A Kingston Technology már 13,3 millió SSD-t szállított 2019 első félévében

forrás: Prím Online, 2019. október 8. 14:10

A Kingston Technology bejelentette, hogy több mint 13,3 millió SSD-t szállított 2019 első hat hónapjában, amit a TrendFocus piackutató cég által gyűjtött adatok igazolnak. Ezzel az óriási mennyiséggel a Kingston globálisan a harmadik legnagyobb SSD-szállítónak számít a Samsung és a Western Digital után, ami jól érzékelteti a világ vezető független SSD-gyártójaként szerzett piaci erejét és pozícióját. A világszerte szállított SSD-mennyiségnek összesen 11,3 százaléka származott a Kingstontól az idei első fél évben.

„A TrendFocus kutatási adatai szerint idén minden kategóriában tovább emelkedett a leszállított SSD-k mennyisége. Az eredmények alapján a szállított termékek többsége kliens SSD, de az NVMe PCIe értékesítése is nőtt a hiperskálázható környezetekben tapasztalt, élénkülő keresletnek köszönhetően. 2019 első hat hónapjában a NAND szállítások is bővültek, és a NAND-lapkák ára minden eddiginél alacsonyabb szintet ért el, erősítve ezzel az SSD-k iránti keresletet” – mutatott rá Don Jeanette, a TrendFocus alelnöke.

 

„A TrendFocus megállapításai igazolják a Kingston független SSD-szállítóként szerzett iparági pozícióját és jelentőségét. A Kingston 32 éve a nagy teljesítményű memóriamegoldások megbízható szállítója. Az elmúlt évtized során minden szinten megjelentek ügyfeleink körében a Kingston SSD-i – a rendszerük gyorsításához SSD-re váltó magánemberek éppúgy elkezdték használni őket, mint a világ legnagyobb számítási felhőket üzemeltető adatközpontjai. A Kingston mindenhol jelen van. Ez az eredmény egy egész csapat munkájának gyümölcse, így ezúton is köszönetet mondunk a sikerünkben osztozó partnereinknek, beszállítóinknak és ügyfeleinknek” – nyilatkozta Tony Hollingsbee, a Kingston SSD-üzletágának EMEA-régióért felelős vezetője.

 

 

 

A TrendFocus adatai szerint a Kingston piacvezető, 27,3%-os részesedéssel rendelkezik a 2,5″ méretű kliensmeghajtók szegmensében. Október 21-én jelenik meg a vállalat következő generációs KC600 SATA 2.5″ kliens SSD-je. Az új meghajtó a TCG Opal 2.0 szabványt teljes mértékben támogató, nagy teljesítményű tárolósorozat része a már jelenleg is elérhető UV500 SATA és a KC2000 és A2000 PCIe NVMe SSD termékekkel együtt. A 256 bites AES-hardvertitkosítású SSD-k jól beilleszthetők a magánfelhasználók és a vállalati ügyfelek biztonsági stratégiájába is, ami különösen fontos napjainkban, hiszen egyre gyakoribbak az internetes támadások és adatszivárgási incidensek. 

 

A kliensszektor mellett a Kingston a nagyvállalati SSD-piacon is egyre inkább megkerülhetetlen szereplő. A vállalat még az idén bevezeti portfóliójába a nagyobb áteresztőkapacitást és IOPS-teljesítményt igénylő adatközpontokba és munkaállomásokba szánt DC1000M U.2 NVMe SSD-t. Ez a meghajtó az adatközpontokba készült nagyvállalati SSD-család tagja lesz, amely a megbízható szolgáltatásminőséget (QoS) és konzisztens teljesítményt kívánó, nagy olvasási teljesítményt igénylő és vegyes munkaterhelésű szerverkörnyezetekre fókuszál. 

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az UltiMaker bemutatta az új S7 3D nyomtatót

Az új UltiMaker S7 nyomtató a gyártó díjnyertes S-szériájára épít, azonban integrált Air Manager búrát és rugalmas nyomtatótálcát kapott.

2023. január 28. 15:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46