Megszavazta az Est Media rendkívüli közgyűlése a Delta-tranzakciót

forrás: Prím Online, 2019. október 2. 15:51

A részvényesek felhatalmazásával folytatódhat a tranzakció, amellyel a magyar informatikai holding, a Delta Csoport megjelenik a Budapesti Értéktőzsdén, az Est Media Nyrt. rendkívüli közgyűlése ugyanis közel 90 százalékos többséggel megszavazta a Delta Systems Kft. nyáron bejelentett akvizícióját. A közgyűlés határozata értelmében a tranzakció zárásával, amelynek határideje december 20., a tőzsdei társaság neve Delta Technologies Nyrt.-re változik, utalva a vállalat saját innovatív termék- és szolgáltatásfejlesztésre, akvizíciókra és nemzetközi terjeszkedésre utaló stratégiájára.

Sikeresen lezajlott a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Est Media Nyrt. rendkívüli közgyűlése. A tőzsdének is otthont adó Bank Centerben rendezett eseményen a jelenlévő részvényesek 89,89% százalékos többséggel, ellenszavazat nélkül elfogadták azt a július 30-án bejelentett tranzakciót, amellyel az újabb szintlépést tervező, több mint 30 milliárd forintos éves árbevétellel rendelkező Delta Csoport a tőzsdére lép, az Est Media és részvényesei pedig új jövőképet kapnak. A tőzsdei társasághoz kerül ugyanis a 16 milliárd forintos árbevételű, rendszerintegrációs szolgáltatásokat nyújtó és számos innovatív területtel (okos város megoldások, közlekedésinformatika, felhőszolgáltatások) rendelkező Delta Systems Kft., a magyar informatikai cégcsoport holdingvállalata pedig az Est Media főrészvényesévé válik. Az üzletrész-adásvételi szerződés zárási feltételeinek december 20-ig kell teljesülniük.

 

A közgyűlés megszavazta továbbá az igazgatóság javaslatát, miszerint a tranzakció zárásával a tőzsdei társaság neve Delta Technologies Nyrt.-re módosul. Az új név támogatja a vállalat saját technológiára, innovatív termék- és szolgáltatásportfólióra épülő hazai és nemzetközi terjeszkedését, ugyanakkor megtartja a Delta kifejezést mint a piacon ismert és elismert márkanevet. A Delta Csoport tulajdonos-menedzserei, Bártfai Zsolt, Csontos Zoltán, Hartmann István és Pércsi Levente szintén a tranzakció zárásával csatlakoznak az igazgatósághoz a közgyűlés határozata értelmében, és ekkor helyezi át a tőzsdei társaság a székhelyét a Delta Csoport irodájába, a 1134 Budapest, Róbert Károly krt. 70-74. címre.

 

A közgyűlés továbbá azonnali hatállyal megválasztotta az igazgatóság tagjának Szlankó Jánost és Hetényi Lászlót; a két szakember a továbbiakban egyedülálló piaci tapasztalataival segíti a vállalat építkezését. Szlankó János a KFKI Rendszerintegrációs Zrt. alapítója, amely az 1990-es és 2000-es évek legnagyobb magyarországi rendszerintegrátora, egyben a T-Systems Magyarország Zrt. elődvállalata, emellett egyike volt a PanTel távközlési szolgáltató alapítóinak is. Hetényi László 1979 és 1988 között a Belügyminisztérium központi szervénél volt hivatásos tiszt, majd különböző médiaügynökségek vezetőjeként felelt magyar vállalatok és intézmények – például bankok és a Magyar Turizmus Rt. – nemzetközi lapokban (Financial Times, The Economist, The Wall Street Journal stb.) való megjelenéseiért.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Díjat nyert az E.ON EnergiaKaland programja

Zöld egyensúly kategóriában az E.ON EnergiaKaland programja nyerte az Effekt 2030 díjat. Az energiacég munkatársai több mint tíz éve járják önkéntesként az iskolákat, hogy különleges tanórákat tartva segítsenek a pedagógusoknak a gyerekek energiatudatos nevelésében. Az Effekt 2030 díjjal a változások iránt elkötelezett, értékteremtő projektekbe, termékekbe, szolgáltatásokba vagy vállalkozásokba fektető gazdasági szereplőket jutalmazzák. 

2019. október 14. 18:36

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás