Komoly vetélytársai lehet az Amazonnak a kínai és indiai webáruház óriások

forrás: Prím Online, 2020. február 14. 17:06

Az Amazon neve a magyarok számára sem ismeretlen, de nagyon sokan rendelnek termékeket Amerikából e portálon keresztül egész Európa szerte. Azonban a Kínai és az Indiai lakosok számára új lehetőségeket kínálnak helyi szinten az új, feltörekvő webáruházak, amelyek innovatív fejlesztésekkel és óriási lelkesedéssel szándékoznak meghódítani a régiót. Erre pedig nem csak anyagi és technikai lehetőségeik adottak, hanem a potenciális ügyfélkör bevonzásához szükséges megoldásaik is.

Az Amazon igazi ős-webportálnak számít az interneten, hiszen 1994 óta képviseli az elektronikus kereskedelmet (bár az első évben még Cadabra.com néven működött) és a mai napig az egyik legnagyobb internetes kereskedelmi cég. A 90-es évek dotcom lufijának egyik fő szereplőjeként, túlélve a tragikus időszakot, 2001-ben végre nyereséggel zárhatta az évet. Sikere és népszerűsége pedig azóta töretlen. Ráadásul olyan nagy nevek mint az A9, az IMDb és az Alexa is az Amazon birtokában van már. 

 

Minden kezdet nehéz, ha webáruházról van szó!

 

Egy webáruház nyitása még ma is teljes embert és céget igénylő feladat, hát még a 90-es években mekkora tőke és szervezettség kellett ehhez. Még akkor az iránykeresés és a vásárlók megszerzése okozott gondot, ma inkább a nagy konkurencia. Az Amazon kezdetben csupán internetes könyváruházként működött, később a termékeik listáját bővítette DVD-kkel, CD-kkel, programokkal, játékokkal. Mára pedig már szinte minden kapható rajta a ruházati cikkektől, a bútorokon át, egészen az ételekig.

 

Bár a világ minden tájára szállít termékeket, Kínában és Indiában úgy tűnik, letaszíthatják a trónjáról a webáruház óriást. Ázsia leggazdagabb embere kívánja lekörözni hazájában az amerikai riválisát. A kezdetekben mindössze egyetlen területet akar birtokolni, amelyben még óriási potenciál lakozik. Ez pedig nem más, mint az élelmiszeripar. A társaságnak nagyon komoly ügyfélbázisa van, amelyre építheti az üzletének sikerét.

 

India új Amazonja, hamarosan beírja magát a történelembe!

 

Már most India új Amazon-jaként hivatkoznak arra a rendszerre, amelyet a Reliance Industries távközlési hálózat, a Jio indít. Az ország második legnagyobb ágazati vállalataként több, mint 360 millió előfizetővel rendelkeznek és rengeteg saját kiskereskedelmi boltot is üzemeltetnek az 1,3 milliárd lakosú országban. Így az elérhető, leendő ügyfelek száma irigylésre méltó. A tervek szerint, már kezdetekkor több mint 50 ezer élelmiszeripari terméket fognak forgalmazni, amelyhez gyors és díjmentes kiszállítást is vállalnak.

 

Jelenleg az indiai online élelmiszer vásárlást mindössze a lakosság 0,15%-a veszi igénybe, amelyet a cég szeretne megsokszorozni az elkövetkezendő években. A jelenlegi 870 millió dolláros bevételt pedig az elemzők pár éven belül már 14-15 milliárd dollárra becsülik. Bár az Amazonon kívül más amerikai vállalat is próbálkozik az Indiai piacra való betöréssel és több indiai versenytárs is akad a helyi webáruházak kínálatában, egyik sem tud akkora célközönséget megszólítani, mint a Jio által üzemeltetett JioMart. Ezt a nevet pedig valószínűleg hamarosan még nagyon sok helyen fogjuk viszont látni, hiszen úgy néz ki, az Ázsiai piacot hamarosan fenekestül fel fogja forgatni!

 

Forrás: webaruhazkeszitesarak.hu

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra. A következő hónapokban az ország számos pontját érintik majd, hogy frissítsék a városok, utak és autópályák nézetét a Google Térképen.

2024. április 20. 09:49

Sony World Photography Awards 2024 – kihirdették a nyerteseket

A World Photography Organisation egy különleges gálaünnepségen Londonban kihirdette a Sony World Photography Awards 2024. évi nyerteseit. Az immár 17. éve megrendezett díjátadó ünnepség napjaink legjobb fotográfiai alkotásait mutatja be, valamint az elmúlt év legközkedveltebb képeit és történeteit díjazza. A győztes, döntős és shortlistre került képek április 19-től láthatók a Sony World Photography Awards 2024 kiállításon a londoni Somerset House-ban.

2024. április 19. 20:08

Kiberbiztonsági útmutató készült a magyar kkv-knak

A magyar kisvállalkozásokat támogató kiberbiztonsági kézikönyvet mutatott be az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT Digital), a Nemzetközi Digitális Alapítvánnyal (Global Digital Foundation) együttműködve a Huawei Technologies. 

2024. április 19. 18:43

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50