Idén jelentősen nőtt az ELTE Informatikai Karra jelentkezők száma

forrás: Prím Online, 2020. április 17. 15:39

A 2020 szeptemberében induló felsőoktatási képzésekre összesen 91 460-an jelentkeztek, többségük állami ösztöndíjas formában kíván továbbtanulni, a legnépszerűbb egyetem továbbra is az ELTE.

Tavalyhoz képest országosan mintegy húszezerrel csökkent a jelentkezési létszám, az ELTE Informatikai Karára ennek ellenére mind alap-, mind a mesterszakra többen jelentkeztek első helyen, mint 2019-ben. Mintegy 1517-en szeretnének bejutni első helyen.

 

A Kar legsikeresebb képzési területén, a programtervező informatikus alapszakon az első helyes jelentkezések idén 15.7 %-os növekedést mutattak. (ellentétben a többi hasonló képzést biztosító egyetemmel, ahol jelentősen esett a jelentkezők száma) Az  országos statisztika szerint a leendő programtervező informatikus hallgatók több, mint 60%-a az ELTE IK-t jelölte meg első helyen.

 

Mesterszakokra kétszázan szeretnének bejutni, kiugróan, mintegy 40%-al növekedett a programtervező informatikus mesterképzésre a kereslet.

 

2020 szeptemberében új képzés indul Szombathelyen a programtervező informatikus mesterképzés angol nyelven 4.0 nyelvű specializációval.

 

A 2018-ban elindított az önvezető autózást és az autonóm rendszereket középpontba állító Autonómrendszer-informatikus mesterképzésre jelentkezők száma is 40%- kal nőtt a tavalyihoz képest.

 

Az informatika tanárnak készülők száma továbbra is nagyon alacsony, itt kormányzati intézkedésre lenne szükség, hogy az informatika tanári szak és pálya sokkal vonzóbb legyen.

Oktatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

30 éve Magyarországon az ESSCA

A világ egyik legjobb üzleti iskolájaként nyilvántartott ESSCA kétnapos exkluzív eseménnyel indította a budapesti fennállásának harmincadik évfordulójára szervezett ünnepségsorozatot. A Financial Times menedzsment képzési világranglistáján előkelő helyet elfoglaló felsőoktatási intézmény Magyarországra akkreditált nagykövetek számára tartott rangos nemzetközi estet, majd az International Women’s Clubbal (IWC) együttműködve szervezett életmód napot az iskola kampuszán. Az eseménysorozat szorosan kapcsolódik az egyetem által képviselt értékekhez: a kulturális sokszínűséghez, a vibráló diákélethez, a fenntarthatósághoz és az egészséges életmód szem előtt tartásához. 

2023. március 31. 12:49

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08