A Razer és a versenyzők is készen állnak a 2019-es Southeast Asian Games-re

forrás: Prím Online, 2019. december 4. 18:05

A Razer, a világ vezető, gamereknek szánt lifestyle márkája, megkezdte a visszaszámlálást a 2019-es Southeast Asian Games-re (SEA Games 2019, 2019-es Délkelet-Ázsiai Játékok), egy tizenegy ország részvételével zajló nemzetközi sporteseményre, amelyet a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szentesített, és amelyen az esportok először kerülnek érmeszerző, kompetitív versenyszámként elismerésre.

A résztvevő országok versenyzői nemsokára összegyűlnek a Fülöp-szigeteken zajló SEA Games esport rendezvény megnyitóján, hogy megünnepeljék azt a történelmi eseményt, hogy az esportokat most első alkalommal ismerik el hivatalos sportágként. A versenyzők ezt követően a Mobile Legends: Bang Bang, Arena of Valor, Dota 2, Starcraft II, Tekken 7, valamint a Hearthstone játékokban csapnak össze, hogy megszerezzék az első SEA Games esport-medálokat.

 

"Ez egy jelentős mérföldkő az esportok és a SEA Games számára." - nyilatkozta Min-Liang Tan, a Razer társalapítója és vezérigazgatója. „A SEA Games-en való részvétel kulcsfontosságú lépés az esportok valódi világszínvonalú sportként történő elismertetése szempontjából. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy milyen messzire jutott az esport, és továbbra is világszerte támogatni fogjuk az esport versenyzőket.”

 

A PhilSGOC garantálja az esport versenyzők jólétét

A Fülöp-szigeteki SEA Games Szervező Bizottsága (PhilSGOC) és a Razer emellett szoros kommunikációt folytat az esport versenyzők biztonságáról és kényelméről. Nyilvános eszmecserét folytattak a SEA Games versenyzőivel való bánásmód és a versenyhelyszínek szervezése kapcsán a sajtóban megjelent negatív visszhangokkal kapcsolatban, amelyek megkérdőjelezték a versenyzők elhelyezésének, táplálkozásának, és általános életszínvonalának minőségét. A PhilSGOC biztosította a Razert arról, hogy gondoskodni fog az esport versenyzőkről. Ezen felül a verseny helyszíne (Filoil Flying V Centre) megfelelő felszereléssel fogja elősegíteni az esport-eseményeket.

 

„A PhilSGOC biztosított minket arról, hogy a versenyzők jóléte továbbra is az elsődleges prioritás számukra. Optimális környezet áll esport versenyzőink rendelkezésére, hogy a legjobb tudásuk szerint teljesítsenek.” - mondta Tan. „A versenyzők itt egy új korszakot nyitnak meg, mivel nem csak a nemzeti büszkeségért, hanem a sport legitimációja érdekében is küzdenek. Jelenlétük a SEA Games-en ösztönözni fogja az új esport tehetségeket, hogy kitörjenek, és olyasvalamiért tegyenek, ami igazi szenvedélyük.”

 

A út az esportok elismertetéséig

A Razer immáron több mint egy évtizede küzd azért, hogy világszerte népszerűsítse az esportokat, és az első márkák között volt, akik esport csapatokba és versenyekbe fektettek be, valamint támogatták és szponzorálták ezeket. A világ esport versenyzőinek támogatására a Razer létrehozta a Team Razert - a világ esport bajnokságain hivatásosan versenyző játékosok elit csoportját. A Team Razer - egyebek mellett - az Evil Geniuses, a mousesports, és a Team Alliance csapatait tudhatja soraiban.

 

A SEA Games 2019 hivatalos esport-partnereként a Razer egyéves kampányt indított a régióból érkező támogatás ösztönzése érdekében. A Min-Liang Tan vezérigazgató által vezetett Razer küldöttség 2018-ban több alkalommal is találkozott a PhilSGOC és a Fülöp-szigeteki Olimpiai Bizottság (POC) tagjaival, folyamatosan azon dolgozva, hogy az esportokat beépítsék a 2019. évi SEA Games programjába - ez pedig idén decemberben végre meg is valósul.

 

Jól felkészülten, tökéletesen felszerelve

A Razer az összes versenyzőt nagy teljesítményű esport-perifériáival fogja felfegyverezni. A a Razer Viper – a közelmúltban megjelent, esport-profikkal szoros együttműködésben kifejlesztett, optikai kapcsolókkal rendelkező, könnyű gamer egér - lesz a 2019-es SEA Games hivatalos egere a játékok során. Annak biztosítása érdekében, hogy minden résztvevő versenyző jól felkészült legyen, és lehető legjobb formáját nyújtsa, a Razer számos profi edzőtábort is szervezett az esemény előtt.

