Általános távmunkát vezet be a Magyar Telekom

forrás: Prím Online, 2020. március 16. 16:22

A koronavírus terjedésének megelőzése érdekében a Magyar Telekom március 16-ától általános távmunkát hirdetett munkavállalói számára. Ez azt jelenti, hogy azokban a munkakörökben, ahol lehetséges, a kollégák otthonról dolgoznak a veszélyhelyzet végéig. A Magyar Telekom budapesti székháza az ország legnagyobb irodaháza, melyben 5000 munkatárs dolgozik. Mától csak a hálózat felügyeletét végző, és az ügyfélszolgálatos feladatokat ellátó kollégák maradnak a székházban, mintegy 400-an.

„Kiemelten fontos számunkra kollégáink egészségének védelme, mivel tudjuk, hogy ügyfeleink számítanak ránk különösen most, hogy a digitális kapcsolattartás fontossága felértékelődött. Ezért elővigyázatosságból megkértük kollégáinkat, hogy dolgozzanak otthonról, és csak az jöjjön be a székházba, akinek személyes jelenlétet igénylő feladata van. Szeretnénk ezt az időszakot arra használni, hogy megmutassuk, hogy a digitalizáció révén hatékonyan és biztonságosan lehet dolgozni” - mondta Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója.

 

A Magyar Telekom a távoli elérést biztosító VPN hálózatát felskálázta, hogy minden távmunkázni tudó kolléga egyszerre is hozzáférjen a belső rendszerhez. A fejlesztés sikeres pénteki tesztje után a vállalat további intézkedésig távmunkára kérte kollégáit.  

 

Az oktatási intézmények bezárása miatt a Magyar Telekom igyekezett a távmunka lehetőségét kiterjeszteni olyan munkakörökre is, ahol ez eddig nem volt bevett szokás. Amennyiben egy kisgyermeket nevelő kolléga munkaköréből adódóan mégsem tud élni a távmunka lehetőségével (pl. bolti értékesítő), úgy a Magyar Telekom távolléti díjat fizet számára, hogy gyereke(i) felügyeletét elláthassa.

 

Az egyéb rugalmas munkavégzési formák mellett a távmunka a Magyar Telekomnál régóta bevett gyakorlat, része a vállalati kultúrának. A munkatársak jelentős része rendelkezik távmunka szerződéssel, naponta átlagosan 500-an távmunkáznak, bizonyos csúcsnapokon pedig akár 1000 kolléga is otthonról dolgozik. Általánosságban egy Telekom alkalmazott heti egy alkalommal távmunkázik (természetesen a helyszíni jelenlétet igénylő munkakörök esetében erre nincs mód, ilyen pl. az ügyfélszolgálat vagy az üzletek). 2019-ben összesen 169 ezer távmunkás napot regisztráltak a Telekomnál.

 

A Magyar Telekom üzletei továbbra is nyitva tartanak, de arra kérik az ügyfeleket, hogy csak egészségesen látogassák az üzleteket, és a kényelmesebb ügyintézés érdekében válasszák a digitális ügyfélszolgálati csatornákat.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05