Szemre is abszolút tetszetős lépcsővilágító lámpák

forrás: Prím Online, 2019. december 18. 10:44

Manapság már a lakberendezés fontos részét képezi a lépcsők megvilágításához használatos lámpák gondos megválasztása. Az igényesen kialakított lépcsővilágítás ugyanis kategóriákat képes javítani az otthon hangulatán.

Cikkünkben igyekszünk összefoglalni a legfontosabb tudnivalókat a lépcsők fényforrásainak a kiválasztásához, hogy sikerüljön olyan végeredményt elérni, amelynek a csodájára fognak járni a környékről.

 

A lépcsővilágítás kivitelezésének előnyei

 

Természetesen az egyik legfontosabb szempont a lépcső megvilágításának a kivitelezése kapcsán a biztonság. Amennyiben ugyanis sikerül kellő mennyiségű fénnyel ellátni az egyes fokokat, akkor el tudjuk kerülni az esetleges botlásokat és eséseket az éjszakai sötétségben.

 

A másik kiemelt szempont az esztétikum. A mai modern megoldásoknak köszönhetően egészen magas szinten tudjuk megvalósítani a beltéri lépcsősorok megvilágítását, így a lámpatestek önmagukban is dekorációs elemnek minősülnek.

 

A segítségükkel valóban olyan összhatást tudunk elérni, amilyennel korábban csak a filmekben vagy a lakások berendezésével foglalkozó nagyobb magazinokban találkozhattunk.


 

A lépcsők világításának lehetséges megoldásai

 

A hagyományos változatot minden bizonnyal sokan ismerik már. Ekkor a világításhoz használatos eszközök a lépcső felett, a mennyezeten kapnak helyet, az üzemeltetésük pedig a két végpontnál elhelyezett kapcsolók segítségével történik.

 

Ennél valamelyest magasabb szintű, illetve tetszetősebb összhatást eredményező opció az, amikor a LED szalagok vagy a fényforrások közvetlenül a lépcsősor felett, a falon vannak elhelyezve. Ezáltal egészen új színt visznek a lakásba, és jelentősen képesek feldobni a hangulatot.

 

A leginkább korszerű megoldásnak a mozgásérzékelővel ellátott lámpatestek számítanak. A működtetésükhöz egyáltalán nincs szükség ugyanis manuális fel- és lekapcsolásra.

 

Amikor bárki a lépcső közelébe ér, a fényforrások érzékelik a mozgást, és automatikusan működésbe lépnek, kellemes fénnyel ellátva a helyiséget a biztonságos haladás érdekében.

 

A lépcsővilágító lámpákról

 

Ma már a lépcsősor megvilágításához használatos fényforrások döntő többsége LED technológiával működik. Csakis a LED-ek képesek ugyanis gazdaságos működés mellett hosszabb távon is olyan erejű és minőségű fényt biztosítani a lépcsők környezetében, amely esztétikai és biztonsági szempontból is megfelel a kívánalmaknak.

 

Természetesen a méret, formavilág és fényerő szempontjából lehetőségünk van a számunkra leginkább szimpatikus változat kiválasztására. Érdemes erre a feladatra rászáni a szükséges időt és energiát, mert a jutalmunk egy egészen új köntösbe csomagolt és szemre nagyon is tetszetős lépcsősor lesz, amin élmény lesz majd végighaladni.

 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Természetfeletti kortyok az újjászületés jegyében

Unikornisokkal vagy éppenséggel varázslatos főnix madarakkal mostantól nemcsak a népszerű fantasy alkotásokban találkozhatunk, hanem prémium kategóriás italok fogyasztásával is közelebb kerülhetünk hozzájuk.

2020. február 14. 16:08

Acélkerítéssel a biztonságért

Családi ház, ipari létesítmény, de még egy üresen álló telek köré is érdemes kerítést építeni. Míg a teleknél a kerítés funkciója csak annyi, hogy ne használja más a területet, addig ingatlan esetében már védelmi szereppel is bír. 

2020. február 14. 16:03

Passzív jövedelem - a legfontosabb tudnivalók

Szinte már elcsépelt fogalommá vált a passzív jövedelem kifejezés, ami sokak számára egyenlő a könnyű pénzszerzésbe vetett hit miatti csalódottsággal. Tényleg létezik olyan, hogy passzív jövedelem? Cikkünkben utánajárunk. 

2020. február 14. 15:58

Milyen vicces ajándékkal lepd meg a párod Valentin-napra vagy nőnapra?

Ki mondta, hogy nőnapon csak virággal kedveskedhetünk női ismerőseinknek? Ha nem a stílusod a virágos, rózsaszín ajándékok kitalálása, akkor maradj velünk és nézzük meg, hogy milyen lehetőségeid vannak. Valentin-napra sem kötelező mindent szívekkel beborítanunk, sokkal jobban értékel a többség valami egyedi és izgalmas ötletet.

2020. február 14. 15:48

Mikor használjunk szemcseppet vagy fülcseppet a kutyánknak?

Mivel számos érdekes információt olvasni a kutyák fülének és szemének a tisztán tartásától, így mi is összefoglaljuk röviden.

2020. február 14. 15:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03

A három legnépszerűbb rádiót négymillió ember hallgatja

2020. február 3. 10:01
online sportfogadás