A Fujitsu startup-akcelerátor programot indít Európában

forrás: Prím Online, 2019. október 6. 13:18

A Fujitsu napokban elindított észak- és nyugat-európai* akcelerátor programja gyorsabb hozzáférést nyújt a startupoknak a valós piaci lehetőségekhez, és a digitális átalakulás szolgálatába állítja az ellenőrzött minőségű, új technológiákat szállító vállalkozások kreativitását. 

A Fujitsu azt is bejelentette, hogy az európai program hatásának erősítése érdekében a japán vállalatok közül elsőként részt vesz a Lisszabonban 2019. november 4. és 9. között megrendezésre kerülő Web Summit 2019 konferencián, amely a Forbes magazin szerint „a bolygó legjobb technológiai konferenciája”**. A Fujitsu akcelerátor programjának kiválasztott partnerei*** a Web Summit keretében több mint 70 ezer résztvevő és 2600 újságíró előtt mutatják be technológiáikat. 

 

Az európai akcelerátor kezdeményezés a Fujitsu „co-creation” szemléletére épül, amely a Human Centric Experience Design (HXD) módszertannal támogatja az ügyfelek digitális átalakulását. Az akcelerátor program a partnerek egyre bővülő ökoszisztémájával működik, és lehetővé teszi a startupok számára megoldásaik gyors skálázását a nagyvállalati környezetekre. Az ügyfelek a Fujitsu digitális átalakulási központjainak globális hálózatára támaszkodva gyorsíthatják az új ötletek megalkotásának folyamatát. 

 

A Fujitsu 2015-ben indította el startup akcelerátor programját Japánban. Az eddigi hét szezon alatt több mint 120 vállalat vet részt a programban. A cég 2019 októberében nyitja meg a nyolcadik szezon pályázati időszakát. 

 

A Fujitsu indulásként 24 startup partnert keres 

Az innovatív szervezetek több mint 100 országban jelen lévő globális hálózatával, az Unknown Grouppal együttműködve az akcelerátor program indulásként 24 startup partnert választ ki. Ezeknek a vállalkozásoknak már aktívan működniük kell a megadott három szektor (kiskereskedelem, pénzügyi szolgáltatások és állami szektor) valamelyikében, és olyan technológiákkal kell foglalkozniuk, mint az MI, az analitika vagy a digitális interakciót segítő eszközök. 

 

Miután szigorú minőségellenőrzéssel megvizsgálják, hogy az új technológiák skálázhatók-e az ügyféligényeknek megfelelően, a Fujitsu konkrét digitális üzleti kihívásokhoz párosítja a startupok megoldásait,**** és meglévő megoldásaiba beépítve, globálisan skálázható SaaS szolgáltatásként kínálja majd őket. Az akcelerátor program így tovább erősíti a Fujitsu összekapcsolt szolgáltatási ökoszisztémáját és ösztönzi az innovációt. Az ügyfelek, a globális IKT-piac szereplői, a technológiai partnerek és a tudományos élet képviselői bizalomra épülő partnerség keretében kapcsolódnak a Fujitsu szellemi tulajdonához és témaszakértőihez. 

 

Az ügyfelek innovációhoz való hozzáférésének gyorsítása mellett a Fujitsu ökoszisztémája azt is lehetővé teszi a startupok számára, hogy globális ügyfélkörnek szállítsák ellenőrzött megoldásaikat. A Fujitsu arra számít, hogy a legígéretesebb startupok növekedésnek indulnak, és a Fujitsu ügyfeleinél valósítják meg új megoldásaikat. A programban részt vevő startupok kiaknázhatják a cég kiterjedt ügyfélkörében rejlő lehetőségeket, az ügyfelekkel kiépített bizalmi tőkét, és hozzáférnek a Fujitsu erőforrásaihoz, globális hálózatához, és piaci pozícióját hasznosítva növekedhetnek és értékesíthetik az új megoldásokat és innovációkat. 

