A CES-en mutatta be legújabb termékeit a HP

forrás: Prím Online, 2020. január 12. 14:11

A HP Las Vegas-i a Szórakoztatóelektronikai Kiállításon (Consumer Electronics Show – CES) mutatta be legújabb PC-it, kijelzőit és kiegészítőit. A vállalat termékinnovációs megoldásai lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy teljeskörű védelemmel dolgozzanak vagy hozzanak létre tartalmakat bárhol, könnyedén kapcsoljanak össze különböző eszközöket és képviseljék a személyes értékeiket a világ első óceánból kinyert műanyagokból készült notebookjával és a hozzá tartozó tokkal.

„Fontos számunkra, hogy jövőbemutató eszközöket és felhasználói élményt biztosítsunk, amelyek szabadabb környezetet teremtenek a felhasználók számára, legyen szó kreatív alkotásról, munkáról, vagy a kedvenc tartalmaik követéséről – mondta el Alex Cho, a HP személyi számítógépek üzletágának elnöke. – A PC-k a mindennapi élet fontos részét képezik, a HP pedig kiemelkedő gépeket, kijelzőket és kiegészítőket hoz el a felhasználóknak, amelyeknek kiváló a teljesítménye, könnyűek, ellenállóak és elegánsak, emellett egyaránt elősegítik a mobilitást és az adatbiztonságot.”

 

Az új évtizedben a csúcstechnolgia használata folyamatosan változhat, a felhasználók pedig olyan megoldásokat részesítenek előnyben, amelyek nagyobb szabadságot adnak nekik a mindennapi feladatok elvégzésében. Az amerikai munkavállalók 34 százaléka akár 5 százalékos fizetéscsökkentést is elfogadna, ha többet dolgozhatna az irodán kívül. A Z generáció naponta több mint 10 órát tölt online tartalmakkal. A megelőző generációval együtt naponta átlagosan 5 különböző képernyőt használnak, ez pedig nehézségekhez vezethet, ha az ökoszisztémájukhoz újabb eszközt szeretnének csatlakoztatni.

 

Nagyobb alkotói szabadság 

HP Spectre x360 15 

  • Teljesítmény: Az ideális hőleadás érdekében újratervezett HP Spectre x360 15 a vállalat eddigi legerősebb Spectre gépe, amely akár tizedik generációs Intel Core i7 processzoral és NVIDIA GeForce grafikával érkezik, akkumulátora pedig akár 17 órás üzemidőt is képes biztosítani.  
  • Tartalom: A 90 százalékos kijelző-test aránynak, a 15,6 colos 4K OLED kijelzőnek és a 30 százalékkal szélesebb színskálát megjelenítő DCI-P3 színtartománynak köszönhetően a tartalmak sosem látott színhűséggel jelennek meg.
  • Mobilitás: A legújabb Intel Wi-Fi 6 technológiával a fájlátvitel sebessége akár háromszorosa lehet a Wi-Fi 5 mellett elért sebességnek, a hálózat beállítását pedig a Network Booster segítségével a felhasználók a HP Command Centerből végezhetik.
  • Biztonság: Tízből hat felhasználó fizikailag is eltakarja a laptopja webkameráját, hogy biztonságban érezze magát vagy megelőzze a kamera feltörését. A Spectre x360 15 ezért a HP legkisebb, 2,2 mm-es infravörös biztonsági kamerájával érkezik. A HP Webcam Kill Switch funkcióval, külön némító gombbal, a billentyűzeten található ujjlenyomat-olvasóval, valamint Express VPN és LastPass szolgáltatásokkal a felhasználók bárhol, bármikor biztonságban tudhatják a munkájukat vagy alkotásaikat.

 

 A HP Spectre x360 15 precíziós CNC megmunkálású alumíniumból készült, egyedi kialakítású gép, lekerekített sarkokkal. Az iparágban vezető, 90  százalékos kijelző-test arány mellett pedig az alsó és felső kávák mérete is 60 százalékkal csökkent.

