Action plan, ami segíti a fontos feladatok elvégzését

forrás: Prím Online, 2019. október 15. 15:51

Action plan, vagyis akcióterv nélkül sajnos túlságosan sok esetben maradnak megvalósítás nélkül a fontosabb feladatok is. Egész egyszerűen nagyok a megvalósítandó célok, nehéz meglátni az elérendő köztes állomásokat, és végül a nagy tervekből nem lesz semmi.

Céges környezetben, ahol a hatékonyságnak és a kivitelezésnek nagy szerepe van, mindez komoly problémákat okozhat. Pontosan ezért van szükség olyan megoldások alkalmazására, amikkel át lehet hidalni a nagyobb feladatok egyes lépéseinek akadályait.

 

Az action plan pontosan ilyen. Jelen cikkünkben pedig azt fogjuk megvilágítani, hogy miként alkalmazható a hétköznapok során.
 


 

Miért nem valósul meg a legtöbb nagyobb horderejű feladat?

 

Sokan azért nem jutnak egyről a kettőre a rájuk bízott teendőkkel, mert nem látják át a megvalósítás folyamatát. Túlságosan nagy a kontraszt a kiindulási állapot és a végső cél között, aminek az áthidalása nem jelenik meg előttük.

 

Ebből a fajta bizonytalanságból szokott rendszerint következni a tétlenség, a halogatás, valamint a határidők kitolása. Valljuk be, hogy nem éppen nevezhető ez produktív és előremutató iránynak.

 

Akárcsak egy villanykörte a sötétben

 

Érdemes az akciótervre úgy gondolni, ahogyan egy villanykörte működik a sötétségben. Tűpontosan képes ugyanis megvilágítani a következő lépést, megkönnyítve ezáltal az előrehaladást. Nézzünk erre egy gyakorlati példát.

 

Egy csapat megbeszélésen több nagyobb horderejű feladatot is ránk osztanak. Hirtelen azt sem tudjuk, melyikhez hogyan nyúljunk. Ilyenkor kapcsoljuk be villanykörteként az action plan módszerét.

 

Vagyis azt vizsgáljuk meg minden egyes projekt kapcsán, hogy milyen lépéssel tudjuk elkezdeni a megvalósítást. Nem feltétlenül kell egyébként nagy dologra gondolni. Egy kisebb horderejű teendő is bőven elég a kezdeti lépésekhez, amellyel ki tudjuk jelölni az utat a határidőre történő kivitelezéshez.

 

Az akcióterv használata a mindennapok során

 

Persze nemcsak egy megbeszélés formájában kaphatunk nagyobb feladatokat. A mindennapjaink során is el kell végeznünk számos olyan teendőt, amelyek igenis fontosak. Pontosan ezért célszerű szokássá alakítanunk az action plan használatát.

 

Ne feledjük, első körben csak a kezdeti lépést kell meghatároznunk. Nem kell mindjárt a végső fázissal foglalkoznunk, inkább lássunk neki a megvalósításnak. A többit majd úgyis meg fogjuk látni menet közben.

 

Ez legyen tehát a vezérelv, amit a különböző munkák kivitelezése kapcsán alkalmazunk. Ha sikerül szokássá formálnunk ezt a fajta mindsetet, akkor rövid időn belül tapasztalni fogjuk, mennyivel produktívabbak is tudunk lenni.

 

Ezek a sikerek pedig még inkább arra fognak minket sarkallni, hogy belekezdjünk az összetettebb kihívások megoldásába is. Az action plan segítségével ugyanis könnyebb lesz a dolgunk.

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

GLS csomagpont - a kényelmes megoldás

Csomagot szeretnél rendelni, de nem tudod megoldani, hogy otthon várd a futárt? Kényelmes megoldás lehet számodra a GLS csomagpont! Mindössze annyit kell tenned, hogy kiválasztod a hozzád legközelebb eső csomagpontot, ahol a futár leadhatja küldeményedet. Az átvételt akkor ejtheted meg, amikor csak szeretnéd. 

2020. szeptember 17. 18:53

Az örök kedvenc - a bébihinta

A babahinták a legkedveltebb gyerekjátékok közé tartoznak. Egész évben használhatjuk őket az időjárástól függetlenül is, de a lakásba is felszerelhetünk egyet. Ha nem szeretnénk fúrni-faragni, választhatunk hintáztató szerkezeteket is, amiben a kisgyerekek a hintázás élményét élhetik át. Hintázni jó. Fejleszt, megnyugtat és felnőttkorig elkísér. Ki tudna ellenállni a függőhinták, függőágyak hívogató kényelmének, amik egyre nagyobb számban vannak jelen kertekben, erkélyeken? 

2020. szeptember 5. 20:09

Védd meg biciklidet, és tartsd távol az illetékteleneket láncos lakattal!

A biciklizár nélkülözhetetlen eszköze a kerékpározásnak, mivel bármikor úgy adódhat, hogy csak pár percre is, de magára kell hagynod hű utazótársadat. Hiába, hogy rálátásod nyílik a szabadon hagyott biciklidre, egy tolvajnak akár 1-2 óvatlan pillanat is elég ahhoz, hogy eltulajdonítsa azt, ami a tiéd. Még ha észre is veszed, hogy valami nincs rendben, nem biztos, hogy időben odaérsz.

2020. szeptember 4. 18:49

Minőségi pergető orsók a ragadozó halas horgászatokhoz

A korszerű pergető orsókra elsősorban a kidolgozottság, a könnyű felhasználás, valamint a megbízhatóság jellemző. Ezekre a tulajdonságokra persze szükség is van, ha eredményesek szeretnénk lenni a ragadozó halas horgászatok alkalmával.

2020. szeptember 3. 20:04

A fűszeres vermut és felhasználása

A vermutot szokás ürmösborként is emlegetni, ugyanis nagy mennyiségben használnak fel ürömfüvet a készítése során. Azonban a fűszerezés nem merül ki ennyiben, számos további növényt és fűszert használnak fel annak érdekében, hogy egy egyedi ízvilággal rendelkező fűszeres bor legyen a végeredmény.

2020. szeptember 1. 20:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11

Virtuális nézőteret nyit a Budai Szabadtéri Színház

2020. szeptember 9. 12:11

Év Informatikai Vezetője díj 2020

2020. augusztus 27. 11:07

Early Bird kedvezménnyel indul ‘Az Év Honlapja’ pályázat

2020. augusztus 13. 14:58
online sportfogadás