Szombaton volt a K&H e-kupa FIFA20 verseny

forrás: Prím Online, 2019. október 7. 12:52

Profi kategóriában Molnár „molnargabo” Gábor megvédte címét a K&H e-kupa FIFA20 versenyen, míg az amatőr kategória győztese Horváth Darius lett. A több mint 300 000 forint összdíjazású verseny helyszíne az újonnan megnyitott MTK Budapest Esport Aréna, ahol most először rendeztek e-sport bajnokságot.

Szombaton lezajlott a K&H e-kupa FIFA20 1v1 bajnokság, a FIFA 20 első hivatalos hazai versenye, ami egyúttal az első hivatalos verseny volt az újonnan átadott MTK Budapest Esport Arénában. A több mint 8 órán át tartó megmérettetésen 91 amatőr versenyző mérte össze tudását. A közülük továbbjutó legjobb négy játékos amellett, hogy a 100 000 forintos fődíjért harcba szállt, a négy meghívott profi e-sportolóval – Molnár „molnargabo” Gáborral (DVSC), Szirtesi „Gabinho” Gáborral (Ajax Amsterdam), Novák „gogetinho” Dániellel (FTC) és Majorosi „chris_maj” Krisztiánnal (MTK) – is megküzdhetett. A K&H e-kupa FIFA20 bajnokság helyszínén a nézők és a szurkolók is kipróbálhatták a játék új verzióját.

 

A K&H a sportnak ezen a területén is szeretne példát mutatni az elhivatottság, az eltökéltség és a kiváló teljesítmény támogatásával, és már a kezdetektől felkarolni az e-sportban kibontakozni vágyó hazai tehetségeket. Az e-sportra mint a jövő sportjára tekintünk, a mai küzdelem pedig ismét megmutatta, hogy az igazán kiváló teljesítményhez a szellemi és fizikai erőnlétre egyaránt szükség van.

 

amatőr győztesek

profi győztesek

 

A Playstation4 platformon 1v1 Friendly módban játszott kiesés küzdelem eredménye: 

Profi kategória

1. helyezett: Molnár „molnargabo” Gábor – 100 000 Ft értékű ajándékkártya

2. helyezett: Brandt Raymund – 50 000 Ft értékű ajándékkártya

3. helyezett: Szirtesi „Gabinho” Gábor – gamer ajándékcsomag

Amatőr kategória

1. helyezett: Horváth Darius – 100 000 Ft értékű ajándékkártya

2. helyezett: Balogh Attila – 50 000 Ft értékű ajándékkártya

3. helyezett: Kleine Péter – gamer ajándékcsomag

 

Molnár "molnargabo" Gábor (DVSC)

Hazánk egyik legnagyobb tapasztalattal rendelkező FIFA játékosa, a tavalyi K&H e-kupa FIFA19 bajnoka, de a Global Series döntőjének részvételéért is harcba szállt. Nyert már itthon PlayIT-et és több magyar versenyt. 

 

Horváth Darius

A fiatal tehetség nem először villogtatja meg tudását, a tavalyi K&H e-kupa FIFA19 versenyen is csak a legjobbak között esett ki. Idén az amatőrök között már megállíthatatlan volt, ráadásul úgy nyerte meg a bajnokságot, hogy az utolsó három mérkőzésén hosszabbítás volt. Bár a profik között az MTK játékosa, Majorosi Krisztián egy nagyon szoros 1-0-s győzelemmel ejtette ki, erre a fiúra érdemes figyelni a jövőben.

 

Kulcsszavak: e-sport

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Apple TV+ tartalmait vizsgálta a Médiatanács

A helytelen korhatár-besoroláson túl a korhatár-minősítés sem volt jól látható helyen feltüntetve az Apple TV+ műsorkínálatot tartalmazó felületén – állapította meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A testület bejelentés nyomán egy sorozatepizódot is vizsgált, illetve bírságot szabott ki a Körmend FM szolgáltatójára a szerződéses vállalások nem megfelelő teljesítése miatt.

2023. június 8. 20:27

Új switchekkel pörög fel a megfigyelési piac

A biztonsági kamera technológiák fejlődését követően a PoE switchek is fontos szerepet játszanak a megfigyelő rendszerek telepítésében. A switch kialakítás területén piacvezető Zyxel kifejezetten erre az igényre válaszolva alkotta meg a GS1350 PoW switch sorozatát. A portok változatos számának és a magas teljesítmény tartaléknak köszönhetően eszközeikkel akár úgy is könnyedén működtethetők a biztonsági kamera hálózatok, hogy egyszerre minden port csatlakoztatva van.

2023. június 8. 18:55

Sikeresen átköltöztek a DIGIMobil ügyfelei a Vodafone hálózatára

2023. június 1-től a DIGIMobil és a DIGINet Aktív 50 ügyfelei a Vodafone Magyarország belföldi mobilhálózatát használják, így az előfizetők jelentősen nagyobb, csaknem országos lefedettséget élvezhetnek – mindehhez a DIGI 2023. december 31-ig garantálja a korábbi előfizetésekben szereplő kedvező, 4 forint/perces tarifát. Az érintett ügyfeleknek nem kell kicserélniük SIM-kártyájukat az új hálózatra való átálláshoz, azonban az adatroaming bekapcsolására, illetve egyes készülékeken a manuális hálózatválasztásra is szükség lehet.

2023. június 8. 17:08

Gazdaságos megoldás egyszerűsíti az áruszállítást

Ahhoz, hogy egy termék eljusson A-ból B pontba, az esetek nagyon nagy százalékában egy dologra biztosan szükség van: ez az úgynevezett sztreccsfólia. A raklapcsomagolás gazdaságosabb és kedveltebb fóliatípusát lehetővé tette egy magyar cég úgy, hogy az nemcsak gazdaságosabb lett a piacon kapható termékeknél, de környezetbarát is, hiszen a vékonyabb fólia használatával kevesebb hulladék keletkezik. Az AMCO Csomagolástechnikai és Konzultációs Kft. innovációja az áruszállítást nagyságrendekkel könnyítheti meg a közeljövőben.

2023. június 8. 15:40

Értékké válik a személyes adat a vásárlók számára

Az online megoldások térnyerése tudatosabbá tette a vásárlókat, akik ma már legszívesebben csak akkor adnák meg a személyes adataikat, ha valódi kedvezményeket kapnak cserébe – derül ki az EY 21.000 fogyasztó körében végzett nemzetközi felméréséből. 

2023. június 8. 14:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39