A Thoma Bravo megvette a Sophost

forrás: Prím Online, 2020. március 5. 17:24

A Sophos, kiberbiztonsági szakértő bejelentette, hogy lezáródott az akvizíció, aminek keretében a Thoma Bravo körülbelül 3,9 milliárd dollár értékében megvásárolta a Sophost. A Thoma Bravo egy vezető magántőke-befektetési társaság, mely a szoftveres és a technológiával támogatott szektorokra koncentrál. A felvásárlásra vonatkozó ajánlat 2019. október 14-én lett bejelentve.

A megegyezés feltételei szerint a Sophos részvényesei 7,4 amerikai dollárt kapnak részvényenként. A részvényenkénti ár 168 százalékos prémiumot képvisel az IPO-ja idején aktuális, 2015. június árhoz képest. A részvényesek 2019. december 3-án szavaztak a tranzakció elfogadásáról. A felvásárlási folyamat lezárultával a Sophos törzsrészvényeinek kereskedelme megszűnt Londoni Értéktőzsdén.

 

“A Sophost örömmel tölti el, hogy együtt dolgozhat a Thoma Bravoval, amint a növekedés, illetve a siker új szakaszába lép és folytatja küldetését, hogy a világ leghatékonyabb új generációs digitális biztonsági technológiáját hozza létre.” - mondta Kris Hagerman, a Sophos CEO-ja. “Az átállásunk, mellyel teljes mértékben új generációs digitális biztonsági vezetővé válunk, továbbra is gyorsan halad előre. Az előző negyedévben új generációs termék portfóliónk a teljes üzleti tevékenységünk több, mint 60 százalékát tette ki és évről évre 44 százalékkal nőtt. Továbbá nemrég elindítottuk az eddigi legjelentősebb hálózatbiztonsági technológiánkat, az Xstream architektúrával bíró Sophos XG Firewall termékünket is. Úgy véljük, hogy a Thoma Bravoval, mint partnerrel felgyorsíthatjuk a fejlődésünket és gyorsabban juthatunk el a jövőbe, mely drámai előnyökkel jár ügyfeleink, partnereink, illetve vállalatunk egésze számára.”

 

A Sophos több, mint 53 000 viszonteladóval és távoli szolgáltatást nyújtó féllel (managed service provider) áll partneri kapcsolatban, hogy több, mint 420 000 szervezetet és 100 millió ügyfelet védhessen meg a legfejlettebb digitális veszélyektől. Átfogó termékportfóliója könnyen kezelhető a Sophos Centralon keresztül. Ez egy közös, integrált felhő alapú menedzsment platform, ahol a szolgáltatások együttműködnek a valós idejű információ megosztás és fenyegetés kezelés céljából, mely a Sophos egyedi, “synchronized security” (“szinkronizált biztonság”) megközelítésén alapul. A Sophos Managed Threat Response szolgáltatások továbbá egy, a nap minden órájában aktív biztonsági csapatot biztosítanak az endpointtól a tűzfalig terjedő fenyegetések levadászására, detektálására és kezelésére.

 

“A Sophos folyamatosan emeli a lécet az iparágban vezető szinkronizált biztonsági megoldásával, fejlett deep learning technológiájával és az MSP csatornán belüli gyors növekedésével.” - mondta Seth Boro, a Thoma Bravo ügyvezető partnere. “Izgalommal tölt el minket a Sophosszal létrejött partneri viszony, mellyel hozzájárulhatunk ahhoz, hogy további innovációkkal jelenhessenek meg a digitális biztonság területén.”

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Tech Data hozzávetőleg 750 millió dollárt fordít a digitális transzformáció felgyorsítására

Az Apollo Global Management magántőke-társaság befektetői által végzett akvizíciót követően a Tech Data bejelentette, hogy hozzávetőleg 750 millió dollárt tervez befektetni a digitális transzformációt elősegítő kezdeményezésekbe az elkövetkező öt évben. A beruházással a Tech Data azon stratégiáját kívánja erősíti, melynek célja azoknak az innovációknak a felgyorsítása, melyek révén sokrétűbb tapasztalatokat és magasabb fokú agilitást biztosíthatnak a vállalkozásoknak a technológiai ökoszisztéma minden területén.

2020. július 11. 09:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás