UNICEF Magyarország HelpApp – Azonnali segítség telefonnal

forrás: Prím Online, 2019. december 3. 12:47

Nagy megtiszteltetésként érte az Applion Computer Kft.-t, hogy egy olyan nemes ügy támogatásában vehetett részt, mint bántalmazott és az atrocitást elszenvedett gyermekek és fiatalkorúak megsegítése. 

Közös ötletelést követően megszületett annak az újragondolt, a gyermekvédelem szakmai követelményeinek megfelelő, innovatív applikációnak a terve, amelynek segítségével a bajba jutott fiatalok egyetlen gombnyomással kérhetnek segítséget bármilyen bántalmazás vagy abúzus esetén. Az applikáció nem csupán bejelentésre szolgál, de igénybe vételével használója azonnali segítséget kaphat a környezetéből.

 

Az iOS és Android platformra elérhető megoldás révén növelhető a gyermekek biztonságérzete, hiszen bármilyen helyzetben azonnali segítséget kaphatnak a zsebükben lapuló okostelefonjuk révén. Ennek segítségével sokkal könnyebbé válik a bántalmazási esetek felderítése és statisztikai elemzése, amely kapcsán további támogató programokat dolgozhat ki a szervezet. Az applikáció legújabb verziójának bejelentésére 2019.11.20-án a Gyermekek Világnapján rendezett konferencián került sor, ahol Takács László kollégánk egy szakmai kerekasztal beszélgetésen vett részt és osztotta meg gondolatait a Technológia és Oktatás témakörben.

 

“Számos üzleti applikációt fejlesztettünk már hazai és külföldi piacokra, de külön öröm, hogy most egy sokkal nemesebb ügy mellé állhattunk a szakértelmünkkel.” – mondta Takács László, az Applion Computer értékesítési vezetője. “Az Applikáció fejlesztésén túl egy hosszútávú együttműködést alapoztunk meg az UNICEF Magyarországgal, mert minden kollégánk felsorakozott a szervezet támogatása mellett” – tette hozzá.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05