36 éves hazai vállalat az új BÉT50-ben

forrás: Prím Online, 2019. szeptember 23. 15:11

Az ország egyik első, magyar tulajdonú IT-cége, a 36 éves SERCO Informatika Kft. is bekerült idén az ország leginspirálóbb vállalkozásait összegyűjtő BÉT50 kiadványba. A hazai mércével veterán vállalkozás az utóbbi években szinte startup-szerű növekedéssel hívta fel magára a figyelmet. Ennek hátterében makrogazdasági folyamatok mellett a sikeres generációváltás és profiltisztítás áll.

Az 1983-ban alapított, kezdetben hazai gyártású számítógépek szervizelésére szakosodott családi vállalkozás mára több milliárdos, szakmai körökben ismert rendszerintegrátor és kereskedőcéggé nőtt, egyebek között két ismert, nemzetközi IT-márka legnagyobb hazai forgalmazója.

 

A BÉT50 listát összeállító Ernst&Young elemzők jó eséllyel azért figyeltek fel a Serco-ra, mert az elmúlt évtizedek egyenletes, de nem túl gyors növekedése után az utóbbi években a vállalat szinte vágtatni kezdett, már-már startupokra jellemző növekedést produkált. A hirtelen dinamizmus hátterében egy sikeres átörökítési folyamat áll. Az új vezetői szemléletnek és a letisztított portfoliónak köszönhetően a cég ma már a valódi erősségeire koncentrál.

 

A szeptember 19-én tartott BÉT50 konferencia egyik meglepetésének is tekinthető vállalat ügyvezetője, Wéber Tamás hangsúlyozta: a középvállalattá nőtt családi vállalkozások fontosak a magyar gazdaságban. Nemcsak az általuk megtermelt, forintosítható érték jelentős, de a hazai tulajdon és akár több évtizedes jelenlét azt is jelenti, hogy ezek a cégek itt növekednek tovább, eredményeiket itt forgatják vissza. Az, hogy a 36 éves Serco most került fel erre a listára azt mutatja, hogy egy organikus növekedés is lehet kifejezetten lendületes, a kezdeményezőkészség pedig nemcsak a frissen alakult vállalkozások sajátja. Láthatóan a piacon széles körben használt, minőségi szolgáltatásokkal és eszközökkel is ki lehet emelkedni.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05