Dell Technologies: új stratégiai célkitűzések 2030-ra

forrás: Prím Online, 2019. november 22. 09:08

A Dell Technologies messzemenő célok kitűzésével vág neki a felelősségvállalás és innováció új évtizedének, amelyek világszerte növelni fogják a vállalat társadalmi befolyását. Ez az új stratégia adja a vállalat 2030-as Progress Made Real tervének pilléreit, melynek alapja az a meggyőződés, hogy a technológia és az adatok ötvözve az emberi tudással a világ pozitív hajtóerői, és mindig is azok lesznek.

„Az adatokban rejlő lehetőségek az következő évtizedben nagyobb mértékben fognak hozzájárulni az emberiség fejlődéséhez, mint bármely más tényező. Feltett szándékunk, hogy ezeket a lehetőségeket világszerte széles körben elérhetővé tegyük, mindannyiunk közös fejlődése érdekében” – mondta Michael Dell, a Dell Technologies elnök-vezérigazgatója.

 

Technológia, fejlődés, szaktudás

A következő évtizedben a Dell Technologies arra fogja használni globális jelenlétét, széles technológiai portfólióját és szaktudását, hogy érdemi és mérhető változásokat érjen el a társadalomra és a bolygónk egészére nézve. A vállalat céljai 2030-ra:

 

A fenntarthatóság növelése 

 • Minden megvásárolt termék után egy azzal egyenértékű termék újrahasznosítása.
 • Vezető szerep a körforgásos gazdaságban: a gyártott termékek több mint fele újrahasznosított vagy megújuló anyagokból készül. 
 • Minden csomagolóanyag 100 százalékban újrahasznosított vagy megújuló anyagokból készül.
 • A jövőbiztos készségfejlesztés biztosítása az ellátási láncban dolgozóknak.
 • Egy tudományos klímaprogram megvalósítása: a szennyezőanyag kibocsátások szabályozása a létesítményekben, az ellátási láncban, az üzemeltetés során, valamint a termékek használatkor. Mindezt szoros együttműködésben a beszállítókkal, hogy az üvegházgáz-kibocsátás egységnyi bevételenként 60 százalékkal csökkenjen 2030-ra.

 

Diverzitás fokozása

 • Nők felvétele, képzése és hosszú távú foglalkoztatása, hogy globálisan az összes munkakör felét, a vezetői pozícióknak pedig legalább a 40 százalékát női alkalmazottak töltsék be.
 • Afroamerikai és latin-amerikai csapattagok felvétele, képzése és hosszú távú foglalkoztatása olyan számban, amely a vállalat amerikai munkaerejének 25 százalékát és globális vezetői pozícióinak 15 százalékát teszi ki.
 • Az összes csapattag 95 százalékának éves szintű oktatása a tudatalatti előítéletek, a zaklatás, a mikroagressziók és a társadalmon belüli kiváltságos helyzetek témájában.

 

Az életvitel javítása

 • 1 milliárd ember egészségügyi, oktatási és gazdasági lehetőségeinek kibővítése.
 • 1000 nonprofit szervezet támogatása a digitális átalakulásban.
 • A Dell csapattagok legalább 75 százalékos részvétele valamilyen jótékonysági vagy önkéntes tevékenységben a saját közösségén belül.

 

Az etikai és adatvédelmi szempontok alapvető fontossággal bírnak a Dell Technologies stratégiáiban, és kulcsszerepet játszanak a 2030-as célok elérésében. A vállalat azzal mutat példát az adatvédelemben és az átláthatóságban, hogy teljesen automatizálja az adatkezelési folyamatokat, megkönnyítve így az ügyfelek számára is az adataik elérését, törlését és megosztását. A Dell digitális eszközök segítségével növeli a saját csapattagjai és partnerei elkötelezettségét is, melyekkel könnyebbé válik a digitális adatok elemzése és mérése, valamint a szabályozások betartása.

 

 

A fejlődés felgyorsítása

Az felhasználók központi szerepet játszanak a Dell Technologies új stratégiájában és minden meghozott döntésben, amely a 2030-as célkitűzések eléréséhez vezet. Az ügyfelek véleménye mellett a vállalat külső felekkel is kapcsolatba lépett, figyelembe vette az ENSZ fenntartható fejlődési célkitűzéseit és a Business Roundtable szervezet Statement on the Purpose of a Corporation nyilatkozatát. A Dell továbbá a csapattagjai körében is felmérést végzett arról, hogy mely problémákat tartják a legkritikusabbnak és mely lehetőségeket a legfontosabbnak a munkájukban.

 

„Óriási felelősség, hogy a Dell Technologies minden erejével az emberéletek és a társadalom jobbá tételére törekedjünk. Technológiai portfóliónkkal, globális jelenlétünkkel, csapattagjaink szaktudásával és partneri kapcsolatainkon keresztül jelentős mértékű pozitív változásokat érhetünk el. 2030-as célkitűzéseink messze túlmutatnak a kis lépésekben haladó változások körén. Még nem teljesen tiszta, hogy egyes célkitűzéseinket hogyan fogjuk elérni – azt azonban tudjuk, hogy a jelentős változások és az innováció mindig mély elhivatottságból fakad” – mondta Karen Quintos, a Dell Technologies ügyfelekért felelős vezetője.

 

A közigazgatás támogatása

Annak érdekében, hogy az emberiség a következő évtizedben le tudja küzdeni az előtte álló monumentális kihívásokat az adatok segítségével, a Dell Technologies kidolgozta a 2030 Progress Made Real Public Policy útmutatást is. Ennek keretében aktívan fogja támogatni azokat a közrendi intézkedéseket, amelyek elősegítik célkitűzéseinek teljesülését a fenntarthatóság, diverzitás, életviteljavulás, valamint az etika és az adatvédelem irányelveinek betartása területén. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38