Szemre is abszolút tetszetős lépcsővilágító lámpák

forrás: Prím Online, 2019. december 18. 10:44

Manapság már a lakberendezés fontos részét képezi a lépcsők megvilágításához használatos lámpák gondos megválasztása. Az igényesen kialakított lépcsővilágítás ugyanis kategóriákat képes javítani az otthon hangulatán.

Cikkünkben igyekszünk összefoglalni a legfontosabb tudnivalókat a lépcsők fényforrásainak a kiválasztásához, hogy sikerüljön olyan végeredményt elérni, amelynek a csodájára fognak járni a környékről.

 

A lépcsővilágítás kivitelezésének előnyei

 

Természetesen az egyik legfontosabb szempont a lépcső megvilágításának a kivitelezése kapcsán a biztonság. Amennyiben ugyanis sikerül kellő mennyiségű fénnyel ellátni az egyes fokokat, akkor el tudjuk kerülni az esetleges botlásokat és eséseket az éjszakai sötétségben.

 

A másik kiemelt szempont az esztétikum. A mai modern megoldásoknak köszönhetően egészen magas szinten tudjuk megvalósítani a beltéri lépcsősorok megvilágítását, így a lámpatestek önmagukban is dekorációs elemnek minősülnek.

 

A segítségükkel valóban olyan összhatást tudunk elérni, amilyennel korábban csak a filmekben vagy a lakások berendezésével foglalkozó nagyobb magazinokban találkozhattunk.


 

A lépcsők világításának lehetséges megoldásai

 

A hagyományos változatot minden bizonnyal sokan ismerik már. Ekkor a világításhoz használatos eszközök a lépcső felett, a mennyezeten kapnak helyet, az üzemeltetésük pedig a két végpontnál elhelyezett kapcsolók segítségével történik.

 

Ennél valamelyest magasabb szintű, illetve tetszetősebb összhatást eredményező opció az, amikor a LED szalagok vagy a fényforrások közvetlenül a lépcsősor felett, a falon vannak elhelyezve. Ezáltal egészen új színt visznek a lakásba, és jelentősen képesek feldobni a hangulatot.

 

A leginkább korszerű megoldásnak a mozgásérzékelővel ellátott lámpatestek számítanak. A működtetésükhöz egyáltalán nincs szükség ugyanis manuális fel- és lekapcsolásra.

 

Amikor bárki a lépcső közelébe ér, a fényforrások érzékelik a mozgást, és automatikusan működésbe lépnek, kellemes fénnyel ellátva a helyiséget a biztonságos haladás érdekében.

 

A lépcsővilágító lámpákról

 

Ma már a lépcsősor megvilágításához használatos fényforrások döntő többsége LED technológiával működik. Csakis a LED-ek képesek ugyanis gazdaságos működés mellett hosszabb távon is olyan erejű és minőségű fényt biztosítani a lépcsők környezetében, amely esztétikai és biztonsági szempontból is megfelel a kívánalmaknak.

 

Természetesen a méret, formavilág és fényerő szempontjából lehetőségünk van a számunkra leginkább szimpatikus változat kiválasztására. Érdemes erre a feladatra rászáni a szükséges időt és energiát, mert a jutalmunk egy egészen új köntösbe csomagolt és szemre nagyon is tetszetős lépcsősor lesz, amin élmény lesz majd végighaladni.

 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Szemre is abszolút tetszetős lépcsővilágító lámpák

Manapság már a lakberendezés fontos részét képezi a lépcsők megvilágításához használatos lámpák gondos megválasztása. Az igényesen kialakított lépcsővilágítás ugyanis kategóriákat képes javítani az otthon hangulatán.

2019. december 18. 10:44

A tervezést segítő szoftverek használata a versenyképesség feltétele

Az ipari automatizálással, a speciális feladatok ellátására megalkotott célgépek elterjedésével a gyártási folyamatok felgyorsultak, ezért a termékek előállítása egyre rövidebb időt vesz igénybe. Ahhoz, hogy az ötletek ennél is gyorsabban testet ölthessenek, a tervezési fázist is rövidebbre kell fogni, ez pedig tervezést segítő szoftverek alkalmazásával valósulhat meg.

2019. december 16. 20:46

Miért egyre népszerűbb az őzhús fogyasztása?

Az őzhúsokat egyre többen kedvelik, ennek köszönhetően az éttermekben is gyakori az étlapon. Ismerje meg, hogy miért népszerűbb évről-évre az őzhús, és miért lett számos ember számára a marhahús alternatívája!

2019. december 16. 19:08

Amit a fürdőszoba költöztetésénél figyelembe kell venni

Amikor költözés előtt állunk, a pakolás heteket is igénybe vehet, főleg, ha munka mellett próbáljuk elvégezni a szükséges teendőket. A konyha és a nappali bedobozolása után úgy érezhetjük, hogy a fürdőszobával már csak a pakolászás könnyebbik fele van hátra, hiszen a fürdő a többi helyiséghez képest kicsi, és amúgy sem tárolunk ott túl sok mindent.

2019. december 13. 12:48

Hogyan pakolj, hogy minden beférjen?

Egy repülőút már magában izgalmas, hát még akkor, ha nem férsz a bőröndödbe. Mit kéne kihagyni vagy éppen átpakolni ahhoz, hogy mindennek legyen helye, esetleg van más jó megoldás is? Lássunk néhány tippet az ideális utazásért!

2019. december 12. 17:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Így válthatja le személyi igazolványunkat, útlevelünket egy okostelefon

2020. január 16. 14:39

Újra fesztiváloznak a marketingesek

2020. január 9. 08:01

Digitális biztonsági trendek 2020-ban a Sophos szerint

2020. január 3. 11:44

2020: az adatok évtizedének kezdete

2019. december 27. 10:55
online sportfogadás