A KPMG kiterjeszti együttműködését a Microsofttal

forrás: Prím Online, 2019. december 10. 10:11

Az új KPMG innovációk többségéhez a Microsoft felhő és mesterséges intelligencia megoldásai adják majd az alapot, segítve a KPMG ügyfeleit a jobb és precízebb döntéshozatalban, a termelékenység növelésében és nagyobb költséghatékonyság elérésében.

A KPMG és a Microsoft megerősítette globális együttműködését és egy öt évre szóló megállapodást kötöttek, amely keretében támogatják a KPMG vállalatok és a közös ügyfelek digitális transzformációját. A KPMG világszerte komoly befektetéseket tesz technológiába, a munkatársak fejlesztésébe és az innovációba, ennek a programnak részeként a munkahelyek teljesen egységes és modern Office 365 környezetbe költöznek felhő-alapú kollaborációs eszközökkel és irodai alkalmazásokkal, beleértve a Microsoft Teams felületét is. Továbbá a KPMG működésének gerincét ezentúl a Microsoft Azure és Azure AI szolgáltatások adják majd egy közös, globális felhőplatformként. 

 

Ezáltal a KPMG digitális kínálata jelentősen kibővül és megerősödik, többek között felhő-alapú audit képességekkel, adózási megoldásokkal és kockázatelemzési szolgáltatásokkal. Az ügyfelek iparágtól függetlenül komoly előnyhöz juthatnak ennek a fejlesztésnek a révén, hiszen egy globálisan konzisztens és folyamatos szolgáltatást kapnak, ami lehetővé teszi új megoldások sokkal gyorsabb bevezetését az legmagasabb compliance és biztonsági standardok használata mellett is. Ráadásul mindez a jelentősen szabályozott iparágakban is elérhető.

 

„Egyre több a digitális átalakulásról szóló inspiráló történet a gazdaság és az államigazgatás területén. Ezek ma még zömükben külföldi történetek, de készülőben vannak már a digitalizáció magyar sikertörténetei is. A KMPG-vel közösen azon dolgozunk, hogy legyen szó akár egy nagymúltú vállalkozás megújításáról, akár egy „nullkilométeres” cég beindításáról, a Microsoft-megoldásai hatékonyan támogathassák a digitális világhoz való alkalmazkodást. És bár a digitális átalakulás versenyképességben, növekedésben és/vagy hatékonyságban – végsősoron tehát: pénzben – kifejezhető előnyökkel jár, a digitális átalakulásnak közösségi, társadalmi haszna is van. Ez pedig olyan érték, amely a Microsoft számára rendkívül fontos.” – mondta el a globális megállapodással kapcsolatban Chris Mattheisen a Microsoft Magyarország vezérigazgatója.

 

 

Új üzlet-kritikus megoldások

Ahogyan a szervezetek új területen terjeszkednek, új termékeket fejlesztenek és új tehetségeket vonzanak be magukhoz, a folyamat egyre komplexebbé válik és egyre nehezebben skálázható. A piaci hatások pedig szintén jelentősek: az adatvédelmi törvények, a pénzpiaci változások és a geopolitikai feszültségek egyaránt a komplexitást növelik, így egyre nagyobb rugalmasságot vár el mindenki a rendszerektől és eszközöktől.

 

A KPMG és a Microsoft szövetség egy erős portfoliót kínál ezen kihívások kezeléséhez, könnyedén és gyorsan lehetséges alkalmazásokat üzleti igények alapján építeni, manuális folyamatokat automatizálni és folyamatában elemezni az információkat, minimalizálva ezzel a hibalehetőségeket és növelve a megalapozott döntésekre való képességet.

 

„A Microsofttal való szövetségünk egy kritikus komponensévé válik annak, hogy az iparágvezető megoldásainkat és szolgáltatásainkat eljuttathassuk az ügyfeleinkhez. A jelentős, több éves befektetés a továbbiakban is segíti azt az elhatározásunkat, hogy támogatjuk a munkavállalóinkat abban, hogy a lehető leghatékonyabban dolgozzanak, miközben maximálisan kiaknázzák az ember és technológia együttműködésének erejét” – mondta el Rózsai Rezső, a KPMG Magyarország vezérigazgatója. „A Microsoft intelligens és megbízható felhő megoldásának használatával az a célunk, hogy ügyfeleinket támogassuk a folyamatos változásban és segítsünk nekik felkészülni a digitális jövőre”.

 

Iparági tudás és fejlett technológia kombinációja

A KPMG és a Microsoft egy közösen alapított inkubátoron keresztül együtt fejlesztett ki egy robosztus portfoliót üzleti megoldásokból és menedzselt szolgáltatásokból a felhő alapú üzleti transzformáció, intelligens üzleti alkalmazások és az okos munkahelyi megoldások területén.

