E-oktatás – Nem lehetetlen küldetés

forrás: Prím Online, 2020. március 22. 10:15

Napjainkban az e-oktatás témája az oktatási hatóságok, a tanárok, a szülők és a diákok közös platformjának bizonyul. Mindannyian az oktatás jövőjének száguldó, de egyben káprázatos örvényében találtuk magunkat – ahol a technológiának a lezárt társadalomban előírt korlátozásoknak megfelelő utat kell találnia az érvényesülésre.

Abban az esetben, ha az osztály minden tagjával tartod a kapcsolatot, javasoljuk, hogy bizonyítsd be, hogy az e-oktatás nem csupán lehetséges küldetés, hanem a fényes jövő.

 

A diákok otthonról folytathatják a tanulást és kapcsolatba maradhatnak azáltal, hogy közös online térben osztják meg egymással a friss híreket lehetőleg olyan üzenetküldő program segítségével, amelyet már jól ismernek. A Viber Communities olyan hely, ahol a tanárok elérhetik az összes diákot online. A Community-knek korlátlan számú tagja lehet, fejlett moderációs eszközökkel rendelkezik és bárki, aki később csatlakozik, láthatja az előzetes tartalmakat.

 

Képzeld el, hogy létrehozol egy irodalom óra Community-t a 10. osztályosok számára. Az alábbiakban bemutatjuk az e-oktatást varázsütésre, mindössze 5 lépésben:

1. Hozd létre a Community-t a Csevegés menüben: érintsd meg az 📝 ikont a jobb felső sarokban (iOS), vagy a lila kört a 💬 ikon segítségével a jobb alsó sarokban (Android) > Új Közösség> Add meg a Community nevét és a leírását.

2. Döntsd el, hogy milyen típusú csoportot hozol létre az osztály számára

🔒 Zárt - zárt csoportban működhet (csak az csatlakozhat, akit a tanár meghív)

📢 Nyilvános - bárki csatlakozhat (közvetlen meghívással vagy a meghívó linkre kattintva)

3. Döntsd el, hogy milyen lesz a Community kommunikációja

➡️Egyirányú (csak a tanár posztolhat, a diákok pedig csak olvashatnak, reagálhatnak és továbbíthatnak üzeneteket).

↔️ Kétirányú (a közösség tagjai is posztolhatnak).

Ezeket a szabályokat a helyzettől függően megváltoztathatod az idő múlásával.

4. Itt az ideje, hogy megszabd az új csatorna szabályait a tudás terjesztéséhez. Írd meg a Community felhasználási feltételeit és rögzítsd az oldalad tetejére, hogy mindenki számára láthatóvá váljanak.

Később, ha valaki megsérti a szabályokat, blokkolhatod, és visszatérhet a fegyelem az e-osztályodba. 

5. Most - a lényeg következik - hozz létre tartalmat! Ne feledd, hogy a szabályokat Te diktálod és a diákokkal való chatelés nagyon gyors módja lehet az interakciónak és megmutathatja elkötelezettséged. Tehát légy rövid, hiteles és pontos a hozzászólásaidban. Próbálkozz a „közvélemény-kutatásokkal” a visszajelzés gyűjtéshez, és figyeld gyakran az információáramlást.

 

Úgy tűnik, minden készen áll!

 

Most add hozzá a tagokat és irányítsd el az új Community-t! Az online tanórákat megoszthatod, útmutatást nyújthatsz, akár 15 perces hangüzenetek vagy bármilyen, maximum 200 MB méretű fájlt küldhetsz; kérdezz, vagy hozz létre Viber szavazást, hogy visszajelzést kapj a hallgatóktól.

 

Új Community-d lehetőségei végtelenek, az irányítás a Te kezedben van, és könnyen kialakíthatod az osztály napi rutinját.

 

A jelenlegi globális helyzet új kihívások elé állítja az oktatást, a tanárokat és diákokat. Itt az ideje, hogy megragadjuk a lehetőséget és elérjük az oktatás olyan fajta minőségét, amelyet a digitalizáció során a globális trend megkövetel és bizonyítsuk, hogy az e-oktatás legalább olyan jól működik, mint a hagyományos tanítási módszerek a formális iskolai oktatás területén.

