Negyedik alkalommal kapott Zöld Nyomda díjat a Xerox

forrás: Prím Online, 2019. december 5. 17:55

Negyedik alkalommal kapta meg a Zöld Nyomda Díjat a Xerox Digitális Nyomda, amellyel elismerték, hogy olyan innovatív technológiákat használ a termelékenység növelésére, amely a lehető legkisebbre csökkenti a környezeti hatásokat. A Xerox, amely élen jár az intelligens dokumentumkezelésben, közel húsz éve segíti ügyfeleit digitális nyomdai szolgáltatásokkal is Magyarországon, amelynek során olyan megoldásokat kínál, amellyel támogatja a digitalizációs törekvéseket is.

A Xerox Digitális Nyomda azon nagyvállalatok számára dolgozik, amelyeknek nagy mennyiségű nyomtatási szolgáltatásokra van szükségük, többek között tranzakciós, illetve DM levelek, használati utasítások, szórólapok, valamint különféle kiadványok nyomtatása esetén. A nyomda alapításától kezdve arra törekedtek, hogy a termelés során jelentkező energiafelhasználás, károsanyag kibocsátás és a keletkező hulladék mennyisége a lehető legkisebb és könnyen ellenőrizhető legyen. 

 

A Xerox számos intézkedést hozott annak érdekében, hogy ezeket a célokat elérje. Ezek közé tartozik többek között: 

  • Hulladékkezelés, amely nem csak a szelektív hulladékgazdálkodást foglalja magában, hanem a festékek, alkatrészek és szénszalagok megfelelő kezelését és újrahasznosítását is.
  • A legkorszerűbb Xerox készülékek, például a Xerox Versant és a Nuvera használata, amelyek megfelelnek a legfrissebb nemzetközi energia- és környezetvédelmi követelményeknek.
  • Újrahasznosított papírt, alacsony olvadáspontú tonereket és LED-es világítású szkennereket használnak, és a Earth Smart nyomtatásvezérlő rendszer segíti a papírhulladék csökkentését.
  • A Xerox ügyfelei számára rendelkezésre áll egy fenntarthatósági kalkulátor, amely lehetővé teszi a vállalatok számára az ökológiai lábnyomuk kiszámítását és az eredmény felhasználását a fenntarthatósági döntések meghozatalakor.

 

Ezeket az erőfeszítéseket hangsúlyozza a Xerox legutóbbi globális CSR-jelentése is, amely arra világít rá, hogy a Xerox miként tervez olyan műszaki megoldásokat, amelyek egyedülálló módon járulnak hozzá a fenntarthatósághoz. Az idei jelentés kiemelt témái a következők:

  • A Xerox elkötelezte magát, hogy a globális energiafogyasztását és az üvegházhatású gázok kibocsátásánt 25% -al csökkenti 2025-ig.
  • Az összes újonnan bemutatott terméke 100% -os ENERGY STAR ökocímkével rendelkezik.
  • A bérbe adott Xerox berendezések közel 100%-át elterelte a hulladéklerakókban való elhelyezéstől és az optimalizálta az életciklusuk végére ért termékek feldolgozását.
  • A PrintReleaf partnerség révén több mint 100 000 fát ültetett a világ legértékesebb ökoszisztémáiban.

 

A Zöld Nyomda pályázatot idén már kilencedik alkalommal hirdették meg. A minősítés során a pályázók környezettudatosság és fenntarthatósági iránti elkötelezettségét veszik figyelembe, így többek között azt, hogy a működésük során milyen anyagokat, berendezéseket és technológiákat alkalmaznak, hogyan kezelik a hulladékokat és milyen egyéb lépéseket tesznek a környezet megóvásért. 

Pályázatok ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Vidéki kereskedelmi rádiós pályázatokat hirdetett a Médiatanács

A jogszabályoknak nem megfelelő termékmegjelenítés miatt 215 ezer forintos bírságot szabott ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa e heti ülésén az RTL Klub szolgáltatójára. A testület véglegesítette egy hevesi és egy miskolci rádiós frekvencia pályázati felhívásait is kereskedelmi jellegű használatra.

2020. február 5. 18:11

Biztonságos Internet Nap 2020

Napjainkban nem csak a gyerekeknek jelent kihívást a biztonságos internethasználat. Egyre komolyabb feladat jut a szülőknek és a pedagógusoknak, azaz a családnak és az iskolának. 

2019. december 12. 16:51

Kihirdették a „Digitális Esély 2019” pályázat nyerteseit

Az SAP Hungary és a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács idén hatodik alkalommal támogatja hátrányos helyzetű fiatalok infokommunikációs képzését. A „Digitális Esély” pályázat keretében 2019-ben 7 non-profit szervezet között 7,8 millió forintot osztottak szét innovatív, előremutató helyi kezdeményezések megvalósítására.

2019. december 10. 19:03

Megvan az év digitális tanári csapata

Negyedik alkalommal adta át az egymillió forint alapítványi támogatással járó Az Év Középiskolai Digitalizációs Tanári Csapata díjat a Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ). A díjra magyarországi középfokú oktatási intézmények pályázhattak – és rekordszámban pályáztak is.

2019. december 6. 16:49

Meghirdették a 2019. évi Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot

A Magyar Innovációs Szövetség, az ITM-mel és az NKFIH-val együtt, keresi azokat a gazdasági társaságokat, ill. szervezeteket, melyek 2019-ben kiemelkedő innovációs tevékenységgel, jelentős üzleti hasznot értek el. Az Országházban, nagy nyilvánosság előtt átnyújtandó Innovációs Nagydíjra és további hét innovációs díjra, 2020. február 12-ig lehet jelentkezni.

2019. december 5. 20:35

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03

A három legnépszerűbb rádiót négymillió ember hallgatja

2020. február 3. 10:01

Életet menthet az ÉletMentő applikáció

2020. január 23. 14:20
online sportfogadás