A Sony számos kategóriában győzelmet aratott a 2020-as TIPA díjátadón

forrás: Prím Online, 2020. április 17. 10:17

A bejelentette, hogy az elismert Technical Image Press Association (TIPA) összesen négy kategóriában díjazta a Sony digitális képalkotó termékeinek innovációit és teljesítményét. A vállalat a “Legjobb Fotós Innováció” kategóriában is győzelmet aratott a digitális képalkotó eszközeiben alkalmazott valós idejű követési technológiáért.  

 

LEGJOBB FOTÓ INNOVÁCIÓ: Valós idejű követési technológia

A Sony valós idejű követési funkciója új szintre emeli az autofókusz technológiát. A fotós az exponáló gombot félig lenyomva rögzíteni tudja az alanyt, melyet a rendszer megörökít és követi annak mozgását a képterületen belül. A valós idejű (állati és emberi) Eye AF funkciónak köszönhetően a fényképezőgép automatikusan felismeri az alany szemét, amennyiben az látható a képterületen. A rendszer az autofókuszhoz mesterséges intelligenciát és “tanult” információkat alkalmaz, mint például a színek, fényesség, távolság, ezen felül képes egyedi szem- és arcminták felismerésére, ami zökkenőmentes és valódi AF lock rögzítést tesz lehetővé anélkül, hogy váltani kéne a különböző autofókusz beállítások között. A figyelemre méltó funkció új szintre emelte az autofókusz technológiát sebesség és pontosság tekintetében.  

 

 

 

LEGJOBB FULL FRAME PROFESSZIONÁLIS FÉNYKÉPEZŐGÉP: a7R IV

A Sony α7R IV-ben egy 61,2 megapixeles full-frame CMOS-érzékelő található, és a fényképezőgép 4, illetve 16 teljes felbontású képből álló pixel-shift funkciója akár 240 millió pixeles felbontású képet is képes alkotni. A kiemelkedően magas felbontás a kialakításnak köszönhetően nem csökkenti az állóképes és videofelvételi funkciók hatékonyságát, a fényképezőgép teljes szenzoros szélességben 10 képkocka/másodperc  sebességű sorozatfelvételt és 4K videofelvételt tesz lehetővé. Ezen felül az A7R IV magába foglalja a Sony valós idejű autofókusz követési funkcióját, és két memóriakártya foglalattal látták el nagysebességű UHS-II kártyák használatához. 

 

 

LEGJOBB HALADÓ SZINTŰ APS-C FÉNYKÉPEZŐGÉP: α6600

A Sony α6600 ideális választás azon fotósok számára, akik egy kompakt, sokoldalú és számos kreatív funkcióval ellátott, állóképek és videók rögzítésére egyaránt alkalmas fényképezőgépre vágynak. A 4K videófelvételnek és az IBIS képstabilizátornak köszönhetően az α6600 remek választás tartalomgyártók számára is. A fényképezőgép 11 képkocka/másodperc sebességű felvételre képes és hosszú üzemidejű Z-típusú akkumulátorral látták el, amely kategóriájában a legerősebb. Ezen felül az a6600-ban megtalálhatók a Sony lenyűgöző képalkotó technológiái, mint a valós idejű autofókusz követés, amely zökkenőmentes váltást tesz lehetővé az alany követése és az arc- illetve szemfelismerés között. 

 

 

LEGJOBB HALADÓ SZINTŰ KOMPAKT FÉNYKÉPEZŐGÉP: RX100 VII

Az RX100 VII egy kisméretű vázban foglalja magába a professzionális fényképezőgépek képalkotó funkcióit, mint például az optikai képstabilizáció és a 20 képkocka/másodperc sebességű sorozatfelvétel. A számos rögzítési módon felül az RX100 VII akár 1000 képkocka/másodperc sebességű 4K videofelvételre és lassított felvételek elkészítésére is alkalmas, az Exmor R CMOS szenzor és a DRAM memória pedig kiemelkedő sebességű adatátvitelt tesz lehetővé. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59