Dedikált, lokális mobilhálózatot indított el a Magyar Telekom a BorgWarner KFT. telephelyén

forrás: Prím Online, 2019. december 18. 12:55

Már valós gyártási körülmények között tesztelik a régióban elsőként a Magyarországon, a BorgWarner Oroszlány Kft. telephelyén kialakított helyi mobilhálózatot. A Magyar Telekom és a T-Systems Magyarország campus network elnevezésű megoldása dedikált, vezeték nélküli kapcsolódást tesz lehetővé a gyár területén, ami nagy biztonsággal elégíti ki a felhasználó által igényelt magas rendelkezésre állást, az alacsony késleltetést és a dedikált mobil hálózati kapacitást. A BorgWarner a hagyományos telekommunikációs igények mellett először a belső logisztika (Barcode-olvasás, automatizált anyagmozgatás), a gyártásvezérlés (PLC adatkapcsolat), valamint a gyártásmonitoring területén teszteli az elkészült hálózatot, amely készen áll a későbbiekben az 5G hálózatra való átállásra is.

A gépek, eszközök hálózati kapcsolódása az ipari megoldások és fejlesztések kulcsfontosságú összetevője. A gyártási folyamatok rugalmasságát és hatékonyságát jelentősen javítja a hálózati elérés teljesítményének és megbízhatóságának növelése. Ennek érdekében alakított ki a high-tech járműipari alkatrészeket gyártó BorgWarner oroszlányi gyárában úgynevezett campus network megoldást a Magyar Telekom és a T-Systems Magyarország. A nyilvános mobilhálózat és az újonnan létrejött 4G/LTE alapú helyi hálózat kombinációja kiváló lehetőséget nyújt a két cég számára az IoT megoldások ipari környezetben való tesztelésére és testreszabására, ami fontos a majdani 5G mobiltechnológia bevezetését követő igényeknek való mielőbbi megfelelésben. 

 

"A dedikált campus hálózat segítségével ügyfeleink kivételesen megbízható és nagy teljesítményű, ezen felül pedig egyéni igényeikhez szabott helyi hálózati megoldást kapnak. Mindez lehetőséget ad a gyártásban rendkívül gyors technológiai fejlődés mielőbbi adaptálására, de új fejlesztéseknek is teret nyit” - mondta Kalmár Ákos, a T-Systems Magyarország vezérigazgató-helyettese. „A mostani együttműködés ugyanakkor komoly lehetőséget biztosít számunkra, hogy feltérképezzük és megismerjük az 5G mobiltechnológia megjelenésével kapcsolatos iparági igényeket annak érdekében, hogy az 5G hálózatok megjelenésével és elterjedésével ügyfeleink azonnal élni is tudjanak annak lehetőségeivel.”

 

„A dedikált hálózat lehetővé teszi, hogy már most előkészítsünk olyan ipar 4.0 fejlesztéseket, melyek az 5G hálózat megjelenésével még hatékonyabbá válnak – nyilatkozta Kertész László a BorgWarner Oroszlány Kft. IT Business Relationship Managere. „Az előttünk álló időszakban a közösen tesztelt megoldásoktól a gyártási folyamat hatékonyságának javulását várjuk.”

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05