A Kingston Technology már 13,3 millió SSD-t szállított 2019 első félévében

forrás: Prím Online, 2019. október 8. 14:10

A Kingston Technology bejelentette, hogy több mint 13,3 millió SSD-t szállított 2019 első hat hónapjában, amit a TrendFocus piackutató cég által gyűjtött adatok igazolnak. Ezzel az óriási mennyiséggel a Kingston globálisan a harmadik legnagyobb SSD-szállítónak számít a Samsung és a Western Digital után, ami jól érzékelteti a világ vezető független SSD-gyártójaként szerzett piaci erejét és pozícióját. A világszerte szállított SSD-mennyiségnek összesen 11,3 százaléka származott a Kingstontól az idei első fél évben.

„A TrendFocus kutatási adatai szerint idén minden kategóriában tovább emelkedett a leszállított SSD-k mennyisége. Az eredmények alapján a szállított termékek többsége kliens SSD, de az NVMe PCIe értékesítése is nőtt a hiperskálázható környezetekben tapasztalt, élénkülő keresletnek köszönhetően. 2019 első hat hónapjában a NAND szállítások is bővültek, és a NAND-lapkák ára minden eddiginél alacsonyabb szintet ért el, erősítve ezzel az SSD-k iránti keresletet” – mutatott rá Don Jeanette, a TrendFocus alelnöke.

 

„A TrendFocus megállapításai igazolják a Kingston független SSD-szállítóként szerzett iparági pozícióját és jelentőségét. A Kingston 32 éve a nagy teljesítményű memóriamegoldások megbízható szállítója. Az elmúlt évtized során minden szinten megjelentek ügyfeleink körében a Kingston SSD-i – a rendszerük gyorsításához SSD-re váltó magánemberek éppúgy elkezdték használni őket, mint a világ legnagyobb számítási felhőket üzemeltető adatközpontjai. A Kingston mindenhol jelen van. Ez az eredmény egy egész csapat munkájának gyümölcse, így ezúton is köszönetet mondunk a sikerünkben osztozó partnereinknek, beszállítóinknak és ügyfeleinknek” – nyilatkozta Tony Hollingsbee, a Kingston SSD-üzletágának EMEA-régióért felelős vezetője.

 

 

 

A TrendFocus adatai szerint a Kingston piacvezető, 27,3%-os részesedéssel rendelkezik a 2,5″ méretű kliensmeghajtók szegmensében. Október 21-én jelenik meg a vállalat következő generációs KC600 SATA 2.5″ kliens SSD-je. Az új meghajtó a TCG Opal 2.0 szabványt teljes mértékben támogató, nagy teljesítményű tárolósorozat része a már jelenleg is elérhető UV500 SATA és a KC2000 és A2000 PCIe NVMe SSD termékekkel együtt. A 256 bites AES-hardvertitkosítású SSD-k jól beilleszthetők a magánfelhasználók és a vállalati ügyfelek biztonsági stratégiájába is, ami különösen fontos napjainkban, hiszen egyre gyakoribbak az internetes támadások és adatszivárgási incidensek. 

 

A kliensszektor mellett a Kingston a nagyvállalati SSD-piacon is egyre inkább megkerülhetetlen szereplő. A vállalat még az idén bevezeti portfóliójába a nagyobb áteresztőkapacitást és IOPS-teljesítményt igénylő adatközpontokba és munkaállomásokba szánt DC1000M U.2 NVMe SSD-t. Ez a meghajtó az adatközpontokba készült nagyvállalati SSD-család tagja lesz, amely a megbízható szolgáltatásminőséget (QoS) és konzisztens teljesítményt kívánó, nagy olvasási teljesítményt igénylő és vegyes munkaterhelésű szerverkörnyezetekre fókuszál. 

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

7,68 TB kapacitású adatközponti SSD-ket mutatott be a Kingston

A Kingston Digital bemutatta adatközponti meghajtóinak 7,68 TB* kapacitású változatát, melyek közül a Data Center 500R (DC500R) és 450R (DC450R) SATA modellek szállítását már meg is kezdte. A DC1000M 7,68TB U.2 NVMe szállítása pedig júniusban indul. A nagyobb tárkapacitású SSD-k szigorú szolgáltatásminőségi (QoS) követelményeket teljesítve, alacsony késleltetés mellett kiszámítható I/O-sebességet nyújtanak az NVMe és/vagy SATA technológiával működő adatközpontokban.

2020. május 28. 14:47

Az AOC tíz új P2 sorozatú monitorral bővíti ki üzleti monitorkínálatát

A nagyobb méretű, fejlett csatlakoztathatósággal és képminőséggel rendelkező monitorok iránti növekvő igények korában a kijelzőkre szakosodott AOC bejelenti a professzionális felhasználóknak szánt új, P2 sorozatú monitorait. A kijelzőméretek a 21,5 hüvelykes képátlótól a (54,7 cm), 23,8 (60,4 cm) és 27 hüvelykes kápátlón (68,6 cm) át az ultraszéles 34” (86 cm) képátlóig terjedő széles skála lefedésével az AOC elismeri a felhasználók igényei és egyéni beállításai eltérőek.

2020. május 28. 13:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás