Jelentős változások a nemzetközi autómegosztásban

forrás: Prím Online, 2019. november 19. 09:09

A DriveNow szolgáltatása mától Bécsben SHARE NOW néven lesz elérhető. A névváltás mögött egy világméretű piaci összeolvadás áll: A car2go és a DriveNow autómegosztó vállalatok egyesülésével a világ legnagyobb car-sharing szolgáltatója jön létre. Európa többi „DriveNow városa”, így Budapest is sorra csatlakozik az új rendszerhez, a SHARE NOW tervei szerint 2020 első negyedévében a felhasználók már mindenhol új néven találkozhatnak a közel 20 000 autót számláló flottával.

A DriveNow árpilis végén kezdte meg működését a fővárosban, ezzel Budapest 12 európai nagyvároshoz, köztük Bécshez is csatlakozott. A szolgáltatás egyik legnagyobb előnye az, hogy egyetlen regisztrációval mind a 12 európai városban használhatók az autók. Világszinten jelentős igény mutatkozik a felhasználók részéről a nemzetközi átjárhatóságra. Az éve elején a Daimler tulajdonában lévő car2go és a BMW által tulajdonolt DriveNow ezután SHARE NOW néven egyesül. Bécsben az új rendszert már holnaptól, november 19-től igénybe vehetik a felhasználók. 

 

A budapesti DriveNow felhasználók ezért időlegesen, a jövő év elején várható hazai átállásig, nem fogják tudni saját regisztrációjukkal igénybe venni Bécsben a SHARE NOW autóit. Az átállás után viszont a világ legnagyobb car-sharing autóflottájából közel 20 000 autót bérelhetnek Európa 26 városában. Olyan metropoliszokban is SHARE NOW autóba ülhetnek, mint Párizs, Amszterdam vagy Madrid. Ezzel teljesen átalakulhatnak és kiszélesedhetnek a külföldre látogató turisták vagy üzleti úton lévő felhasználók mobilitási lehetőségei.  Az összeolvadással nem csak az autók számának és típusának növekedésében, hanem a szolgáltatásban is várható bővülés, a jövőben még több élethelyzetre adva reális közlekedési alternatívát. 

 

„A mostani változás egyelőre csak akkor érinti az ügyfeleinket, ha külföldre utaznak. Egészen a hazai, jövő év eleji átállásig nem fogják tudni használni a SHARE NOW autóit, azonban néhány hónap múlva kinyílik a világ az autómegosztást használók számára” – mondta Fischer Péter, a DriveNow Magyarország ügyvezetője. „A hazai felhasználók a világ legnagyobb autóflottájával és legnagyobb lefedettségével rendelkező szolgáltatójához csatlakoznak. Ezzel már egy nyaralás vagy üzleti út közlekedési perspektívái is jelentősen kitágulhatnak. Egyre több élethelyzetre, mobilitási igényre tudunk választ adni” – tette hozzá.  

 

A DriveNow elektronikus úton közvetlenül is tájékoztatni fogja az ügyfeleit is a változásokról. 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05