 

Oszd meg ezt a cikket a Community-ddel, terjeszd az ismereteket és vállalj kulcsfontosságú szerepet az új oktatási gyakorlat megismertetésében a világgal.

 

Rendelkezel már az e-osztályod igényeinek megfelelő Viber Community-vel vagy vannak még felmerülő kérdéseid? Csatlakozz az E-Tanárok magyar Community-hez itt:

https://invite.viber.com/?g2=AQA3T6x3l0DYmUs7QDPDSqvAofL8dR1QCi4I9iyCEKR%2FoRhKTjQ6vWOAgVUIvK%2Fa&lang=hu

 

Felhívjuk figyelmed, hogy a Viber használata 13 éves kor alatt nem engedélyezett.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Influence Media nyerte a Continental Magyarország kommunikációs tenderét

Többfordulós, meghívásos tenderen az Influence Media integrált kommunikációs ügynökség nyerte el a Continental Magyarország vállalati kommunikációs és PR feladatokra kiírt tenderét. A közös munka már áprilisban elindult, az együttműködés keretében az ügynökség a Continental országos vállalati kommunikációs osztályának, illetve a gumiabroncs üzletágának nyújt kommunikációs szolgáltatást.

2023. május 31. 21:27

Hamarosan rendelhető a Lenovo új VR headsetje

A kiemelt nemzetközi piacokon (többek között Magyarországon is) júniustól rendelhető a Lenovo vállalatok számára kifejlesztett új ThinkReality VRX all-in-one virtuális valóság (VR) headsetje. A magával ragadó, kényelmes, vékony kialakítású, hat mozgási szabadságfokú (6DoF) VR-megoldást a Snapdragon XR2+ Gen 1 processzor vezérli, színes, nagy felbontású átviteli képességeket biztosítva a kevert valóság alkalmazásokhoz. A ThinkReality VRX-et egy teljes körű, végponttól végpontig terjedő szolgáltatáscsomag is támogatja, amely biztosítja a szervezeti projektek sikerességét és megtérülését.

2023. május 31. 20:08

A Nikon kiadja az első tükör nélküli DX formátumú fix objektívet

A Nikon ma bővíti a NIKKOR Z DX objektívek kínálatát az első DX formátumú fix objektívvel. A NIKKOR Z DX 24mm f/1.7 objektív nagy fényerejű, éles, és közeli felvételekhez is kiváló, valamint gyenge fényben is remekül teljesít. A kompakt és sokoldalú objektív tökéletes fix objektív élénk mindennapi fényképekhez.

2023. május 31. 18:31

NIS2 és DORA: a kiberbiztonsági felzárkóztatás motorjai vagy újabb felesleges terhek?

Egyre inkább foglalkoztatja a vállalatokat az Európai Unióban, hogy hogyan fogja érinteni őket a NIS2, a felülvizsgált kibervédelmi irányelv, amely a 2016-os hálózat és információbiztonsági irányelv helyébe lép (NIS), illetve a Digital Operational Resilience Act (DORA), a pénzügyi szektor védelmének erősítését célzó rendelet. A NIS2 esetében a részletek még pontosításra várnak és a tagországok csak később ültetik át a nemzeti jogba az irányelveket, de az biztos, hogy az EU-n belül tevékenykedő cégeknek komoly munkát kell fektetniük abba, hogy eleget tegyenek a jogszabályoknak. Ha észszerűen implementálják az előírásokat a helyi jogrendbe, az jelentős előrelépést hozhat a hazai vállalatok kibervédelmi fejlettségében, ám ehhez kulcsfontosságú, hogy már most elkezdjék a felkészülést. A BlueVoyant szakértői áttekintették, hogy várakozásaik szerint mit jelentenek majd a gyakorlatban a jogszabályok.

2023. május 31. 17:00

A SteelSeries bővíti a díjnyertes Arctis Nova headset termékcsaládot

A SteelSeries, az úttörő Arctis headsetek és az új Arctis Nova sorozat létrehozója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, valamint a gaming- és esport perifériák világelső gyártója kiterjeszti az Arctis Nova univerzumot az Arctis Nova 4 bevezetésével, amely már Magyarországon is elérhető.

2023. május 31. 14:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39