 

HP ENVY 32 All-in-One (AiO)

  • Alkotás: Az új ENVY 32 AiO eszközzel az ötletek valósággá válnak. Az akár 65 wattos, kilencedik generációs Intel Core i7 proceszorok, az NVIDIA GeForce RTX 2080 grafikus kártya, az akár 32 GB-os DDR4 memória és az akár 1 TB-os SSD vagy kettős tárhely opciók hatékonyabbá teszik a munkát, még a nagyobb fotós vagy videós projektek esetében is. Az ENVY 32 AiO az első all-in-one készülék, amely tagja az NVIDIA RTX Studio programjának. A modern alkotók számára készült RTX Studio több mint 40 vezető kreatív- és tervezőprogramot képes futtatni az RTX által felgyorsított ray tracing és AI alapú technológiákkal, így jelentősen felgyorsítja az időigényes feladatokat, például a nagyfelbontású videók valós idejű szerkesztését.   
  • Audio élmény:  A világ legnagyobb hangerejű AiO eszköze, amely Advanced Audio Stream technológiával érkezik és páratlan hangzást kínál extra hangszórók használata nélkül. A kiváló hangminőséget az eszközbe egyedileg beépített Bang&Olufsen elülső hangszórók és a mélynyomók garantálják. Ezekkel az audiófájlok élőben szerkeszthetők és játszhatóak vissza. A felhasználók kedvenc zenéiket akkor is streamelhetik a telefonjukról az eszköz hangrendszerén, ha a PC ki van kapcsolva.
  • Kialakítás: A szilárd aluminium talpakon álló, teljesen üvegből készült kijelző, matt Alkony Fekete színével, a sötét kőris fabetétekkel és akusztikus szövetborítással prémium megjelenést biztosítanak az ENVY 32 AiO eszköznek, amely egy átgondolt tervezési folyamat eredménye. A könnyen hozzáférhető bemenetek, a beépített vezeték nélküli töltés és a több eszközön is használható billentyűzet egy gombnyomással lehetővé teszik az eszközök közötti váltást. 

 A HP ENVY 32 AiO a világ legszélesebb 4K kijelzőjével rendelkező all-in-one eszköze, amely a CES 2020 Innovációs Díját is  elnyerte.

 

A munka szabadsága, kötöttségek nélkül

HP Elite Dragonfly

  • Biztonságos 5G kapcsolat: A HP Elite Dragonfly a világ első üzleti felhasználásra szánt átalakítható eszköze 5G csatlakoztathatósággal és okos jel technológiával, amely növeli az antenna teljesítményét. Ez az innovatív fejlesztés lehetővé teszi, hogy a világ legkönyebb üzleti átalakítható eszköze megfeleljen a HP szigorú csatlakoztathatósági normáinak, mindezt 5G támogatással. A HP Elite Dragonfly tizedik generációs Intel Core vPro processzorral érkezik, és saját kategóriájában a világ legfejlettebb csatlakoztathatósági opcióit kínálja magas biztonsági szint mellett. 
  • Zavartalan munkavégzés: A HP Sure View Reflect egy forradalmai techológia, amellyel a HP innovatív módon garantálja a felhasználók személyes terét és adatbiztonságát, a fényviszonyoktól függetlenül. A privát mód egy gombnyomással aktiválható, ekkor a képernyőt egy réz színű  betekintésgátló réteg takarja el. 
  • Követhető: A HP Elite Dragonfly a világ első latopja beépített Tile követési funkcióval a világ helymeghatározásban vezető szakértőjétől. Az esetlegesen elvesztett készülék pontos helye egyszerűen meghatározható, a választható Tile Premium szolgáltatás pedig automatikusan jelzést küld, ha az eszközt ott felejtik valahol. 
  • Fenntartható: A HP Elite Dragonfly a világ első olyan notebookja, amely óceánból származó műanyagokat tartalmaz, alkatrészeinek pedig több mint 82 százaléka újrahasznosított anyagból készül. 

