Orosz termékekkel nyitnak a piac felé

forrás: Prím Online, 2019. október 18. 09:48

Újabb mérföldkőhöz ért a Sanatmetal oroszországi leányvállalata, a térd után a trauma és a csípő termékek regisztrációja is megtörtént. Ez azt jelenti, hogy a Sanatmetal CIS termékei orosz gyártmánynak minősülnek, így előnyt élveznek az orosz piacon a külföldi termékekkel szemben, és az eurázsiai piacon is nagyobb kereslet várható rájuk.

Az egri székhelyű orvostechnikai cég orosz gyárát tavaly júniusban nyitották meg Obnyinszkban. A Sanatmetal akkor már 15 éve volt jelen a helyi piacon, traumatológiai termékeik népszerűek voltak az országban. Annak érdekében, hogy piaci részesedésüket tovább növeljék, megalapították az orosz leányvállalatukat. Az említett regisztrációk megszerzése a beruházási folyamat végét jelenti.

 

A certifikáció megszerzéséig csak félkész termékek készülhettek az orosz leányvállalatnál, ám mostantól a gyártás minden folyamatára van engedélyük, a termékeiken már az Oroszországban készült felirat olvasható. Ez azért jelentős, mert az orosz kormány néhány éve úgy döntött, az orosz kórházaknak a hazai gyártókat kell előnyben részesíteniük. Eddig a Sanatmetal importáló cégként volt jelen a térségben, leszűkített opciókkal, most azonban egy új lehetőség nyílt előttük piaci szempontból. A cél, hogy hosszú távon a cég eddigi 3-5 százalékos piaci részesedését 15-20 százalékra növelhessék Oroszországban, s az eddigi visszajelzések alapján az eurázsiai piac megrendeléseit tekintve is növekedésre számítanak.

 

 

 

A regisztráció megszerzését komoly ellenőrzések előzték meg, így a megszerzett certifikát garanciát jelent arra, hogy az obnyinszki gyárban készülő termékek ugyanolyan kiváló minőséget képviselnek, mint az anyacég egri gyárában előállítottak. Az orosz üzemben a Sanatmetal teljes termékpalettája gyártható, de főként arra törekednek, hogy a helyi piac igényeit elégítsék ki. Számos termék van, amelyet továbbra is importálni fognak Egerből, vagy éppen félkész termékként érkezik meg az orosz gyárba, de amennyiben igény lesz rá, a jövőben akár további kapacitásbővítésre is látnak lehetőséget.

 

A teljesen magyar tulajdonú, Európa TOP-20 cége közé tartozó Sanatmetal több mint 50 éves múlttal rendelkezik a profiljában. A vállalkozás traumatológiai, gerinc és fogászati implantátumok, csípő és térd protézisek, számos műszer és a WIWE mini ekg. innovatőre, minősített gyártója. A cég technológiáját és kultúráját a világvezető három multinacionális cég, mint stratégiai partnerek, valamint BSI, FDA, Anvisa, Certiso és egyéb nemzeti auditok alakították ki. Az oroszországi gyár a Sanatmetal telephelyeként üzemel, így a gyártási folyamatok és minden más eljárás is azonos a magyarországival.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Magyar Telekom 2019. negyedik negyedéves és egész évre vonatkozó eredményei

A Magyar Telekom közzétette 2019. negyedik negyedévre és egész évre vonatkozó Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok (IFRS) szerinti konszolidált pénzügyi eredményeit.

2020. február 19. 14:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03

A három legnépszerűbb rádiót négymillió ember hallgatja

2020. február 3. 10:01
online sportfogadás