 

A szingapúri csapat (elől) edzése a thaiföldi csapat ellen Szingapúrban, a 2019. szeptember 2-án és-3-án tartott Razer SEA Games Esports Bootcampen.

 

Ez év szeptemberében, Szingapúrban rendezték meg az első Razer SEA Games Esports Bootcampet a régió Dota 2 csapatai számára. A SEA Games szingapúri, indonéz, thaiföldi és Fülöp-szigeteki színekben induló versenyzőit Sam 'Bulba' Sosale, az élvonalbeli Evil Geniuses esport csapat edzője készítette fel.

 

Ez a lendület novemberben is kitartott, amikor egy második edzőtáborra került sor az Indonéziából, Malajziából, a Fülöp-szigetekről és Thaiföldről érkezett, Tekken 7 versenyzők számára. Őket Kim “JDCR” Hyunjin, a világ egyik legsikeresebb Tekken játékosa edzette.

 

A 2019. évi SEA Games megnyitó ünnepségére a Fülöp-szigeteki Manilában, a Filoil Flying V Centre-ben kerül sor 2019. december 5-én, amelyet az egyes játékok sűrű ütemezésű, izgalmas bajnokságai követnek, a döntőket pedig 2019. december 10-én tartják meg.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Digitális oktatást támogatja a Vodafone és a Mozaik Kiadó közös szolgáltatása

A Vodafone Magyarország egy újabb partnermegállapodás keretében szeretné támogatni a hazai digitális oktatás fejlődését. A Mozaik Kiadóval közösen új szolgáltatást vezetett be a szolgáltató 2020. október 20-tól. A piacon egyedülálló konstrukcióval a Vodafone célja, hogy segítse az általános és középiskolás fiatalok élményszerű oktatási tartalmakhoz való hozzáférésének lehetőségét és digitális készségeinek fejlesztését. Az együttműködés révén akár 300 ezer diákhoz juthat el a minőségi otthoni digitális oktatás.

2020. október 22. 19:34

Pénzre váltható a régi mobil a Telenornál

A Telenor üzleteiben bárki, bármikor leadhatja használt mobilját újrahasznosítás céljára, a szolgáltató most induló akciójában azonban pénzre is válthatók a régi mobilok. Azok pedig, akik új Samsung Galaxy S20 és Note20 szériás készüléket vásárolnak Hiper L+ és Hiper XXL tarifával, amennyiben értékesítik régi készüléküket a Telenornál, az új árából jelentős extra kedvezményt is kapnak.

2020. október 22. 17:43

Lewis Hamilton lett az LG SIGNATURE márka nagykövete

Az LG Electronics (LG) bejelentette, hogy a hatszoros Formula-1 világbajnok Lewis Hamilton lett az LG SIGNATURE, azaz a vállalat prémium otthoni megoldásait összefogó márka globális nagykövete. Az együttműködés első lépéseként Hamilton egy új kampányban kap szerepet, amely közvetíti a márka filozófiáját, amely szerint „A művészet inspirálja a technológiát, a technológia pedig teljessé teszi a művészetet”.

2020. október 22. 15:59

Itt az ideje a paradigmaváltásnak

A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet megmutatta, milyen fontos szerepet játszanak a telekommunikációs hálózatok és az adatközpontok a mindennapi élet - az információáramlás, a közösségi média és a szórakoztató alkalmazások - működésében. Az adatközpontok piaca 2020-ban és az azt követő években valószínűleg minden nehézség ellenére is jelentősen fejlődni fog. 

2020. október 22. 14:22

MKB Bank: közös gondolkodás fiatalokkal a jövő bankján

Az MKB Fintechlab által tavaly sikeresen életre hívott Design Summit idén sem marad el. Az innovációs és designközpont az eseményre igazi, fiatalokat megmozgató különlegességgel készül, ugyanis a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel karöltve ötletpályázatot indít. A pályázat keretében a szervezők olyan egyetemista, illetve fiatal pályakezdők jelentkezését várják, akik ötleteikkel segíthetnek a jövő bankjának megalkotásában, megtervezésében. 

2020. október 22. 12:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Van még idő jelentkezni az „Az Év Honlapja” pályázatra!

2020. október 15. 12:15

EasyBID – Header Bidding megoldás az Adverticumtól

2020. október 8. 15:45

A Bosch új koronavírus tesztje 39 perc alatt ad megbízható eredményt

2020. szeptember 30. 14:58

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11
online sportfogadás