A Siemens az okos épületek vezető IoT platform szolgáltatója

forrás: Prím Online, 2020. január 19. 11:14

A Verdantix független ipari kutatóintézet az okos épületek terén a Dolgok Internete (IoT) platformok vezető szolgáltatójaként rangsorolta a Siemenst. A Verdantix a „Green Quadrant IoT platforms for Smart Buildings 2019” jelentésben 13 olyan vállalatot értékelt, melyek a megítélésük szerint a még gyerekcipőben járó, de már erős versenyt felmutató piacot formálják.

 

Infografika forrás: Verdantix

 

A Verdantix szerint az eljövendő év ingatlanstratégiáit az épületben lévők jóléte, a költségcsökkentés és a helykihasználás fogják vezérelni. „Az ügyfelek egyetlen forrásból származó képet akarnak kapni épületeik adatairól ahhoz, hogy ne csak pénzt takarítsanak meg, de fokozzák az alkalmazottjaik termelékenységét is” – mondta Dennis Callaghan, a Verdantix vezető elemzője.

 

„Rendkívüli öröm számunkra, hogy a Verdantix elismeri piaci helyzetünket, melyben saját és integrált megoldásokat ötvözünk az okos épületekre vonatkozó ambiciózus jövőképünk megvalósításához” – mondta Eike-Oliver Steffen, a Siemens Megoldás- és Termékportfólió részlegének vezérigazgatója. „A Siemens piacvezető helyezése elismerése azon képességeinknek, hogy az épületgépészet nyomon követésén, elemzésén és irányításán túl is kielégítjük az ügyfeleink folyamatosan alakuló elvárásait. Az épületek ma már együttműködnek, tanulnak és adaptálódnak, a bennük tartózkodók szokásaihoz és igényeihez igazodó környezeteket hozva létre.”

 

 

A Verdantix kiemelte, hogy a Siemens az okos épületek megoldásainak látványos ökoszisztémáját építette ki, és folyamatosan bővíti kínálatát a felhasználócentrikus okos épületek terén.

 

A Siemens átfogó és integrált okosépület-portfóliójának középpontjában a Navigator áll, ami egy felhőalapú analitikai platformon alapul, mely az épületek adatait gyűjti, rendszerezi, jeleníti meg és elemzi, elsősorban az energetikai, a fenntarthatósági és az eszközök teljesítménye szempontjából. A Siemens portfóliója számos további IoT alkalmazást kínál épületekhez, köztük a munkahelyi élményt és analitikát szolgáló Comfy-t, az Enlighted-et az IoT megoldásokhoz és a szenzortechnológiához, a Siveillance termékvonalat a biztonsági- és beléptető rendszerekhez, az épület digitális ikrét, mint az építési tervek adatainak, illetve – pl. a szenzorokból származó – élő építési adatok tárházát, vagy a Desigo CC épületirányító rendszert. Ezen alkalmazások a Siemens felhőalapú IoT operációs platformján, a MindSphere-n futnak, amely az épületeszközök összekapcsolására és a felhőbéli megfigyelési adatok integrálásának és elemzésének támogatására lett tervezve.

Kulcsszavak: Siemens okosépület IoT

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új technológiák forradalmasíthatják a fizetési ökoszisztémát

Az elmúlt években számos új technológia jelent meg a pénzügyi szektorban, amelyek forradalmasíthatják a fizetési ökoszisztémát. Az AFR 2.0 és a szupertárcák a legújabb innovációknak tekinthetők ezen a területen, amelyek azt ígérik, hogy alapjaiban változtatják meg a fizetés jövőjét. Segítségükkel az ügyfelek egységes és kényelmes fizetési élményben részesülnek, míg a pénzügyi szolgáltatók számára lehetőség nyílik újfajta üzleti modellek kialakítására.

2023. június 1. 14:03

Zöld gasztroreformot hirdet a magyar startup

Mintegy 550 millió forintot fordíthat növekedésére a Greenstic Europe Kft. (Greenstic) az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures befektetésének köszönhetően. A környezetbarát, egyszer használatos éttermi eszközöket forgalmazó vállalkozás regionális szinten bővíti tevékenységét, miközben célul tűzte ki a gasztroszektor környezettudatossá tételét, és a körforgásos gazdasági modell alkalmazását is. 

2023. június 1. 12:42

Az Influence Media nyerte a Continental Magyarország kommunikációs tenderét

Többfordulós, meghívásos tenderen az Influence Media integrált kommunikációs ügynökség nyerte el a Continental Magyarország vállalati kommunikációs és PR feladatokra kiírt tenderét. A közös munka már áprilisban elindult, az együttműködés keretében az ügynökség a Continental országos vállalati kommunikációs osztályának, illetve a gumiabroncs üzletágának nyújt kommunikációs szolgáltatást.

2023. május 31. 21:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39