Az átalakult hétköznapokra keres innovatív ötleteket a Startup Campus

forrás: Prím Online, 2020. március 30. 12:39

Idén tavasszal virtuálisan indítja el a győri Széchenyi István Egyetemmel közös inkubációs programját a Startup Campus és az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures. A képzés végén 20 milliós befektetést is szerezhetnek azok a Győr térségi innovátorok, akik a világjárványban megváltozott hétköznapokra kínálnak megoldásokat vagy egyéb innovatív ötleten, prototípuson dolgoznak.

A győri Széchenyi István Egyetemmel közös UNI Győr Startup Program powered by Hiventures & Quantum Leap programra már nem csak egyetemisták, hanem minden innovátor jelentkezését várják. A szervezők kiemelten a járványban megváltozott hétköznapokra választ adó megoldásokat várják, de a korábbi évekhez hűen továbbra is bármilyen más innovatív ötlettel is lehet jelentkezni.

 

Az öt-ötalkalmas virtuális képzések során a résztvevők megismerhetik egy startup indulásához szükséges elméleti és gyakorlati alapokat, olyan témákat érintve, mint a csapatmunka, az üzleti modell felállítása, a pénzügyi terv készítése, vagy éppen a versenytársak feltérképezése és a piacra lépés startégiája. Emellett egyéni mentorálásban és pitchtréningen vesznek majd részt, ami felkészíti őket a programot záró Demo Day-re, befektetési ülésre.

 

 

Az UNI Győr Startup Programtól azt remélik a szervezők, hogy segíteni fog a térségben élő és a járványügyi helyzet miatt újrakezdésre kényszerülőknek is elindítani a saját startupjukat. A képzés végén pitchelő csapatoknak a Quantum Leap és a Hiventures befektetői adnak visszajelzést, a legígéretesebb projektekre pedig 20 millió forintos befektetési ajánlatot. „A megváltozott körülményekben kiemelt jelentősége lehet az innovációnak, hogy új megoldásokkal reagáljunk. Válság idején nagy számban születnek disztruptív technológiák, előremutató megoldások. Partnereinkkel saját lehetőségeinkhez mérten a hazai innovátorokat, ötletgazdákat és új cégek, munkahelyek létrejöttét szeretnénk támogatni” – összegzett Kovács Zsolt, a Startup Campus ügyvezetője.

 

A Startup Campus és a Hiventures egyetemi programjai már számos startup indulását segítették, csak a tavaly őszi szemeszter győri és budapesti képzésein 7 startup kapott egyenként 15 millió forintos befektetési ajánlatot.

 

A képzések nyitottak minden innovátor számára, jelentkezni egy skálázható, innovatív ötlettel és egy minimum kétfős csapattal lehet április 2-ig. 

 

További részletek és jelentkezés itt érhető el: https://www.startupcampusuniversity.hu

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az IoT jelenti az üzleti siker kulcsát

A Vodafone Business közzétette a globálisan közel 1700 vállalkozás bevonásával készült IoT Spotlight jelentést, melynek keretében azt vizsgálták, hogy a különböző IoT (Internet of Things – Dolgok internete) megoldások miként hatnak a vállalkozások működésére. Az idei riport érdekességét a vizsgált időszak adja, hiszen a világjárvány minden eddiginél jobban próbára teszi a vállalkozásokat, emellett pedig egyértelműen rámutatott a digitalizáció – így az IoT megoldások – szükségességére is. 

2020. október 25. 18:03

Véget vet az irodai időpazarlásnak egy új magyar applikáció

Az irodai dolgozóknak a legtöbb esetben az idő a legnagyobb ellenségük, sokan nem is tudják, hol szivárognak el a munkával töltött hasznos percek a nap folyamán. A Smart Project egy olyan vállalatirányítási rendszer, amely egyedi igények szerint gyorsítja fel az összes munkafolyamatot úgy, hogy az adminisztratív teendőkre fordított idő ezzel fordítottan arányosan csökken. Óvári Zoltán, az új magyar alkalmazás ötletgazdája arról beszélt, hogy fejlesztésük a beosztottaknak, a menedzsereknek és a cégvezetőknek is jelentős segítséget nyújt, hiszen a projekt folyamatait valós időben lehet követni, így az sem fordulhat elő, hogy a költségvetési határértéket túllépjük.

2020. október 25. 16:21

Tervezhető töltés és rugalmas fizetés

Bevezető áron használhatják a villanyautósok az E.ON november 24-től fizetőssé vált elektromos töltőit. Emellett a piacon egyedülálló megoldást is ajánl a vállalat az ügyfeleknek, akik nem csak alkalmanként, hanem kényelmesen havi elszámolással is fizethetnek majd a töltésért. Az energiacég a drivE.ON alkalmazás révén ügyfélbarát módon tervezhető töltést, a bevezetésre kerülő fizetési lehetőségekkel pedig rugalmasságot kínál.  

2020. október 25. 14:10

Online üzleti valóságshow indult webáruház tulajdonosoknak

Az Ecommerce Revolution első évadában a show szakértő mentorai harminc napra kézbe veszik négy webshop irányítását, hogy bemutassák, hogyan lehet sikeres egy webáruház. A műsor producere Máté Krisztina, a szakmai hátteret az OptiMonk biztosítja.

2020. október 25. 11:13

Szingapúrban az ABB robotjai gyorsítják a COVID-19 tesztek végrehajtását

Szingapúr komoly erőfeszítéseket tesz a COVID-19 tesztek végrehajtásához szükséges kapacitásainak egész országra kiterjedő növelése érdekében. Ennek részeként az ABB nagy pontosságú robotjait telepítették a Rapid Automated Volume Enhancer (RAVE) elnevezésű új automatizált laboratóriumi rendszeren belül. 

2020. október 25. 09:46

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Van még idő jelentkezni az „Az Év Honlapja” pályázatra!

2020. október 15. 12:15

EasyBID – Header Bidding megoldás az Adverticumtól

2020. október 8. 15:45

A Bosch új koronavírus tesztje 39 perc alatt ad megbízható eredményt

2020. szeptember 30. 14:58

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11
online sportfogadás