 

„A startupok inspiráló megoldásokat kínálnak, de ezeket gyakran nem tudják az üzletileg kritikus, nagyvállalati használat követelményeinek megfelelően skálázni. Itt lép be a képbe a Fujitsu. Digitális átalakulási központjainkban rengeteg olyan ígéretes, fiatal startuppal találkozunk, amelyek kiemelkedő megoldások és technológiák szállítására képesek. Ez a program lehetőséget kínál az ügyfeleink számára érdekes és értékes, koncepciók azonosítására a co-creation ökoszisztémában. Majd ezt a lehetőséget kiterjesztve és elmélyítve, összekapcsoljuk a startupokat a nagyobb vállalatokkal, elősegítjük növekedésüket, ügyfeleinknek pedig gyorsabb hozzáférést kínálunk a tesztelt, megbízható, támogatott innovációkhoz” – nyilatkozta Pascal Huijbers, a Fujitsu Nyugat-Európáért felelős műszaki vezérigazgató-helyettese.

 

________________

* A Fujitsu ehhez a régiójához tartozó országok: Egyesült Királyság, Írország, Spanyolország, Hollandia, Franciaország, Luxemburg, Portugália, Finnország és Svédország 

** A Web Summit résztvevőinek és előadóinak száma meghaladja a 70 ezret. Vannak köztük vezérigazgatók, a világ legnagyobb vállalatainak alapítói, a legígéretesebb új startupok képviselői és befolyásos befektetők. A Web Summit egyben a világ újságíróinak legnagyobb gyülekezőhelye: több mint 2600 sajtómunkatárs vesz részt rajta, egyebek mellett a Bloomberg, a Financial Times, a Forbes, a CNN, a CNBC, és a Wall Street Journal képviseletében.

*** Bővebben: https://www.fujitsu.com/pt/microsite/innovation-challenge/index.html 

**** A partnerek megcélzott területei: 

  • Pénzügy: csaláskezelés, eszközgazdálkodás, megfelelés, pénztárca-megoldások és az ügyfélinterakciót segítő onboarding eszközök. 
  • Kiskereskedelem: intelligens készletgazdálkodás és előrejelzés-kezelés, személyre szabott ügyfélélmény, összekapcsolt és digitális kioszkok és próbafülkék, egyszerű fizetés és csalásészlelés.
  • Állami szektor: a kormányzati tulajdonú épületek előrejelző karbantartását segítő megoldások, csalásmegelőzés a jóléti ellátási rendszerben, egyszerű eszközök, pl. chatbotok a nyilvánossággal folyatott interakcióhoz

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A KPMG és a Microsoft globális ESG Akadémiát indított

A „KPMG ESG Akadémia” a KPMG, a Microsoft és számos elismert egyetem együttműködésében indult el. Célja, hogy elérhetővé tegye a naprakész és nélkülözhetetlen ESG-tudást, támogassa és képezze az üzleti élet szereplőit a legváltozatosabb fenntarthatósági témákban.

2023. szeptember 30. 16:52

Mesterséges intelligenciával harcol a Binance a tiltott piacbefolyásolás ellen

Nagy mennyiségű adat elemzésére alkalmas, mesterséges intelligenciát alkalmazó szoftvert használ a Binance a tiltott piacbefolyásolás azonosítására a kriptoszektorban. A világ legnagyobb kriptotőzsdéje más cégekkel és a hatóságokkal is együttműködik annak érdekében, hogy a gyanús szereplőket ne csak a saját platformjáról, hanem a teljes piacról el lehessen távolítani. Ugyanakkor a befektetőknek is érdemes odafigyelniük azokra a jelekre, amelyek az árakat manipuláló tevékenységekre utalnak.

2023. szeptember 30. 13:24

Mostantól a Liberty irodaházban működik az eMAG hazai központja

2023 nyarának végén az eMAG Magyarország új székházba, a Wing Zrt. által fejlesztett Liberty irodaház déli szárnyába költözött a Könyves Kálmán körúton. A legnagyobb magyar e-kereskedő*  a 40 ezer négyzetméter alapterületű irodaház harmadik és negyedik emeletét, mintegy 3800 négyzetméternyi irodaterületet bérel. Ide tette át székhelyét a cégcsoport két másik brandje, a Sameday futárszolgálat és a felújított okostelefonok piactereként működő Rejoy.hu is.

2023. szeptember 30. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38