kreatív és játékos módon álljanak hozzá a munkához” – mondta Siket Lóránt, a LEGO Manufacturing Kft. kommunikációs vezetője.

 


A LEGO nyíregyházi munkatársai számos izgalmas és inspiráló aktivitáson vehettek részt a különleges napon, amelyek nagy részének természetesen volt köze a LEGO kockákhoz. Hátrahúzós kisautót és bogarat lehetett építeni, LEGO kocka alapú filmet forgathattak a résztvevők, és számos tematikus, társas feladat is megoldásra várt, az intergalaktikus küldetéstől a DUPLO vonat megépítéséig. Emellett volt Villám kviddics, szabadulószoba és sok olyan játék, amelyek bárkiből képesek előhívni a gyermeki énjét. 

Kulcsszavak: munkavégzés Lego játék

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Lenny Kravitz és Marshmello is jön a VOLTra

A Telekom VOLT Fesztivál első fellépői között tucatnyi világsztár szerepel: többek között Lenny Kravitz, Marshmello, Passenger és Yungblud. Idén először jelentős kedvezménnyel diákbérlet is vásárolható, több kemping lesz, amelyek részeként a VOLT VILLAGE fullos szolgáltatásokat ígér, az early bird jegyakcióban pedig minden megvásrolt bérlet után egy fát ültet a VOLT. Aki pedig az idei emlékeket akarja felidézni, az aftermovie-t nézve itt megteheti.

2019. november 27. 10:16

Online sportfogadás a legjobb oldalakon

Számos online fogadóiroda van a piacon, és olykor nem egyszerű eldönteni, melyik is igazán megbízható ezek közül. A Pepebet erre kínál megoldást, és segít eligazodni az online sportfogadás útvesztőjében.

2019. november 20. 15:21

Már készülhetünk a 2020-as Szabadság Szigetére

Érdemes beírni a naptárba: 2020. augusztus 5-én indul az év legjobb hete, a Szabadság Szigetén. Aki a november 14-én déli 12 órától 24 órán át tartó “Szitizen Prime” akcióban vásárol bérletet a jövő évi Szigetre, nem csupán a legolcsóbban válthat hetijegyet, de exkluzív ajándékcsomagot is kap, a környezettudatosság jegyében.

2019. november 13. 11:30

A természetes fény és a beépíthető lámpák

A természetes fény lételemünk, pozitívan hat testi-lelki jóllétünkre. Nincs is szebb egy csodálatos napkelténél, mely beragyog otthonunk ablakán. A reggeli napfény képes az egész napunk hangulatát pozitívan befolyásolni. Viszont az évszakok és az időjárás váltakozása miatt sajnos nem érheti mindig kellő (nap)fény lakásunkat. Ezért is fontos nagy hangsúlyt fektetnünk a természetes és a mesterséges fények egyensúlyára. 

2019. október 16. 20:46

Az ideális őszi, otthoni program

Itt a zordabb, esős idő, tagadhatatlanul megérkezett az ősz. Még a gyerekek nagy kedvencét, a pocsolyákban való ugrálást is meg lehet unni egyszer. Ilyenkor a hűvös kinti program után nincs is jobb, mint a meleg szobában leülni és társasozni egy nagyot. Mikor a család apraja-nagyja összegyűlik, kezdődhet a maratoni társas party.

2019. október 16. 15:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Elálltak a felek a T-Systems tranzakciótól

2019. december 11. 10:28

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23
online sportfogadás