Szemre is abszolút tetszetős lépcsővilágító lámpák

forrás: Prím Online, 2019. december 18. 10:44

Manapság már a lakberendezés fontos részét képezi a lépcsők megvilágításához használatos lámpák gondos megválasztása. Az igényesen kialakított lépcsővilágítás ugyanis kategóriákat képes javítani az otthon hangulatán.

Cikkünkben igyekszünk összefoglalni a legfontosabb tudnivalókat a lépcsők fényforrásainak a kiválasztásához, hogy sikerüljön olyan végeredményt elérni, amelynek a csodájára fognak járni a környékről.

 

A lépcsővilágítás kivitelezésének előnyei

 

Természetesen az egyik legfontosabb szempont a lépcső megvilágításának a kivitelezése kapcsán a biztonság. Amennyiben ugyanis sikerül kellő mennyiségű fénnyel ellátni az egyes fokokat, akkor el tudjuk kerülni az esetleges botlásokat és eséseket az éjszakai sötétségben.

 

A másik kiemelt szempont az esztétikum. A mai modern megoldásoknak köszönhetően egészen magas szinten tudjuk megvalósítani a beltéri lépcsősorok megvilágítását, így a lámpatestek önmagukban is dekorációs elemnek minősülnek.

 

A segítségükkel valóban olyan összhatást tudunk elérni, amilyennel korábban csak a filmekben vagy a lakások berendezésével foglalkozó nagyobb magazinokban találkozhattunk.


 

A lépcsők világításának lehetséges megoldásai

 

A hagyományos változatot minden bizonnyal sokan ismerik már. Ekkor a világításhoz használatos eszközök a lépcső felett, a mennyezeten kapnak helyet, az üzemeltetésük pedig a két végpontnál elhelyezett kapcsolók segítségével történik.

 

Ennél valamelyest magasabb szintű, illetve tetszetősebb összhatást eredményező opció az, amikor a LED szalagok vagy a fényforrások közvetlenül a lépcsősor felett, a falon vannak elhelyezve. Ezáltal egészen új színt visznek a lakásba, és jelentősen képesek feldobni a hangulatot.

 

A leginkább korszerű megoldásnak a mozgásérzékelővel ellátott lámpatestek számítanak. A működtetésükhöz egyáltalán nincs szükség ugyanis manuális fel- és lekapcsolásra.

 

Amikor bárki a lépcső közelébe ér, a fényforrások érzékelik a mozgást, és automatikusan működésbe lépnek, kellemes fénnyel ellátva a helyiséget a biztonságos haladás érdekében.

 

A lépcsővilágító lámpákról

 

Ma már a lépcsősor megvilágításához használatos fényforrások döntő többsége LED technológiával működik. Csakis a LED-ek képesek ugyanis gazdaságos működés mellett hosszabb távon is olyan erejű és minőségű fényt biztosítani a lépcsők környezetében, amely esztétikai és biztonsági szempontból is megfelel a kívánalmaknak.

 

Természetesen a méret, formavilág és fényerő szempontjából lehetőségünk van a számunkra leginkább szimpatikus változat kiválasztására. Érdemes erre a feladatra rászáni a szükséges időt és energiát, mert a jutalmunk egy egészen új köntösbe csomagolt és szemre nagyon is tetszetős lépcsősor lesz, amin élmény lesz majd végighaladni.

 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mire jó a biztonsági futártasak?

A biztonsági futártasak jó szolgálatot tehet, ha nem törékeny és nem ütésérzékeny árut kell szállítani, hiszen jóval kedvezőbb árfekvésű, mint más megoldások. Nézzük, milyen előnyökkel jár a biztonsági futártasak használata! 

2020. március 23. 09:16

Mi jöhet még jól a medencénél? - Medence kiegészítők

A megfelelő medence megvásárlása csak az első lépés az örömteli fürdőzés felé, számos olyan medence kiegészítő van még, amik használata szükséges lehet a mindennapokban, esetleg még több élményt nyújtanak a pancsolás során. Nézzük, mi jöhet még jól a medencénél! 

2020. március 18. 15:57

Mennyire fontos a testbeszéd az előadásokban?

Nem is gondolnánk, hogy egy előadás során milyen fontos, hogy a megfelelő testbeszéddel kommunikáljunk. Nem elég csak a szavainknak illeszkednie a mondanivalónkhoz, hanem a gesztusainkkal is számtalan gondolatot, érzést közvetítünk a közönség felé. Ismerjük meg, hogy miért olyan fontos ez a nonverbális kommunikáció.

2020. március 17. 09:46

Felhasználóbarát felületek a hatékony kereskedéshez

A lehető leggyorsabb és legkönnyebben kivitelezhető tőkepiaci kereskedéshez értelemszerűen olyan felületekre van szükség, amelyek kellőképpen támogatni tudják ezeket a törekvéseinket.

2020. március 17. 09:37

Gondozd területed szakszerűen Rain Bird szórófejekkel

Az öntözőrendszerek hasznos munkát végeznek a mezőgazdaságban és a különböző parkok, illetve füves sportpályák szakszerű ápolásában is. Segítségükkel költséghatékonyabb öntözés biztosítható, hiszen az öntözőrendszerek kevesebb vizet használnak. Ismerd meg a Rain Bird szórófejek előnyeit, és gondozd területed hatékony megoldásokkal!

 

2020. március 17. 08:52

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Több millióan kaphatnak ingyenes online védelmet áprilistól

2020. március 31. 12:57

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11
online sportfogadás