Kormányzati elismeréseket kapott a Neumann Társaság a tehetséggondozásért

forrás: Prím Online, 2020. február 7. 18:40

A 2019-es Nemzetközi Informatikai Diákolimpián sikeresen szereplő csapat felkészítéséért Erdősné dr. Németh Ágnes, a Neumann Társaság alelnöke és a tehetséggondozási szakosztály alelnöke, dr. Horváth Gyula részesült miniszterelnöki dicséretben. A tavalyi bakui diákolimpia két érmes diákja miniszterelnöki ösztöndíjban és elismerésben, két további helyezett pedig miniszteri elismerésben részesült.

2020. február 6-án az Emberi Erőforrások Minisztériuma nevében Rétvári Bence miniszterhelyettesi feladatokat ellátó államtitkár kilenc, tavaly megrendezett diákolimpia legjobban szereplő résztvevőit, illetve felkészítő tanárai számára adott át elismeréseket.

 

Miniszterelnöki ösztöndíjat és elismerést kapott a 2019-es, az azerbajdzsáni Bakuban megrendezett Nemzetközi Informatikai Diákolimpián (IOI) aranyérmet szerző Tóth Balázs és a bronzérmet szerző Nagy Nándor, akik mindketten a budapesti Fazekas Gimnázium tanulói. A versenyen ugyancsak helyezést elérő Molnár Bálint (Fazekas Gimnázium, Budapest) és Noszály Áron (Fazekas Gimnázium, Debrecen) miniszteri elismerésben részesült.

 

A Neumann Társaság alelnöke, Erdősné dr. Németh Ágnes és a Neumann Társaság Tehetséggondozási Szakosztályának alelnöke, dr. Horváth Gyula csapatvezetőként kapott miniszterelnöki elismerést.

 

Ezen kívül a magyar IOI-csapatot felkészítő Neumann Társaság, illetve az ELTE Informatikai Kara felkészítő szervezetekként kaptak miniszteri elismerést. Az ELTE IK nevében dr. Zsakó László tanszékvezető egyetemi docens, a Neumann Társaság Tehetséggondozási Szakosztályának elnöke, a Neumann Társaság nevében pedig dr. Beck György, az NJSZT elnöke vette át Rétvári Bencétől az elismerést. Leitereg András és Nikházy László pedagógusok pedig felkészítő tanárként kaptak miniszteri elismerő oklevelet.

 

„Büszkék vagyunk a társaságunk Neumann János Tehetséggondozási Programja keretében felkészített, remek eredményt elért diákolimpikonokra. A múlt évben szerzett érmek és a most kapott oklevelek is erőt adnak a jövő kihívásaihoz: idén Közép-Európai Informatikai Diákolimpiát (CEOI) rendezünk Nagykanizsán, 2023-ban pedig a jövő Bill Gates-eit és Neumann Jánosait fogadjuk Szegeden, amikor a Neumann Társaság szakmai vezetésével Magyarország ad otthont a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiának” – mondta el dr. Beck György, a Neumann Társaság elnöke.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ismét a Process Solutions az első a könyvelő cégek rangsorában

A Process Solutions (PS), hazánk egyik vezető számviteli, adózási és bérszámfejtési szolgáltatásokat nyújtó vállalata a BBJ listájának 2022-es adatai alapján már 16. éve őrzi piacvezető szerepét a könyvelő cégek között. Szalai András, partner, ügyvezető igazgató, a BBJ piaci panelbeszélgetése keretében elárulta, milyen jövőt alakító trendekre kell figyelni, és melyik területeken szeretnének változtatni a számviteli vezetők 2023-ban.

2023. március 21. 17:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48