 

Kitűnő példa erre az amerikai KPMG és a Microsoft közös munkája az egészségügyi és gyógyszeripari területen, ahol az Azure segítségével a tanácsadók még ezekben a túlszabályozott szektorokban is képesek a maximális klinikai, működési és pénzügyi teljesítményt kihozni a szervezetekből a könnyen skálázható és rugalmas megoldásokkal, aminek révén nem csak az új eszközök bevezetése gyorsul fel, de a ROI is jelentősen javul és a döntéshozatal is egyre inkább adat-alapúvá válhat.

 

Hollandiában pedig a KPMG egy olyan kockázatelemzési, compliance és belső audit megoldást fejlesztett ki, amely egy kalap alatt képes e területek folyamatait teljesen digitálissá tenni, olyan területek között harmóniát teremtve a szervezeteken belül, mint a pénzügy, jog és az IT. „A KPMG tervezésével, a Microsoft Azure-ben megépítve” – ez a kombináció akadásmentes, költséghatékony és automatizált folyamatokat jelent, ahol az okos analitika közvetlenül rendelkezésére áll az üzleti és IT területek működtetőinek, így időben tudnak reagálni bármilyen váratlan fordulatra.

 

Okos könyvvizsgálati platform

A KPMG még 2017-ben indította el okos audit platformját, mellyel a Big 4 cégek közül elsőként vitte át audit folyamatait a felhőbe. A Microsoft Azure-re épülő KPMG Clara egy automatizált, agilis, intelligens és skálázható platform, amely lehetővé teszi a KPMG szakértői számára, hogy jobb adatokkal és elemzői képességekkel dolgozzanak egy egységes felületen, miközben az ügyfelek valós időben reagálhatnak az audit folyamat elemeire.

 

A KPMG Clara teljesen integrált lesz a Microsoft Teams-szel, ezen keresztül teljesen biztonságosan és központilag menedzselt módon, mégis kényelmesen lehet ügyféladatokat megosztani, küldeni, tárolni, továbbá követni az audit aktivitásokat, illetve kommunikálni a résztvevő szakértőkkel. Ez jelentősen egyszerűsíti az auditorok munkafolyamatait és lehetőséget nyit arra, hogy végig szinkronban maradjanak és folyamatosan kommunikáljanak a teljes vizsgálat során az ügyféllel.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Akár 70 százalékkal is csökkenteni lehetne az irodaépületek szén-dioxid-kibocsátását

Digitális épület- és energiagazdálkodási megoldások alkalmazásával, valamint elektrifikációval, illetve megújuló energiaforrások használatával és mikrohálózatok telepítésével akár 70 százalékkal is csökkenteni lehetne az irodaépületek szén-dioxid-kibocsátását a Schneider Electric kutatása szerint. Az alacsony CO2-kibocsátású épületekre történő átállás jelentős mennyiségű új munkahely létrehozását is eredményezheti. 

2023. szeptember 27. 20:19

Smart company – 2024. Jövőre még okosabban!

A smart company nem attól okos, mert a legfejlettebb technológiák által vezérelt. Az az okos cég és okos iroda, amit folyamatosan egyre kevesebb költséggel sokkal hatékonyabban, jóval nagyobb árbevétellel, nyereséggel működtetünk. A PP Konferenciaközpont – BKIK „Smart company – 2024” című konferenciáján a cégtulajdonosok megtudhatják, hogy milyen eszközök és módszerek szükségesek az okos céggé váláshoz.

2023. szeptember 27. 18:57

Joule – az irodai munka új mértékegysége

Az SAP walldorfi főhadiszállásán tartott konferencia csúcspontjaként bemutatkozott Joule, a természetes nyelvet használó, generatív mesterséges intelligencia alapú irodai asszisztens, amellyel végérvényesen megváltoznak az üzletviteli folyamatok. A Joule beágyazódik az SAP felhőalapú vállalati portfóliójába, és képes lesz proaktívan betekintést adni a vállalati adatok mélységébe, nem csak az SAP teljes szoftverportfólióján, hanem akár harmadik féltől származó forrásokat is feldolgozva. 

2023. szeptember 27. 14:23

Így támogatta a digitalizáció Varsó új ékességének felépítését

A Varso Tower, vagyis a Varsó Torony Lengyelország és az Európai Unió legmagasabb épülete, egyben a lengyel főváros legrangosabb építészeti projektje. A maga nemében egyedülálló felhőkarcoló szervesen illeszkedik abba a fejlesztési folyamatba, amelynek célja, hogy Varsót a nemzetközi üzleti élet egyik dinamikusan növekvő központjává emelje. A projekt megvalósításában meghatározó szerepe volt a digitalizációnak, így az épület nemcsak a magasságának, méreteinek, hanem az építésekor alkalmazott innovatív módszereknek köszönhetően is kiérdemli a figyelmet. A fejlesztést Európa egyik meghatározó ingatlanvállalata, a HB Reavis irányította, a kivitelezést a bécsi székhelyű PlanRadar Magyarországon is elérhető szoftvere támogatta.

2023. szeptember 27. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59