A Razer és a versenyzők is készen állnak a 2019-es Southeast Asian Games-re

forrás: Prím Online, 2019. december 4. 18:05

A Razer, a világ vezető, gamereknek szánt lifestyle márkája, megkezdte a visszaszámlálást a 2019-es Southeast Asian Games-re (SEA Games 2019, 2019-es Délkelet-Ázsiai Játékok), egy tizenegy ország részvételével zajló nemzetközi sporteseményre, amelyet a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szentesített, és amelyen az esportok először kerülnek érmeszerző, kompetitív versenyszámként elismerésre.

A résztvevő országok versenyzői nemsokára összegyűlnek a Fülöp-szigeteken zajló SEA Games esport rendezvény megnyitóján, hogy megünnepeljék azt a történelmi eseményt, hogy az esportokat most első alkalommal ismerik el hivatalos sportágként. A versenyzők ezt követően a Mobile Legends: Bang Bang, Arena of Valor, Dota 2, Starcraft II, Tekken 7, valamint a Hearthstone játékokban csapnak össze, hogy megszerezzék az első SEA Games esport-medálokat.

 

"Ez egy jelentős mérföldkő az esportok és a SEA Games számára." - nyilatkozta Min-Liang Tan, a Razer társalapítója és vezérigazgatója. „A SEA Games-en való részvétel kulcsfontosságú lépés az esportok valódi világszínvonalú sportként történő elismertetése szempontjából. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy milyen messzire jutott az esport, és továbbra is világszerte támogatni fogjuk az esport versenyzőket.”

 

A PhilSGOC garantálja az esport versenyzők jólétét

A Fülöp-szigeteki SEA Games Szervező Bizottsága (PhilSGOC) és a Razer emellett szoros kommunikációt folytat az esport versenyzők biztonságáról és kényelméről. Nyilvános eszmecserét folytattak a SEA Games versenyzőivel való bánásmód és a versenyhelyszínek szervezése kapcsán a sajtóban megjelent negatív visszhangokkal kapcsolatban, amelyek megkérdőjelezték a versenyzők elhelyezésének, táplálkozásának, és általános életszínvonalának minőségét. A PhilSGOC biztosította a Razert arról, hogy gondoskodni fog az esport versenyzőkről. Ezen felül a verseny helyszíne (Filoil Flying V Centre) megfelelő felszereléssel fogja elősegíteni az esport-eseményeket.

 

„A PhilSGOC biztosított minket arról, hogy a versenyzők jóléte továbbra is az elsődleges prioritás számukra. Optimális környezet áll esport versenyzőink rendelkezésére, hogy a legjobb tudásuk szerint teljesítsenek.” - mondta Tan. „A versenyzők itt egy új korszakot nyitnak meg, mivel nem csak a nemzeti büszkeségért, hanem a sport legitimációja érdekében is küzdenek. Jelenlétük a SEA Games-en ösztönözni fogja az új esport tehetségeket, hogy kitörjenek, és olyasvalamiért tegyenek, ami igazi szenvedélyük.”

 

A út az esportok elismertetéséig

A Razer immáron több mint egy évtizede küzd azért, hogy világszerte népszerűsítse az esportokat, és az első márkák között volt, akik esport csapatokba és versenyekbe fektettek be, valamint támogatták és szponzorálták ezeket. A világ esport versenyzőinek támogatására a Razer létrehozta a Team Razert - a világ esport bajnokságain hivatásosan versenyző játékosok elit csoportját. A Team Razer - egyebek mellett - az Evil Geniuses, a mousesports, és a Team Alliance csapatait tudhatja soraiban.

 

A SEA Games 2019 hivatalos esport-partnereként a Razer egyéves kampányt indított a régióból érkező támogatás ösztönzése érdekében. A Min-Liang Tan vezérigazgató által vezetett Razer küldöttség 2018-ban több alkalommal is találkozott a PhilSGOC és a Fülöp-szigeteki Olimpiai Bizottság (POC) tagjaival, folyamatosan azon dolgozva, hogy az esportokat beépítsék a 2019. évi SEA Games programjába - ez pedig idén decemberben végre meg is valósul.

