A HONOR az okoseszközök használatát vizsgálta

forrás: Prím Online, 2020. március 10. 16:40

A Honor a Canalys piackutató céggel készített kutatásában az okoseszközök használatát és az ezekből felépülő ökoszisztémák adaptációját elemezte. A kutatás*  tárgyául szolgáló ökoszisztémák eszközöket, szoftvereket és szolgáltatásokat foglalnak magukban, amik egymáshoz kapcsolódva alkotják meg a felhasználót körülvevő rendszert. 

 A Honor termék-és szolgáltatásfejlesztésekkel igyekszik tovább erősíteni az elkötelezettségét egy intelligens eszközökön keresztül összekapcsolt világ megalkotása iránt. A kutatás is alátámasztja a hordozható, intelligens eszközök iránti igény növekedését, a Honor pedig több eszközre kiterjedő felhasználói élménnyel, az 1+8+N**  stratégiájával reagál ezen igényekre, kényelmesebbé és hatékonyabbá téve az életet.

 

A riport előrejelzése alapján 2023-ra a leszállított okoseszközök száma világszinten meghaladja a 3 milliárd darabot, ideértve az okostelefonokat, a számítógépeket, a táblagépeket, a viselhető karkötőket, az okoshangszórókat és fülhallgatókat. Az európai piac a 2023-ra várható 500 millió darabos szállítással a teljes mennyiség 17%-át veszi fel, ezzel Kína és az Egyesült Államok után a harmadik legnagyobb szereplő. 

 

 

2020 és 2023 között átlagosan évente 3,5%-kal nő az európai okoseszköz-piac a várakozások szerint. A leggyorsabb növekedés az okoshangszórók (10,9%) és okosfülhallgatók piacán várható (9,2%). 

 

Közép- és Kelet Európára nézve az okostelefonok piacán 3%-os éves növekedés várható 2020-tól, ami így 2023-ra eléri a 91 millió leszállított darabot. közül kiemelkedik az okos fülhallgató, minden leszállított 100 darab okostelefonra 36 darab fülhallgató jut. A növekedés várhatóan abból ered majd, hogy a felhasználók a telefonvásárláskor kapott fülhallgatóikat vezeték nélküli termékre cserélik a jobb hangminőség és a kényelem érdekében. A Honor ezekre az igényekre reagálva hamarosan hazánkban is bevezeti újabb vezeték nélküli fülhallgatóját, a Honor Magic Earbuds-t.

 

 

A felhasználói szokások felméréshez négy országban több mint 4000 fő részvételével végeztek kutatást. Ennek során olyan kérdésekre keresték a választ, mint hogy hány eszközt használnak egyidejűleg a felhasználók, illetve milyen feladatokat végeznek tipikusan egy adott eszközön. A mindennapok során a legfontosabb okoseszköznek az okostelefon bizonyult, a legkevésbé fontosnak pedig az okoshangszóró. A vezetéknélküli fülhallgatók, az okosórák és az okoskarkötők is megelőzik a táblagépeket a megkérdezettek fontossági sorrendjében. 

 

A válaszadók 41%-ánál egynél több okoseszköz van munka közben vagy útközben. Ez a szám 68%-ra nő az otthoni tartózkodás esetén. Ez is alátámasztja a hordozható, intelligens eszközök iránti igény növekedését.

 

Az okosórák és okoskarkötők vásárlásának legfőbb okai a sporttevékenység és az általános jóllét támogatása (56%), új okosfunkciók kipróbálása (18%) és értesítésekhez való gyorsabb, egyszerűbb hozzáférés (18%). Az okosfülhallgatókat elsősorban kényelmi okokból (48%), másodsorban jobb hangzás (20%), harmadsorban pedig a plusz funkciók (15%) miatt vásárolják.

 

________________

*  A kutatás 2020 februárjában készült; https://www.hihonor.com/global/all-scenario-intelligent-living-whitepaper/

**  A Honor IoT (Internet on Things) stratégiája. A koncepció 1 okostelefont, 8 okosotthonnal kapcsolatos termékkategóriát és a partnerek által biztosított kísérő termékek széles választékát foglalja magában.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ügyfélszolgálati technológia fejlesztése a kkv-kat is versenyhelyzetbe hozhatja

Itthon is elindította felhőszolgáltatását az Avaya.  A nagyvállalatok közül már Magyarországon is sokan áthelyezték üzleti kommunikációjukat a felhőbe, de most a hazai kis- és középvállalkozásokat is versenyhelyzetbe hozhatja a világ egyik legnépszerűbb ügyfélkommunikációs felhője. Az online értékesítésben ugyanis már nem az ár az egyetlen tényező, legalább ilyen fontos szerepe van az ügyfélkiszolgálás minőségének is.

2021. október 15. 19:21

Találjuk meg együtt Magyarország legnépszerűbb játékait!

Neked mi a kedvenc játékod? Sokszor halljuk ezt a kérdést, de van erre jó válasz valójában? Van kedvenc játékunk, ha gyerekekkel vagyunk, van kedvenc játékunk, ha egyedül ütnénk el az időt, van kedvenc játékunk, ha kevés időnk van, és van megfelelő választás a hosszú téli estékre. Nem beszélve arról, hogy életkor és érdeklődési kör szerint is változik a kedvenc. Woody jó fej, de egy ideje már a padláson van, míg a kedvenc társasjáték kiemelt helyet kapott a könyvespolcon.

2021. október 15. 18:53

A Sony új szintre emeli a kiemelkedő képalkotást

A Sony bejelentette G Master kínálatának legújabb objektívjét, az FE 70-200mm F2.8 GM OSS II-t, amely kiemelkedően ötvözi a felbontást, a bokeh effektust és a Sony G Master-széria kialakításra jellemző páratlan autofókusz teljesítményt. 

2021. október 15. 17:03

A nők arányának növelését szorgalmazza az IKT szektorban a Huawei

A nők számának növelése a technológiai területeken kiemelt érdek, Magyarországon is támogatni kell a női mérnökök, műszaki végzettségűek minél nagyobb arányát az IKT ágazatban. Ezért a Huawei Technologies bejelentette, csatlakozik a Woman in Technology Hungary Egyesülethez, hogy jó példák felkeresésével, bemutatásával és képzések támogatásával tegye vonzóbbá Magyarországon a nők, lányok számára a technológiai ágazatot. A vállalat lépése különösen annak fényében jelentős, hogy az Eurostat legfrissebb adatai szerint az elmúlt tíz évben tovább csökkent - 19,6-ról 17,2 százalékra - az informatikai, műszaki végzettséggel foglalkoztatott nők aránya az EU-ban.

2021. október 15. 16:01

A digitalizációt is a klímavédelem szolgálatába állítaná Bécs

Miként tehetik a digitális szolgáltatások és eszközök klímabarátabbá a városokat? Milyen technológiai kihívásokkal jár a városok együttműködése és hálózatosodása? Ilyen és hasonló kérdésekre keresik a választ a Digital Days konferencián, amelyet 2021. október 18-19-én rendeznek meg Bécsben. 

2021. október 15. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20