A jövő hotelszobái már most elérhetők

forrás: Prím Online, 2019. november 6. 10:27

Személyre szabott kényelem, javuló működési és energiahatékonyság, a jövőbeli digitális fejlesztések támogatása – többek között ezt kínálja a szálloda- és társasház-tulajdonosoknak a Schneider Electric új megoldása. A Connected Room Solution lehetővé teszi a rendszerintegrátorok számára projektkapacitásaik növelését úgy, hogy közben az áraik is versenyképesek maradnak. 

Az internet térhódításával és a gyors digitalizációval egyre nagyobb az igény a zökkenőmentes digitális élményre a társasházak lakói és a szállodák vendégei körében. Ezzel párhuzamosan a klímavédelem jegyében felértékelődnek az olyan, energiafogyasztást csökkentő és az energiahatékonyságot javító megoldások, amelyek egyúttal képesek biztosítani azt is, hogy az ingatlantulajdonosok is megkapják az elvárt nyereséget. A Schneider Electric október elején, az Innovation Summit Barcelona rendezvényen mutatta be a Connected Room Solution rendszert, ami képes egyszerre támogatni ezeket az igényeket. 

 

Az IoT-alapú (internet of things – dolgok internete), moduláris megoldás részét képezi egy intelligens szobavezérlő rendszer, amivel a fűtés, a szellőztetés, a légkondicionálás, a világítás, a redőnyök és az ajtók vezérlése mellett a modern helyiség-érzékelők kontrollja is megvalósítható. A Connected Room Solution nyílt architektúrájának köszönhetően különféle jelenlegi és jövőbeli protokollokkal, eszközökkel és alkalmazásokkal is képes együttműködni.

 

 

„Az intelligens épületek és szállodák sokkal többről szólnak, mint a működési és az energiahatékonyság. Napjainkban az épület- és szállodatulajdonosoknak úgy kell elérniük ezeket a célokat, hogy közben jobb élményt nyújtanak bérlőik, vendégeik és lakóik számára. Életünk nagy részét épületekben töltjük, és mi küldetésünknek érezzük, hogy a lehető legjobban teljen ez az idő” - hangsúlyozta Manish Kumar, a Schneider Electric Digital Buildings üzletágért felelős alelnöke. 

 

A társaság új megoldása segít az épülettulajdonosoknak és a szálloda üzemeltetőknek, hogy személyre szabott kényelmet, valamint megnövelt működési és energiahatékonyságot biztosító, vonzó helyiségeket alakítsanak ki. A Schneider Electric rendszere révén jövőtálló épületek és szállodák hozhatók létre, amelyek fenntartói könnyen tudnak alkalmazkodni a bérlők vagy éppen a szállóvendégek változó igényeihez. 

 

A Connected Room Solution teret ad olyan hasznos, IoT-alapú megoldások kialakításához, mint a például az automatizált hibaérzékelés és -diagnosztika, a térkihasználtság felmérése, a navigáció, további infrastruktúrafejlesztés nélkül.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Facility managementben erősít az ICON

Három kiemelkedő épülettel, két irodaházzal és egy logisztikai ingatlannal bővült az ICON Real Estate Management ingatlanüzemeltetési portfoliója. A BEM Irodaház, a D2 Szabadkikötő, és az ELTE egyik megújult ingatlanja nem csupán az építészeti megoldásaik tekintetében példaértékűek, de a fenntarthatóság és az energiahatékonyság terén is úttörő megoldásokat alkalmaznak.

2024. április 17. 18:09

Új korszak az elektromobilitásban

A Maserati „Folgore Day” névre keresztelt nagyszabású eseményén mutatta be első 100%-ban elektromos kabrióját, a GranCabrio Folgore-t, melyet az úgynevezett „IT TURNS YOU ON” kampánnyal népszerűsítenek, az olasz művész, Damiano David szerepelésével. A modenai székhelyű márka fennállásának 110. évfordulóján a szigonyos márka ismertette ambiciózus céljait az elektromos átállás terén, valamint lerántotta a leplet TRIDENTE elektromos motorcsónakjáról is. 

2024. április 17. 16:28

Mesterséges intelligenciával készítik össze az Unilever B2C webshopjának rendeléseit

Közel 800 cikkszámot kezel, illetve mesterséges intelligenciával ellátott eszközökkel végzi a komissiózási feladatokat a Waberer’s Csoport leányvállalata, a WSZL az Unilever Magyarország Unishop elnevezésű B2C webshopjában. Az új megbízásnak köszönhetően a Waberer’s eddigi tevékenysége bővült és egy 14.500 négyzetméteres raktári terület kezelése mellett immár az Unishop raktárlogisztikai és fullfilment kiszolgálását is végzi. 

2024. április 17. 14:50

Terjednek az alacsony kódú technológiák

Az elmúlt években állandó slágertéma volt a globális informatikushiány, majd elkezdtek záporozni a hírek a techszektorban zajló tömeges elbocsátásokról és a szakértők máris a vészharangokat kongatták. A fordulatot a legtöbben a mesterséges intelligencia számlájára írják, ugyanakkor egyre nagyobb szeletet hasítanak a piacból a low-code platformok is. Ezekkel minimális kézi kódolással fejleszthetünk gyorsan és hatékonyan, miközben rugalmasan alkalmazkodhatunk a változó igényekhez és egyszerűen hangolhatjuk össze az üzleti és technológiai szempontokat. 

2024. április 17. 10:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09