UNICEF Magyarország HelpApp – Azonnali segítség telefonnal

forrás: Prím Online, 2019. december 3. 12:47

Nagy megtiszteltetésként érte az Applion Computer Kft.-t, hogy egy olyan nemes ügy támogatásában vehetett részt, mint bántalmazott és az atrocitást elszenvedett gyermekek és fiatalkorúak megsegítése. 

Közös ötletelést követően megszületett annak az újragondolt, a gyermekvédelem szakmai követelményeinek megfelelő, innovatív applikációnak a terve, amelynek segítségével a bajba jutott fiatalok egyetlen gombnyomással kérhetnek segítséget bármilyen bántalmazás vagy abúzus esetén. Az applikáció nem csupán bejelentésre szolgál, de igénybe vételével használója azonnali segítséget kaphat a környezetéből.

 

Az iOS és Android platformra elérhető megoldás révén növelhető a gyermekek biztonságérzete, hiszen bármilyen helyzetben azonnali segítséget kaphatnak a zsebükben lapuló okostelefonjuk révén. Ennek segítségével sokkal könnyebbé válik a bántalmazási esetek felderítése és statisztikai elemzése, amely kapcsán további támogató programokat dolgozhat ki a szervezet. Az applikáció legújabb verziójának bejelentésére 2019.11.20-án a Gyermekek Világnapján rendezett konferencián került sor, ahol Takács László kollégánk egy szakmai kerekasztal beszélgetésen vett részt és osztotta meg gondolatait a Technológia és Oktatás témakörben.

 

“Számos üzleti applikációt fejlesztettünk már hazai és külföldi piacokra, de külön öröm, hogy most egy sokkal nemesebb ügy mellé állhattunk a szakértelmünkkel.” – mondta Takács László, az Applion Computer értékesítési vezetője. “Az Applikáció fejlesztésén túl egy hosszútávú együttműködést alapoztunk meg az UNICEF Magyarországgal, mert minden kollégánk felsorakozott a szervezet támogatása mellett” – tette hozzá.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Tapasztalja meg a legendás játékot

2021. szeptember 20. 18:29

A világon egyedülálló drónra szerelhető szállítódobozt fejlesztettek

2021. szeptember 15. 14:15

Öt érmet is elhoztak a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiájáról

2021. augusztus 31. 09:58

A Xiaomi várakozásokat felülmúlóan teljesített a második negyedévben

2021. augusztus 26. 14:46