Az IBS UpSkill programja nyert a HR Best díj Toborzás kategóriájában

forrás: Prím Online, 2019. október 22. 10:18

Első hellyel díjazta az International Business School UpSkill programját a HR Best nevű HR-szakmai díj zsűrije. Idén először adták át az elismerést az ország legnagyobb toborzási, munkaerő-piaci konferenciáján, a HR Festen. Öt kategóriában érkeztek be a nevezések számos pályázótól, melyeket két körben értékelt a szakmai zsűri.

Hagyományteremtő jelleggel indította el ebben az évben a HR Fest a legjobb személyzeti megoldásokat elismerő HR Best díjat. A Toborzás kategóriában az International Business School UpSkill programja győzött, több nagyvállalat megoldását is maga mögé utasítva. A kategóriában azoknak a projekteknek a nevezését várták, melyek új munkatársak felvételét segítik elő, illetve pályakezdőket célzó kezdeményezések is ide érkezhettek. Az értékelés folyamán fontos szempont volt az innovativitás, a mérhetőség és a kidolgozott módszertan, valamint hogy a levont tanulságok mennyire segíthetnek másokat hasonló megoldások megvalósításában. 

 

“Hatalmas elismerés számunkra, hogy a HR-szakma kiemelt képviselői díjjal értékelték a készségfejlesztési programunkat, az UpSkillt, illetve a TalentNet platformot, ami a HR-szakembereket és friss pályakezdőinket összekötő, hamarosan elinduló toborzási eszközünk.” - mondta Láng László, az IBS üzletfejlesztési vezetője. 

 

  

A fejlesztési program célja, hogy a BSc tanulmányaikat végző hallgatók olyan készségeiket tökéletesíthessék fő szakirányú tudásuk elsajátítása mellett, melyek a legkeresettebb üzleti és gazdasági pozíciók betöltéséhez szükségesek a munkaerőpiacon, és az elért eredményekről egy digitális képesség-profilt kapjanak. Ezek a területek: írásos és szóbeli kommunikáció, elemzői, kvantitatív, IT, valamint csapatmunka készségek.

 

Az IBS egy önálló online platformon, a TalentNet-en gyűjti össze a hallgatók eredményeit, és elérhetővé teszi a toborzással foglalkozó HR-szakemberek számára. A koncepció lényege, hogy az itt található részletes képességprofil sokkal többet mond el a jelöltekről, mint a puszta tanulmányi eredmények, hiszen konkrét, a munka világában elsődlegesen fontos készségekről adnak sok tényező alapján lemért és értékelt információkat. 

 

 

Ahogyan Tóth Gergely, a HR fest és a HR Best díj egyik alapítója elmondta: “Fontos volt számunkra, hogy létrehozzuk ezt a díjat, mert szerettük volna elismerni azt a rengeteg munkát, amit a toborzással foglalkozó szakemberek nap mint nap arra fordítanak, hogy  azonosítsák a tehetségeket, illetve megtalálják a számukra legideálisabb profillal rendelkező munkavállalókat. Az IBS egy olyan kihívást célzott meg hatékonyan a programjával, aminek a csillapítása már érlelődött az utóbbi években. Nagyon fontos pozitívum, hogy egy felsőoktatási intézmény aktívan, a munkaerőpiac jövőbeli igényeit felismerve dolgozott ki egy hatékony választ, mely megalapozott, mérhető és itthon egyedülálló.”

 

Az UpSkill program a 2018/2019-es tanévben indult kiemelt projektként, elsőként két készségterületen: írott kommunikáció és számítógépes készségek. 2019 szeptemberétől mind a hat célzott területen elkezdődött a hallgatók fejlesztése, aminek eredményét az első félév végén már a TalentNet platform is meg fogja mutatni.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Digitalizációs részleg alakult hazánk piacvezető könyvelő vállalatánál

Külön digitalizációs szervezeti egységet hoztak létre a Process Solutionsnél (PS), hazánk egyik vezető számviteli, adózási és bérszámfejtési szolgáltatásokat nyújtó vállalatánál.

2023. június 2. 12:45

Felgyorsítja stratégiai átalakulását a Maersk

Jelentős előrelépést ért el digitális átalakulásában a dán Maersk. A világ legnagyobb tengeri szállítmányozó vállalata az SAP Business Technology Platform segítségével gyorsítja fel stratégiai fejlődését, automatizálja üzleti folyamatait, növeli hatékonyságát, teszi egyszerűbbé a technológia használatát, és növeli a felhasználói élményt.

2023. június 2. 11:20

Új technológiák forradalmasíthatják a fizetési ökoszisztémát

Az elmúlt években számos új technológia jelent meg a pénzügyi szektorban, amelyek forradalmasíthatják a fizetési ökoszisztémát. Az AFR 2.0 és a szupertárcák a legújabb innovációknak tekinthetők ezen a területen, amelyek azt ígérik, hogy alapjaiban változtatják meg a fizetés jövőjét. Segítségükkel az ügyfelek egységes és kényelmes fizetési élményben részesülnek, míg a pénzügyi szolgáltatók számára lehetőség nyílik újfajta üzleti modellek kialakítására.

2023. június 1. 14:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39