 

 A HP Elite Dragonfly a világ első laptopja beépített Tile technológiával.

 

„A Qualcomm vezető szerepet játszik az LTE képes PC-k piacán, így a felhasználóknak akár útközben is magas hálózati sebességet biztosít. Nagy öröm számunkra, hogy ezentúl a HP-val közösen alkothatunk majd 5G képes PC-ket – mondta el Alex Katouzin, a Qualcomm Technologies Inc. mobil üzletágért felelős általános igazgatója és alelnöke. – A Qualcomm 5G képes számítógépei a digitális átalakulás középpontjában állnak és új korszakot nyitnak a számítástechnika világában.” 

 

A csatlakoztathatóság és a személyes értékek szabadsága

Új monitorok és fenntartható kiegészítők

  • A HP E24d G4 és a HP E27d G4 Advanced Docking monitorok új kategóriát képviselnek az intelligens kijelzők piacán, hiszen egyetlen USB-C kábellel korszerűsítik a munkahelyeket, legyen szó a videójel, az adatok vagy az akár 100W-os teljesítmény átviteléről. A monitor és a csatlakoztatott laptop egyszerre, egyetlen gombnyomással elindítható, még akkor is, ha a laptop le van csukva. A Windows Hello segítségével az integrált privacy kamerával egyszerűen lehet bejelentkezni a rendszerbe. A munkahelyek IT részelege a hálózaton keresztül bárhonnan könnyedén hozzáférhet a HP eszközökhöz, így egyszerűbb a különféle perifériák csatlakoztatása.
  • A HP Renew Sleeve a fenntartható életmód tökéletes kiegészítője. A tok műanyag palackok újrahsznosításával és a lehető legkevesebb gyártási hulladék keletkezésével készül.
  • A HP Renew Series sorozat egy hátizsákból, egy aktatáskából, egy kistáskából és egy válltáskából áll. A táskák alapanyagát 100 százalékban újrahasznosított PET és műanyag palackok képezik, amelyekből először pelletet gyártanak, a golyókat vékony rostszállá olvasztják, ezt feltekercselik és az így kapott “fonalból” szövik a trendi, környezetbarát táskákat szürke és navy árnyalatokban. A sorozat tagjai 14 vagy 15,6 col átmérőjű laptopokhoz is ideálisak.
  • HP Spectre Folio Backpack és Topload táskák vízálló viaszosvászon külső borítással érkeznek annak érdekében, hogy a bennük tárolt eszközöket biztonságban és szárazon tartsák. A kollekció tagjain RFID zseb is található, amely megvédi a felhasználók kártya-adatait az elektronikus adatolvasó eszközöktől. Minden modell egy puha, steppelt, 15,6 colos átmérőjű laptopra méretezett zsebbel készül a magasabb szintű védelem érdekében. A kényelmes használat érdekében a táskákat a bőröndökhöz igazítható pántokkal látták el, így könnyebb azokat együtt szállítani. 

 

 

  A HP E24d G4 és HP E27d G4 Docking monitorok a világon az első olyan monitorok, amelyekről az egész hálózat irányítható és a csatlakoztatott eszközökkel egy időben, egyetlen gombbal bekapcsolhatók.

 

 A HP Renew Sleeve tokot 13 colos laptopokhoz készítették, csomagolása pedig 100 százalékban újrahaszonsítható.

 

 A HP Renew Series darabjai egyenként 10 darab műanyag palack felhasználásával készülnek, így azok nem jutnak el az óceánokig vagy a hulladéklerakókig. A modellek vegán bőr fogantyúkkal és vízálló anyaghasználattal érkeznek, így tartják biztonságban és szárazon a készülékeket.

 

A HP Spectre Folio Backpack és Topload táskák vízálló viaszosvászon borításához az anyagot az elismert skót szövetgyártó cég, a Halley Stevensons biztosítja.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05