Új dimenziók az e-kereskedelemben - itt a Google Shopping

forrás: Prím Online, 2020. február 14. 16:59

Az elején vagyunk egy új eszköz térhódításának, amely alapjaiban fogja megrengetni a webshoptulajdonosok stratégiáját!

Bár hazánkban még csak gyerekcipőben lépeget a Google Shopping, azonban a külföldi elemzéseket nézve látható, hogy a Shopping kampányok hatékonyságában szignifikáns eredmény várható. Lássuk, miről is van szó!

 

Google shopping a gyakorlatban

 

A hagyományos hirdetésektől eltérően, a Google Ads legfelső részében kerül listázásra a leendő vásárló által megadott kifejezés. Nem is akárhogy! Azonnal képpel, árral és a bolt nevével látható a keresett áru, ráadásul a legjobb ajánlat jelenik meg, ami ebben az esetben a legkedvezőbb árat jelenti. Tehát, ha több weboldalon is elérhető ugyanaz a termék, akkor a legolcsóbbat hozza elöl. Mit jelent ez a webshop tulajdonosoknak? Fantasztikus hatékonysággal lehet reklámozni az e-boltjaik termékeit!

 

Népszerűség

 

A világon folyamatosan nő azoknak a száma, akik a Google Shopping segítségével vásárolnak. Egyszerűen azért, mert azonnali döntésre tud a fogyasztó jutni, amikor árat és termékfotót egyszerre lát!

 

Előny és hátulütő

 

Vásárlóként kizárólag előnyünk származhat a Shopping használatával, mert elképesztő időt tudunk megspórolni azzal, ha nem kell árakat hasonlítgatnunk a különböző webáruházak oldaláról. A kereső ezt megteszi helyettünk, mi már csak csemegézünk a képek és árak láttán. 

 

Az árösszehasonlító oldalak érezhetik kellemetlennek a kereső megjelenését, mert ők ezzel olyan szintű konkurenciát kapnak, amivel nem lesz egyszerű lépést tartani. 

 

Magyarországi statisztikát még nem tudunk mondani, tekintve az újdonság faktorát, azonban külföldi eredmények szerint a Shopping-kampány - piacok típusától függően - 30-80%-kal jobb konverziós rátát mutat a hagyományos szöveges hirdetésekkel szemben. 

 

Kulcskérdések a Google Shopping hirdetésben

 

A Shopping-kampányok beindításával érdemes felkészült ügynökséget megbízni, akik tapasztalattal és pontos kivitelezéssel juttathatnak kedvező pozícióba minket. Ilyen a Drive Online Marketing csapata, akik professzionális segítséget nyújtanak a témában. 

 

Nézőpontot és gondolkodást is váltanunk kell a hagyományos hirdetéseknél megszokott irányelvekkel szemben. Hisz míg eddig a kulcsszó volt az, amiben gondolkodtunk, most a termék és az ár lesz fókuszban. 

 

Kijelenthetjük, hogy a termékleírás részletessége és pontossága az elsődleges technika, miközben a figyelmet az árképzésre is összpontosítani kell. Ez utóbbi fog stabil versenyelőnyhöz juttatni.

 

Az újdonságoknál megszokott, hogy azok nyernek, akik időben jelen vannak. Így a legnagyobb előny, ha minél előbb cselekszünk! Nem várunk hónapokat, de heteket sem. És mire elterjed az új formátum, már piacvezető pozícióban is lehetünk. Ennek megfelelően a halogatást választó réteg későn fog észbe kapni, és hátulról kell előretörnie. De az már egy nehezebb felállás lesz.

Kulcsszavak: e-kereskedelem Google

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Világszinten teljes gőzzel halad az egészségügy digitális átalakulása

Az egészségügy digitális forradalma közel 20 éve van napirenden, most azonban úgy tűnik, valóban változás várható. Legalábbis ez derül ki a Roland Berger „Az egészségügy jövője: a szektor gyorsabb ütemben digitalizálódik a vártnál” (Future of Health: An industry goes digital – faster than expected) című tanulmányából. A Roland Berger szerint a 2025-ig tartó időszakban gyökeres változások lesznek az egészségügyi piacon. 

2020. február 21. 14:48

Az OnRobot bővíti termékcsaládját!

A robotikai End-of-Arm eszközök globális éllovasa, az OnRobot innovatív Gecko nyom nélkül tapadó gripperének egy új kompakt, egykorongos verzióját dobta piacra. Az új egykorongos Gecko SP (single pad) a megszokott funkciókat hozza most el olyan új automatizációs alkalmazások számára is, melyeknek kevesebb helyre és alacsonyabb teherbírása van szükségük. 

2020. február 21. 13:15

207 millió forint befektetést kapott a Trustchain digitális szerződéskötő platform

AZ MFB csoporthoz tartozó Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelőtől újabb, ezúttal 207 millió forintnyi befektetést kapott a TrustChain Systems Kft. A vállalkozás szolgáltatásai folyamatosan bővülnek, februárban indult a valós idejű távoli ügyfél-azonosítás magyar nyelven.

2020. február 21. 11:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03

A három legnépszerűbb rádiót négymillió ember hallgatja

2020. február 3. 10:01
online sportfogadás