Teltház az MKB Fintechlab Design Summit 2019-en

forrás: Prím Online, 2019. december 3. 18:38

November 21-én a hazai pénzügyi világ számára értékes eseményre került sor az MKB Fintechlab szervezésében. Az idei évben első alkalommal megrendezett  Fintechlab Design Summit 2019 fókuszában az ügyfélközpontú tervezés állt, amely a legalkalmasabb  eszköz a digitális átálláshoz szükséges gondolkodásmód kialakítására. 

A Fintechlab Design Summit 2019 170 résztvevője a nemzetközi bankvilág olyan ismert szereplőinek képviselőitől tanulhatott, mint a Revolut, az N26, a CHERRISK, a Transferwise, vagy a cseh MONETA Money Bank. 

 

A Fintechlab Design Summit 2019 témái az ügyfélközpontú szolgáltatások kialakítására és az ezekkel kapcsolatos gyakorlati tapasztalatokra épültek. Henrik Hagedorn, az N26 egyik vezetője elmondta, hogy az N26-nál például már felhasználói élményt tükröző UX mérőszámokkal elemzik az ügyfelek elégedettségét. Karol Sadaj, a Revolut lengyelországi vezetője hangsúlyozta, hogy az ügyfélélmény szempontjából kiemelkedően fontos az egyszerű, érthető felhasználói élmény és az ügyfelek viselkedésének mély megértése, ugyanis a digitális világban a bankoknak választ kell tudniuk adni a nagy globális trendek miatt megváltozott ügyfélelvárásokra, mint a mobiltelefon elterjedése vagy az 24/7 elérhetőség.

 

Pereczes János, az MKB Fintechlab ügyvezető igazgatója: "A Design Thinking (tervezői gondolkodásmód) számunkra a működés definiálását jelenti: hogyan definiáljuk egy szervezet működését, hogyan tervezünk meg ügyfélélményt, és hogyan fejlesztünk digitális és fióki szolgáltatásokat. Mint minden szektor, a pénzügyi szektor is az emberekről szól, így a fejlődés azt jelenti, hogy ügyfeleinkre és kollégáinkra koncentrálunk és a technológia előrehaladásával, azt felhasználva valódi értéket teremtünk számukra. Tudatos építkezés zajlik nálunk, amely középpontjában emberek állnak. Azért szerveztük meg a Fintechlab Design Summit 2019-et, hogy a tapasztalatainkat megoszthassuk és elhozzuk a közönség számára a legsikeresebb nemzetközi példákat."

 

Az MKB Fintechlab kiemelten fontosnak találja az edukációt és a következő generációs szakemberek támogatását, így a rendezvényen lehetősége nyílt részt venni a Corvinus és a CEU diákjainak is. 

 

A tervek szerint a rendezvény évente visszatérő formában segíti majd a nemzetközi kapcsolatépítést és együttműködést. Továbbá, az MKB Fintechlab kapcsolódó eseményei és képzési programjai 2020-ban folytatódnak, melyek a tervezői gondolkodással kapcsolatos tudást lesznek hivatottak átadni.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Robotizált folyamatautomatizációs szolgáltatások a Tech Data kínálatában

Új big data és mesterséges intelligencia alapú szolgáltatásportfóliót tett elérhetővé több európai országban, köztük hazánkban is a Tech Data, miután partneri szerződést kötött a rutinszerű irodai munkafolyamatokat automatizáló Automation Anywhere-rel.

2019. december 9. 18:32

7 egyetemi ötlet kapott 15 millió forintos befektetést a Hiventures-től

7 egyetemi startup ötlet kapott 15 millió forintos inkubációs befektetést az MFB csoporthoz tartozó Hiventures-től az egyre népszerűbb Startup Campus University programban. A december 5-én zárult őszi vállalkozásfejlesztési képzések idén már három partnerrel; a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel (BME), a győri Széchenyi István Egyetemmel (SZIE) és a Magyar Divat & Design Ügynökséggel (HFDA) közösen valósultak meg, és rekord számú jelentkezőt mozgattak meg.

2019. december 9. 16:51

Hello Tomorrow: Négy magyar vállalkozás a világ legígéretesebb deep tech startupjai között

Négy magyar tudományos technológiai vállalkozás is rangos nemzetközi elismerésben részesült, hiszen világszinten több, mint 5000 jelentkező közül bekerültek a „deep tech pioneer”-ek közé a Hello Tomorrow Global Challenge programja keretében. A minősítésnek köszönhetően a Biopesticide, az ITMedicine, a Lupfe és a Jfermi bemutatkozhatnak a világ legfontosabb deep tech seregszemléjén a párizsi Hello Tomorrow Global Summit rendezvényen, jövő márciusban. 

2019. december 9. 15:23

IT biztonsági tippek az ünnepi utazós időszakra

Az ünnepek közeledtével a szokásosnál is nagyobb figyelmet kell fordítanunk adataink védelmére és otthonunk, családunk digitális biztonságára. Utazás alatt különösen óvatosnak kell lennünk. Hogy nagyobb sikerrel vehessük fel a harcot a kiberbűnözőkkel, ajánlatos megfogadni az alábbi „mit ne tegyünk / mit tegyünk” tanácsokat.

2019. december 9. 13:55

Egyetemi felvételi: ezt kell átgondolnia a családoknak

Bár még néhány hét hátra van az őszi-téli oktatási félévből, a jövő évi tanév kapcsán máris fontos időszak következik. Azoknak, akik 2020 szeptemberében felsőoktatási intézményben szeretnék folytatni tanulmányaikat, a jövő év eleji jelentkezési határidők miatt már most el kell kezdeniük gondolkodni az iskolaválasztáson. Ez azonban a feladatnak csupán az egyik eleme. Egy körültekintő leendő hallgatónak és családjának a preferenciák és a lehetőségek számbavételénél a várható költségelemeket is fontos mérlegelniük.

2019. december 9. 12:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07
online sportfogadás