Megszavazta az Est Media rendkívüli közgyűlése a Delta-tranzakciót

forrás: Prím Online, 2019. október 2. 15:51

A részvényesek felhatalmazásával folytatódhat a tranzakció, amellyel a magyar informatikai holding, a Delta Csoport megjelenik a Budapesti Értéktőzsdén, az Est Media Nyrt. rendkívüli közgyűlése ugyanis közel 90 százalékos többséggel megszavazta a Delta Systems Kft. nyáron bejelentett akvizícióját. A közgyűlés határozata értelmében a tranzakció zárásával, amelynek határideje december 20., a tőzsdei társaság neve Delta Technologies Nyrt.-re változik, utalva a vállalat saját innovatív termék- és szolgáltatásfejlesztésre, akvizíciókra és nemzetközi terjeszkedésre utaló stratégiájára.

Sikeresen lezajlott a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Est Media Nyrt. rendkívüli közgyűlése. A tőzsdének is otthont adó Bank Centerben rendezett eseményen a jelenlévő részvényesek 89,89% százalékos többséggel, ellenszavazat nélkül elfogadták azt a július 30-án bejelentett tranzakciót, amellyel az újabb szintlépést tervező, több mint 30 milliárd forintos éves árbevétellel rendelkező Delta Csoport a tőzsdére lép, az Est Media és részvényesei pedig új jövőképet kapnak. A tőzsdei társasághoz kerül ugyanis a 16 milliárd forintos árbevételű, rendszerintegrációs szolgáltatásokat nyújtó és számos innovatív területtel (okos város megoldások, közlekedésinformatika, felhőszolgáltatások) rendelkező Delta Systems Kft., a magyar informatikai cégcsoport holdingvállalata pedig az Est Media főrészvényesévé válik. Az üzletrész-adásvételi szerződés zárási feltételeinek december 20-ig kell teljesülniük.

 

A közgyűlés megszavazta továbbá az igazgatóság javaslatát, miszerint a tranzakció zárásával a tőzsdei társaság neve Delta Technologies Nyrt.-re módosul. Az új név támogatja a vállalat saját technológiára, innovatív termék- és szolgáltatásportfólióra épülő hazai és nemzetközi terjeszkedését, ugyanakkor megtartja a Delta kifejezést mint a piacon ismert és elismert márkanevet. A Delta Csoport tulajdonos-menedzserei, Bártfai Zsolt, Csontos Zoltán, Hartmann István és Pércsi Levente szintén a tranzakció zárásával csatlakoznak az igazgatósághoz a közgyűlés határozata értelmében, és ekkor helyezi át a tőzsdei társaság a székhelyét a Delta Csoport irodájába, a 1134 Budapest, Róbert Károly krt. 70-74. címre.

 

A közgyűlés továbbá azonnali hatállyal megválasztotta az igazgatóság tagjának Szlankó Jánost és Hetényi Lászlót; a két szakember a továbbiakban egyedülálló piaci tapasztalataival segíti a vállalat építkezését. Szlankó János a KFKI Rendszerintegrációs Zrt. alapítója, amely az 1990-es és 2000-es évek legnagyobb magyarországi rendszerintegrátora, egyben a T-Systems Magyarország Zrt. elődvállalata, emellett egyike volt a PanTel távközlési szolgáltató alapítóinak is. Hetényi László 1979 és 1988 között a Belügyminisztérium központi szervénél volt hivatásos tiszt, majd különböző médiaügynökségek vezetőjeként felelt magyar vállalatok és intézmények – például bankok és a Magyar Turizmus Rt. – nemzetközi lapokban (Financial Times, The Economist, The Wall Street Journal stb.) való megjelenéseiért.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Közel félszáz szakképzési centrumban segíti az oktatást 3D nyomtató

A hazai szakképzés alapját jelentő, az Innovációs és Technológiai Minisztérium felügyelete alá tartozó 44 db szakképzési centrumnak, egy hazai és EU-s forrást egyaránt tartalmazó pályázati projektnek köszönhetően lehetősége van egy úgynevezett Digitális Közösségi Alkotólabor létesítésére, ahol a tanulók megismerhetik számos digitális tárgyalkotási technológia alapjait. Ezek között szerepel a 3D tervezés és nyomtatás is, és örömteli, hogy a centrumok jelentős része, a világszínvonalú, teljes egészében magyar mérnökök által fejlesztett CraftBot 3D nyomtatókat választotta. 

2019. október 18. 17:06

Negyedével nőtt a Huawei árbevétele a harmadik negyedévben

A Huawei Technologies közzétette az idei év harmadik negyedévére vonatkozó üzleti eredményeit. A vállalat nem auditált adatok alapján 610,8 milliárd kínai jüan*  árbevételt ért el 2019 első három negyedévében, amely 24,4**  százalékos növekedést jelent a tavalyi év ugyanezen időszakához képest. A vállalat nettó nyereségrátája 8,7 százalék volt.

2019. október 18. 14:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás