Kiterjesztett valóság megoldással teszi gyorsabbá és pontosabbá a repülőgépek átvizsgálását az Aeroplex

forrás: Prím Online, 2019. november 11. 14:33

Az Aeroplex of Central Europe tesztüzemben elkezdte használni az AerinX által fejlesztett, kiterjesztett valóság alapú hi-tech repülőgép átvizsgáló rendszert. A tesztüzem során az Aeroplex mérnökei valós ipari körülmények között használják majd az innovatív szoftveres megoldást repülőgépek külső felszíni átvizsgálására. Ezzel párhuzamosan az AerinX Early Adopter programot indított, melynek keretében a cég további nemzetközi repülőgépipari szereplőkkel tervezi stratégiai együttműködés elindítását.  

Az AerinX által fejlesztett kiterjesztett valóság (AR/MR) alapú rendszer a repülőgépek és más légi közlekedési eszközök külső felületi átvizsgálását, és az ehhez kapcsolódó karbantartási feladatokat lényegesen egyszerűbbé, gyorsabbá és precízebbé teszi, mint korábban. Ez az iparág egyik jelentős problémáját oldhatja meg, hiszen jelenleg a légijárművek külső felületének átvizsgálása lényegében manuálisan, kézi eszközökkel zajlik. 

 

 

 

„Közel egy éve kezdtük meg stratégiai partneri együttműködésünket az AerinX-szel, melynek keretében a közös munka eredményeként olyan csúcstechnológiát fejlesztünk, ami mostanra megérett az éles, tesztüzemben való alkalmazásra is. Nagy reményeket fűzünk a szoftveres megoldás használatához, az előzetes tapasztalatok azt mutatják, hogy a rendszer alkalmazásával precízebben és gyorsabban tudjuk majd elvégezni a repülőgépek külső felszíni átvizsgálásához kapcsolódó munkafolyamatokat, ezzel extra szolgáltatásokat kialakítva ügyfeleinknek” – hívta fel a figyelmet Demény Árpád, az Aeroplex of Central Europe repülőgép-karbantartó vállalat ügyvezetője. 

 

Early Adopter program vezeti elő a piacra lépést 

Közel három év intenzív kutatás-fejlesztési tevékenység eredményeként az AerinX jelentős mérföldkőhöz ért, hiszen az innovatív repülőgép átvizsgálási rendszer, a kiterjesztett valóság technológia folyamatos fejlődésének is köszönhetően elérte a közel piacképes állapotot. A piacra lépés előszobájaként az AerinX Early Adopter programot indított el, melynek keretében további globális repülőgépipari szereplőkkel tervez stratégiai együttműködést megvalósítani.

 

Az AerinX alapítói balról jobbra: Hanyecz Imre, Gonda László,  Wéber Zoltán, Kiss Antal Bence  

 

„Az AerinX elindította Early Adopter programját, melynek keretében exkluzív módon néhány további globális stratégiai partnerünk rendelkezésére bocsátjuk repülőgép átvizsgáló rendszerünket. A program keretében éles tesztüzemben fogjuk használni az AerinX szoftvert, a tervezetten néhány hónapos tesztidőszakot követően, a pilot projektek tapasztalatai alapján pedig várhatóan 2020 második felében piacra lépünk rendszerünkkel. Az Early Adopter programunkban résztvevő partnereinkkel hosszú távú, kölcsönös előnyökön alapuló együttműködés kialakítását tervezzük” – fogalmazott Kiss Antal Bence, az AerinX társalapító-ügyvezetője. 

 

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A magyar vállalkozók döntő többsége csődben van, csak nem tud róla

A jelenlegi gazdasági környezet, gondoljunk akár az adózási változásokra, az egyre növekvő inflációra, az euró–forint árfolyam kedvezőtlen alakulására, mind olyan hatással vannak a magyar kis és közepes vállalkozásokra, hogy a stabil működésből hirtelen csődközelben találhatják magukat.

2022. augusztus 9. 15:53

Digitális arcfelismerő technológiában erős vállalat bővít Budapesten

Noha korábban sokan idegenkedtek a digitális arcfelismerő rendszerektől, ma már egyre többen ezzel a megoldással oldják fel az okostelefonjukat, a következő évtizedben pedig várhatóan négyszeresére nő az arcfelismerés jelenleg 4 milliárd dolláros piaca. A rendezvényszervezéstől a vendéglátáson át a biztonságtechnikáig számos iparág húzhat hasznot a technológiából, és ebből magyar szakemberek is kivehetik a részüket. 

2022. augusztus 9. 09:55

Így nézhet ki a tenger melletti légiközlekedés jövője

A világ lakosságának 40 százaléka tengerparti településeken él. Számukra az amerikai REGENT innovatív elektromos siklói elsőként kínálnak majd biztonságos, olcsó, nagy sebességű és kibocsátásmentes mobilitási megoldást.

2022. augusztus 9. 09:51

Mi kell ahhoz, hogy itthon maradjanak az IT-szakemberek?

A HR Kopó Tanácsadó Csoport által szervezett IT Realitás Mozgalom célja az IT-szakemberek megismerése és párbeszéd elindítása az informatikusok, a munkaadók és a toborzók között.

2022. augusztus 8. 19:48

Véget ért a nagy okoszebra-szavazás

Hamarosan újabb magyar várost tesz biztonságosabbá a Generali a Biztonságért Alapítvány: a Generali alapítványa által indított és a Pearl Enterprises Kft. kivitelezésében megvalósuló SafeCross okoszebra projekt célja az volt, hogy 2022-ben egy olyan magyar város gazdagodjon okoszebrával, ahol eddig még nem volt ilyen berendezés, ám a rendőrség baleseti statisztikái szerint szükség lenne rá.

2022. augusztus 8. 16:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40

Így mutatkozik meg a háború hatása a kriptovilágban

2022. július 19. 16:24

Újra keresik az év webshopjait

2022. július 8. 18:20