Több millióan kaphatnak ingyenes online védelmet áprilistól

forrás: Prím Online, 2020. március 31. 12:57

A koronavírus járvány okozta rendkívüli gazdasági és társadalmi helyzetben három hónapig ingyen digitális védelmet nyújt a Panda Security minden meglévő és új vállalati ügyfelének, valamint tanároknak és diákoknak világszerte. A távmunkára és az online oktatásra való hirtelen átállás komoly biztonsági kockázatot jelent megfelelő technológiai háttér nélkül. Ezért a cég több mint 30 millió meglévő felhasználója és az új belépők számára biztosít díjmentesen kibervédelmi szolgáltatásokat az online támadásokkal szemben. A kezdeményezéssel a társaság célja, hogy a vállalkozások és az oktatási intézmények biztonsággal munkatársaikra és alaptevékenységükre koncentrálhassanak.

Rengeteg a cégeket és a felhasználókat érő rosszindulatú kibertámadás Magyarországon – mutat rá a Panda Security közelmúltban készített hazai felmérése. A megkérdezettek mintegy kétharmadát érte olyan támadás, ami kimutatható károkat okozott. A kutatásban résztvevő 260 kis- és nagyvállalati informatikai szakember több mint fele szerint ráadásul a rendszerek a felhasználók felől a legsebezhetőbbek. 

 

A jelenlegi járvány sosem tapasztalt helyzet elé állítja üzletfolytonosság és ügymenet biztosítása szempontjából mind a cégeket, mind az oktatási intézményeket. A helyzetre reagálva a Panda Security március 30-tól világszerte, így Magyarországon is lehetővé teszi meglévő vállalati ügyfeleinek a licenc három hónapos kibővítését 50 felhasználóig, az új céges ügyfeleknek pedig az otthoni munkavégzésbe bevont eszközök védelmére és felügyeletére nyújt ugyanilyen időtartamra díjtalan szolgáltatást. 

 

A nemzetközi IT-biztonsági vállalat ugyancsak három hónapig ingyenesen elérhetővé teszi otthoni felhasználásra szánt kibervédelmi szolgáltatását a közoktatásban tanulók, valamint tanáraik számára hazánkban is. A kifejezetten otthoni használatra szánt szoftver teljeskörű védelmet nyújt többek közt az internetes csalások, a személyazonosság-lopás, adathalász és egyéb internetes bűncselekmények ellen. Az oktatásban résztvevők így teljes biztonságban böngészhetnek, illetve oszthatnak meg és raktározhatnak adatokat eszközeiken. 

 

Európa szerte, így Magyarországon is a világhálóra kényszerült átköltözni az oktatás és a munkavégzés, ami teljesen új kihívás elé állítja a tanulókat, tanáraikat és a vállalkozások is. Ebben a pillanatok alatt megvalósított átállásban a hackerek még inkább lesben állnak az adatainkért. Ezért is szeretnénk segíteni ebben a rendkívüli helyzetben, hogy mind a cégek, mind az oktatási intézmények feladataik elvégzésére tudjanak fókuszálni ebben a kritikus időszakban – mondta Gölcz Dénes, a Panda Security hazai ügyvezető igazgatója.

 

A kezdeményezés keretében a meglévő és új vállalati ügyfeleinek a társaság 2020. március 30-tól április végéig beérkező igények esetén biztosítja a maximum 3 hónap ingyenes időszakot. A szolgáltatásokról további részletek ezen a linken ismerhetők meg. 

 

Az otthoni tanulásra, oktatásra használt eszközök három hónapos díjtalan védelmére a szoftver  2020. április 30-ig letölthető ezen a linken.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05