Új területeken hódít a különleges magyar fejlesztés

forrás: Prím Online, 2020. február 28. 09:22

Disztribútori szerződést kötött a magyarországi székhelyű i4p és az adriai régióban tevékenykedő, szlovén székhelyű REAL security vállalat. A megállapodás értelmében 2020-tól a Real security forgalmazza az i4p termékeit, köztük a piacon egyedülállóan magas szintű biztonságot kínáló Trident HSM-et Albániában, Bosznia-Hercegovinában, Észak-Macedóniában, Horvátországban, Koszovóban, Montenegróban, Szerbiában és Szlovéniában.

Az i4p kínálatában megtalálható többek között egy Signature Activation Module (SAM) és egy időbélyegző szerver (Timestamping Server) is, a vállalat zászlóshajója azonban a Trident HSM, egy általános célú, rugalmas HSM. Ez a hardverbiztonsági modul fejlett kriptográfiai, biztonsági és kulcs menedzsment képességeket kínál, segítve a vállalatokat abban, hogy nagyobb biztonságot garantáljanak adataik számára, és teljesítsék a biztonságra vonatkozó nemzetközi előírásokat (például GDPR, eIDAS, PSD2). Hatékonyságát és megbízhatóságát egy világszerte elismert nemzetközi biztonsági tanúsítvány, a Common Criteria EAL4+ is igazolja, amely a HSM-re és a SAM-re is vonatkozik. A Trident HSM továbbá megfelel az eIDAS előírásainak is, minősített elektronikus aláírás és QSEAL is létrehozható vele.

 

A Trident HSM ezenfelül az egyedülálló Secure Multi-Party Computation képességének köszönhetően magasabb szintű biztonságot garantál, mint a piacon elérhető hardverbiztonsági modulok. A megoldás ugyanis képes több HSM eszközt egy elosztott klaszterbe szervezni és a kriptográfiai kulcsokat ebben a klaszterben elosztva kezelni. Így önállóan egyetlen eszközön sem azonosíthatók a kulcsadatok, tehát egy eszköz kompromittálódása esetén a megszerezhető információ értéktelen. Ezáltal egyedi kihívásokra is megoldást kínálhat az erős biztonságot igénylő szervezetek körében.

 

„Jelentős mérföldkő ez számunkra, mivel ezzel hivatalosan is ráléptünk az európai terjeszkedés útjára, és a megoldásunk egyszerűen, szélesebb körben hozzáférhetővé válik az adriai régióban. További országok, régiók bekacsolására is előrehaladott tárgyalások vannak folyamatban, hogy 2-3 év alatt az összes európai országban elérhetővé váljon ez a kivételes termék. Büszkék vagyunk rá, hogy egy olyan elismert és komoly szakértelemmel rendelkező disztribútorral dolgozhatunk, mint a REAL security. Fontos lehetőség számunkra, hogy a vállalat tavaszi RISK konferenciáján is bemutathatjuk termékünket a legfontosabb potenciális partnerek és ügyfelek előtt. A további terjeszkedéshez pedig várjuk a hasonló értékeket képvieslő VAD-ok jelentkezését.” – mondta össze Rózsahegyi Zsolt, az i4p ügyvezető igazgatója.

 

„A legfontosabb célkitűzésünk, hogy a legmagasabb szintű termékeket és szolgáltatásokat kínáljuk ügyfeleinknek, ezért tesszük elérhetővé a kiemelkedően erős biztonságot igénylő vagy egyedi, megoldhatatlannak tűnő problémákkal küzdő ügyfeleink számára a Trident HSM-et.” – mondta el Matic Knuplež, a REAL security regionális igazgatója.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Brancs tőkegyűjtő portál első nagy dobásai

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek: egy nemzetközi kiugrás előtt álló magyar találmány, amely újrahasznosított PET palackokból készít nyomtatószálat, és az első hazai felnőtt szörp, amely az áfonyás íz mellé alkoholos “cselt” is bevet.

2022. június 30. 21:25

A játékipar és a VR hajtja a szórakoztató- és médiaipar fejlődését

A globális szórakoztató- és médiaipar tavaly ugrásszerűen fejlődött, meghaladva az általános világgazdasági növekedést. A 2020-as, világjárvány okozta 2,3%-os csökkenést követően a szektor bevételei 2021-ben erőteljesen, 10,4%-kal emelkedtek, 2,12 ezer milliárd dollárról 2,34 ezer milliárd dollárra. 

2022. június 30. 13:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24

Átadták az Országos Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny díjait

2022. június 13. 17:27