Új dimenziók az e-kereskedelemben - itt a Google Shopping

forrás: Prím Online, 2020. február 14. 16:59

Az elején vagyunk egy új eszköz térhódításának, amely alapjaiban fogja megrengetni a webshoptulajdonosok stratégiáját!

Bár hazánkban még csak gyerekcipőben lépeget a Google Shopping, azonban a külföldi elemzéseket nézve látható, hogy a Shopping kampányok hatékonyságában szignifikáns eredmény várható. Lássuk, miről is van szó!

 

Google shopping a gyakorlatban

 

A hagyományos hirdetésektől eltérően, a Google Ads legfelső részében kerül listázásra a leendő vásárló által megadott kifejezés. Nem is akárhogy! Azonnal képpel, árral és a bolt nevével látható a keresett áru, ráadásul a legjobb ajánlat jelenik meg, ami ebben az esetben a legkedvezőbb árat jelenti. Tehát, ha több weboldalon is elérhető ugyanaz a termék, akkor a legolcsóbbat hozza elöl. Mit jelent ez a webshop tulajdonosoknak? Fantasztikus hatékonysággal lehet reklámozni az e-boltjaik termékeit!

 

Népszerűség

 

A világon folyamatosan nő azoknak a száma, akik a Google Shopping segítségével vásárolnak. Egyszerűen azért, mert azonnali döntésre tud a fogyasztó jutni, amikor árat és termékfotót egyszerre lát!

 

Előny és hátulütő

 

Vásárlóként kizárólag előnyünk származhat a Shopping használatával, mert elképesztő időt tudunk megspórolni azzal, ha nem kell árakat hasonlítgatnunk a különböző webáruházak oldaláról. A kereső ezt megteszi helyettünk, mi már csak csemegézünk a képek és árak láttán. 

 

Az árösszehasonlító oldalak érezhetik kellemetlennek a kereső megjelenését, mert ők ezzel olyan szintű konkurenciát kapnak, amivel nem lesz egyszerű lépést tartani. 

 

Magyarországi statisztikát még nem tudunk mondani, tekintve az újdonság faktorát, azonban külföldi eredmények szerint a Shopping-kampány - piacok típusától függően - 30-80%-kal jobb konverziós rátát mutat a hagyományos szöveges hirdetésekkel szemben. 

 

Kulcskérdések a Google Shopping hirdetésben

 

A Shopping-kampányok beindításával érdemes felkészült ügynökséget megbízni, akik tapasztalattal és pontos kivitelezéssel juttathatnak kedvező pozícióba minket. Ilyen a Drive Online Marketing csapata, akik professzionális segítséget nyújtanak a témában. 

 

Nézőpontot és gondolkodást is váltanunk kell a hagyományos hirdetéseknél megszokott irányelvekkel szemben. Hisz míg eddig a kulcsszó volt az, amiben gondolkodtunk, most a termék és az ár lesz fókuszban. 

 

Kijelenthetjük, hogy a termékleírás részletessége és pontossága az elsődleges technika, miközben a figyelmet az árképzésre is összpontosítani kell. Ez utóbbi fog stabil versenyelőnyhöz juttatni.

 

Az újdonságoknál megszokott, hogy azok nyernek, akik időben jelen vannak. Így a legnagyobb előny, ha minél előbb cselekszünk! Nem várunk hónapokat, de heteket sem. És mire elterjed az új formátum, már piacvezető pozícióban is lehetünk. Ennek megfelelően a halogatást választó réteg későn fog észbe kapni, és hátulról kell előretörnie. De az már egy nehezebb felállás lesz.

Kulcsszavak: e-kereskedelem Google

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A biztosítási iparágat is elérte a digitalizáció

Az IDC és a Liferay közös biztosítási ágazatban végzett legfrissebb tanulmánya szerint az IT-kiadások globálisan 5,2 százalékos éves növekedést vetítenek előre 2022-ig, és elérik a 126 milliárd dolláros határt. 

2020. február 25. 17:55

A világ egyik legjelentősebb befektetési eseményén vett részt a magyar startup delegáció

A Startup Campus a HEPA törökországi irodája és az Isztambuli Magyar Főkonzulátus együttműködésében háromnapos törökországi üzleti túrát szervezett állami, egyetemi és vállalati partnerek, valamint három magyar startup számára. A startupok a világ egyik legjelentősebb befektetői konferenciáján, a World Business Angel Forum-on (WBAF) pitchelhettek, a Startup Campus pedig egyetértési megállapodást írt alá a török Hackquartersszel. 

2020. február 25. 16:32

Megérkezett a Fujitsu két új, nagy teljesítményű munkaállomása

A Fujitsu bemutatta a műszaki és kreatív iparágak nagy teljesítményigényű felhasználóinak követelményeire optimalizált, két új munkaállomását. Az új rendszerek a legmagasabb elvárásoknak is megfelelnek teljesítmény és a tervezés támogatása terén.

2020. február 25. 12:15

Usernet: Újabb internetes átverés szedi áldozatait

Az elmúlt fél évben új internetes átverés szedi áldozatait, amely elsősorban a hazai, elsősorban az online szolgáltatásokat nyújtó vállalkozásokat célozza meg. Az átverést a legtöbb szakember „túlfizetéses” átverésnek nevezi.

2020. február 25. 10:43

Tovább bővíti portfólióját az amerikai techpiacon a magyar Stylers Group

A dinamikusan fejlődő IT-szektorban is látványos eredményt könyvelhetett el tavaly a vállalati informatikai rendszereket fejlesztő és üzemeltető Stylers Group, több mint 600 millió forintos összárbevételt realizálva. A valóra vált amerikai sikersztori 2004-ben kezdődött egy kollégiumi szobában, a tíz éves jubileum pedig teljes arculat- és profilváltást hozott. A cégcsoport San Diego-i irodáját is a magyar szürkeállomány tartja az élmezőnyben, ennek köszönhetően a Stlyers Group az elmúlt öt évben megduplázta árbevételét az amerikai piacon, de nincs megállás: idén újabb területeket hódít meg a cég.

2020. február 25. 09:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Nemzeti Közműszolgáltató nevében indult adathalász támadás

2020. február 25. 13:40

Lezárult a 28. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat nevezése

2020. február 24. 11:45

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33
online sportfogadás