 

Jól felkészülten, tökéletesen felszerelve

A Razer az összes versenyzőt nagy teljesítményű esport-perifériáival fogja felfegyverezni. A a Razer Viper – a közelmúltban megjelent, esport-profikkal szoros együttműködésben kifejlesztett, optikai kapcsolókkal rendelkező, könnyű gamer egér - lesz a 2019-es SEA Games hivatalos egere a játékok során. Annak biztosítása érdekében, hogy minden résztvevő versenyző jól felkészült legyen, és lehető legjobb formáját nyújtsa, a Razer számos profi edzőtábort is szervezett az esemény előtt.

 

A szingapúri csapat (elől) edzése a thaiföldi csapat ellen Szingapúrban, a 2019. szeptember 2-án és-3-án tartott Razer SEA Games Esports Bootcampen.

 

Ez év szeptemberében, Szingapúrban rendezték meg az első Razer SEA Games Esports Bootcampet a régió Dota 2 csapatai számára. A SEA Games szingapúri, indonéz, thaiföldi és Fülöp-szigeteki színekben induló versenyzőit Sam 'Bulba' Sosale, az élvonalbeli Evil Geniuses esport csapat edzője készítette fel.

 

Ez a lendület novemberben is kitartott, amikor egy második edzőtáborra került sor az Indonéziából, Malajziából, a Fülöp-szigetekről és Thaiföldről érkezett, Tekken 7 versenyzők számára. Őket Kim “JDCR” Hyunjin, a világ egyik legsikeresebb Tekken játékosa edzette.

 

A 2019. évi SEA Games megnyitó ünnepségére a Fülöp-szigeteki Manilában, a Filoil Flying V Centre-ben kerül sor 2019. december 5-én, amelyet az egyes játékok sűrű ütemezésű, izgalmas bajnokságai követnek, a döntőket pedig 2019. december 10-én tartják meg.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A hazai kreatív ipari startupok számára hirdet versenyt a Tech In The City

A hazai kreatív ipari startupok számára hirdet versenyt a Tech In The City, a hazai forduló győztese pedig továbbjut a Creative Business Cup június végi nemzetközi döntőjébe.

2022. május 19. 17:10

A Sony bemutatja a LinkBuds-sorozat legújabb tagját, a LinkBuds S-t

A Sony bejelentette a LinkBuds-sorozat legújabb tagját: a LinkBuds S vadonatúj hangzásélményt biztosít a Sony érzékelő technológiáinak és partneri együttműködésének köszönhetően, mindezt úgy, hogy a felhasználók megtapaszthatják a “NEVER OFF” élményt.

2022. május 19. 15:26

A munkavállalók tájékozottságával csökkenthető a vállalati adatkiszivárgások száma

Az adathalászat az egyik legelterjedtebb kiberfenyegetésnek számít világszerte, mégis az adathalászok elleni védekezést nehezíti, hogy széles körű és megújuló eszköztárral – rosszindulatú szoftverek, szenzitív adatokat gyűjtő hamis weboldalak és emailek – rendelkeznek. A kiberbiztonsággal foglalkozó elemzések szerint naponta több mint 330 milliárd e-mailt küldenek és fogadnak a felhasználók, melyből 3,4 milliárd adathalász e-mail.

2022. május 19. 13:59

A szemkamerás kutatások, avagy látjuk-e, hova nézünk

A szem egy rendkívül összetett szerv, amely rengeteg információt képes befogadni. Viszont mi történik akkor, amikor magáról a szemről rögzítünk adatokat? Nos, akkor akár marketingkutatás is lehet belőle. A szemkamerás kutatási módszer alapja az a jelenség, hogy az ember folyamatosan mozgatja a szemét. Ezeket a mozgásokat a kamera rögzíti, ebből pedig számos faktor kiderül, valamint következtetni lehet továbbiakra is.

2022. május 19. 12:38

Hogyan hozhat változást az energiatárolás egy decentralizált energiarendszerben?

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésével egyre fontosabbá válik az energiatárolás szerepe az egyes országok hálózati villamosenergia-ellátásában, valamint a kereslet és a kínálat ideális arányának megteremtésében. Európa-szerte már számos város vizsgálja, hogy miként válhatnak a középületek – például iskolák és kórházak – hatékony termelő-fogyasztókká, ezzel is segítve a hálózat egyensúlyának fenntartását.

2022. május 19. 11:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35

A legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsora

2022. május 5. 11:20

Nívó-díjat kapott a Magyar Telekom

2022. április 29. 20:24