Egy fejlesztői verseny, ahol nem csak a fejlesztés számít

forrás: Prím Online, 2019. szeptember 23. 18:54

A Tech Embassy szervezésében idén újra megrendezik a ChaosStack versenyt, mely a fiatal fejlesztőket teszi próbára, 10 különleges feladaton keresztül. A versenyen a fiatalok valós tesztproblémákon dolgoznak csapatban, ami által betekintést nyerhetnek a valós üzleti és IT szférába.

A ChaosStack egy egyedi fejlesztői verseny, ugyanis nem specializálódik egyik programnyelvre sem, sokkal inkább a készségek és a gondolkodásmód számít. A 10 kihívás változatos ismereteket és hatékony problémamegoldó készséget igényel.

 

„Miután számos hackathonon és fejlesztői versenyen vettünk részt, rájöttünk, hogy Magyarországon nincs olyan programozói verseny, ahol a résztvevőknek igazán lehetőségük lenne kipróbálni magukat egyszerre több területen. Szerettünk volna egy olyan rendezvényt létrehozni, ahol a junior programozók valódi üzleti feltételek mellett versenyezhetnek és ismerkedhetnek. Így született meg a ChaosStack, ami az egyik legnépszerűbb versenyünk lett az elmúlt 4 évben.” – mesélte Gedai Bence a versenyt szervező Tech Embassy vezetője.

 

A versenyen tehát nem feltétlenül az lesz a legsikeresebb, aki a legtöbb kódnyelvet ismeri, sokkal inkább az a csapat nyerhet, akik egyszerűen, sztereotipikusan fogalmazva nem csak kockák. Érkezzen hát egy 4+1 pontos ajánló a sikerhez, mely nem csak a verseny résztvevőinek, hanem a már piacon lévő személyeknek is hasznos kompetenciafejlesztési terület lehet!

 

1. Problémamegoldó képesség

Mivel a versenyen és való életben is számos kihívás ér minket nap mint nap, szükséges, hogy elsajátítsuk a „thinking out of the box” készséget, azaz, hogy ne csak a definiált lehetőségeinken belül gondolkodjunk.

 

2. Csapatmunka

Elengedhetetlen és mindent meghatározó. A csapaton belüli kommunikáció, feladatmegosztás, ha nem működik még a legtehetségesebb, legnagyobb tudású szakemberek is elvérezhetnek.

 

3. Optimalizálási készség

Stresszhelyzetben nem a tökéletes megoldásra van szükség, hanem a rendelkezésre álló információ, idő és erőforrás alapján a legideálisabbra.

 

4. Priorizálás

Fontos, hogy amikor gyorsan kell sok feladatot megoldanunk tudjuk, hogy a különböző nehézségű challengek közül a csapatunk melyik tagjához, melyik illik. Hogyan tudunk a lehető legjobban és leggyorsabban dolgozni.

 

+1. Programozói tudás

Nem csalás, nem ámítás, egy fejlesztői versenyen a sokszínű és széles körű programozói tudás tud a csúcsra repíteni egy csapatot, de ha a fenti pontok bármelyike kiesik könnyen háttérbe szorulhat a szaktudás.

 

A ChaosStacket idén szeptember 28-án rendezik meg a Nokia székházban, ahol a szervezők az egész napos kihívás mellé egy szabadulószobával is készülnek, hogy kikapcsolhassanak kicsit a versenyzők. A versenyen 8 olyan márka is képviselteti magát egy-egy feladattal, akik a fiatal fejlesztőknek jövőbeli potenciális munkahely is lehet. 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

K&H: akik az adathalászok ellen küzdenek

A digitális forradalom közepette a korábbinál is nagyobb hangsúlyt kap a biztonságos bankolás, amit a K&H információbiztonsági csapata által működtetett robosztus informatikai rendszer biztosít az ügyfeleknek. A K&H most kiemelkedő elismerésben részesült, elnyerte ugyanis “Az év információbiztonsági incidenskezelő csapata” díjat.

2021. december 5. 10:02

A Vodafone nemzetközi kutatást publikált a vállalkozások jövőjéről

11 országban, összesen több mint 2500 különböző típusú és méretű vállalkozás bevonásával vizsgálta a jövőre felkészült vállalkozások jellemzőit – többek között ellenálló- és alkalmazkodóképességüket – a London School of Economics (LSE) kutatóintézet a Vodafone megbízásából. A kutatás rámutatott: világszerte emelkedik az ún. „jövőre felkészült” (Fit For The Future – FFTF) vállalkozások száma. Ezek a vállalkozások hatékonyabban kezelik a jövő kihívásait, jobban helytállnak a fokozott versenyhelyzetben, nyitottak a digitális megoldásokra, fontos számukra a fenntartható működés, továbbá időben lekövetik a változó munkavállalói elvárásokat, valamint a növekvő és egyre szélesebb fogyasztói igényeket. 

2021. december 4. 17:50

Egy telefonhívás is átírhat nehéz sorsokat

Minden második magyar szokott adományozni és önkénteskedni is, legszívesebben pedig az állatmenhelyeket segítik – derült ki a Telenor reprezentatív, magyarországi adományozási kedvről készült kutatásából. A gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekeket csak 18% jelölte meg az általa leginkább támogatott célcsoportok között, pedig hazánkban közel 25 000 gyermek és fiatal él a családjából kiemelve. Az ő életükben még nagyobb a jelentősége a stabil, biztonságot adó emberi kapcsolatoknak. Erre hívja fel a figyelmet a Telenor idén karácsonykor A kis gyufaárus lány megrázó történetével, amelyhez Dragomán György új befejezést írt, az olvasók pedig hozzájárulhatnak a gyermekotthonban élő gyerekek támogatásához.

2021. december 4. 16:29

Megindultak a magyar cégek a napelemekért

A tavalyi évhez képest három-négyszeresére drágult az elektromos energia tőzsdei ára. A lakosság által fizetendő díjak a hatósági árnak köszönhetően egyelőre nem emelkedtek, de a cégek már egyértelműen érzik az elszálló árak következményeit. A drágulás ellensúlyozására kézenfekvő megoldás a napelemek telepítése, amit az elmúlt időszakban a hazai vállalkozások körében megélénkülő érdeklődés is alátámaszt.

2021. december 4. 15:41

Teams Essentials: egyszerűen használható kollaborációs platform kisvállalkozásoknak

Decembertől már elérhető lesz az új Microsoft alkalmazás, a Teams Essentials. A működtetéséhez még csak Office csomagra sem lesz szükség és egy Microsoft Accounton keresztül megvásárolható lesz. Az alkalmazás a Teams legfontosabb funkciót kínálja különösen kedvező áron a néhány főt, legfeljebb 50 embert foglalkoztató kisvállalkozásoknak. A Microsoft egy egyszerűen használható kommunikációs és kollaborációs eszközt ad ezzel a kkv-k kezébe.

2021. december 4. 13:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December elején nyit az első magyar kriptotőzsde

2021. november 30. 21:13

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59