Az iTOLC már készen áll az otthonról végezhető, akkreditált nyelvvizsgára

forrás: Prím Online, 2020. április 20. 14:11

A kialakult járványügyi helyzetre reflektálva az Oktatási Hivatal Nyelvvizsga Akkreditációs Központja lehetővé tette a számítógépes vizsgaközpontok számára az otthoni nyelvvizsgáztatás akkreditációját. A kérelmeket 2020. április 14-től fogadta a Hivatal, amelyet az iTOLC Nyelvvizsgaközpont az elsők között nyújtott be. 

Akkreditált nyelvvizsga online, otthonról

A koronavírus járvány és a megelőzésre irányuló intézkedések nagy mértékben forgatták fel a fiatalok terveit is, hiszen a felsőoktatásba vágyók közül többen a közeljövőben készültek nyelvvizsgázni. A vészhelyzetre reflektálva az Oktatási Hivatal 2020. április 14-től lehetővé tette a számítógépes vizsgaközpontok számára, hogy akkreditációs kérelmet adjanak be otthoni, online nyelvvizsgáztatásra. 

 

Addig is, amíg az iTOLC által benyújtott kérelem zöld utat kap, az érdeklődők az itolc.hu oldalon jelentkezhetnek és akár teljesen ingyenesen kipróbálhatják, hogy zajlik egy iTOLC nyelvvizsga, egyelőre próbavizsga formájában. Az iTOLC szombat délután meghirdetett országos online próbavizsgája néhány óra leforgása alatt betelt, ezért a vizsgaközpont újabb alkalmat hirdet a mai napon. 

 

„Nyelvvizsgaközpontunk a kezdetektől fogva hitt az innovációban, nálunk a jelentkezők már hosszú idő óta próbavizsgázhatnak online, a technikai feltételek adottak. Éppen ezért tudtunk ilyen gyorsan reagálni a törvényi változásokra és szabályozásokra, így ahogy lehetett, beadtuk az engedélyt az otthonról végezhető, akkreditált online nyelvvizsga elindítására. Bízunk benne, hogy ezzel a lehetőséggel sok tízezer érintettnek tudunk majd valós segítséget és kézzelfogható megoldást adni ebben a kihívásokkal teli helyzetben” - mondta Egyed Bernadett, az iTOLC Digitális Nyelvvizsgaközpont vezetője.

 

Az iTOLC Nyelvvizsgaközpontról:

Az iTOLC Magyarország első teljes mértékben digitális, akkreditált nyelvvizsgaközpontja. A digitális alapon történő vizsgáztatás szuper gyors eredményközlést tesz lehetővé, amellett, hogy a vizsga feladatai aktuálisak és a mindennapi életben használt helyzeteken alapulnak. A számítógép segítségével így olyan hétköznapi helyzeteket is szimulálni tud a nyelvvizsga, mint egy chat-es beszélgetéses vagy egy blogposzt megírása.

 

A több évtizedes nyelvvizsgáztatási tapasztalat, a modern technológia és a fiatalos csapat tette lehetővé, hogy az iTOLC Magyarországon egy új, modernebb alternatívát kínáljon a nyelvvizsgára készülőknek.

 

Az érdeklődők a vizsgaközpont www.itolc.hu címen elérhető honlapján és iTOLC Nyelvvizsga elnevezésű Facebook oldalán további információkat is elérnek. Az iTOLC csapata a hét minden napján szinte 0-24 órában elérhető a honlapon is elérhetővé tett iTOLC Facebook chat-en.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Együttműködésre lép a CETIN Hungary és a Pécsi Tudományegyetem

A független, integrált távközlési infrastruktúra-szolgáltató CETIN Hungary Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a jövőben három kiemelt területen működik együtt: a kiberbiztonsági szolgáltatások fejlesztésében, a kutatás-fejlesztési tevékenység színvonalának további emelésében, illetve az építőiparban egyre elterjedtebb és ismertebb építményinformációs modellezéssel (BIM) kapcsolatos kölcsönös tudástranszferben.

2024. április 23. 16:21

Bevállalós ötletekkel versenyeznek a Megoldások a holnapért döntősei

Kiválasztották a legjobb nyolc csapatot a Samsung és az EdisonKids Megoldások a holnapért kihívásán. A jövő oktatása, a fenntarthatóság és a közösségfejlesztés iránt elkötelezett fiatalok megkezdhetik a felkészülést a döntőre. A következő hetekben a csapatok elképzelésük prototípusát alkothatják meg és tesztelhetik működését a mentorok közreműködésével. A diákok a szakértők segítségével készülnek a végső, májusi megmérettetésre, ahol a három legjobb csapat összesen 6 millió forint összértékű Samsung készülékkel bővítheti egyéni és oktatási intézménye eszközparkját.

2024. április 23. 14:44

A boldog gyerekekből lesznek sikeres felnőttek

Több mint 600 támogatott, 105 diploma, 606 nyelvvizsga, 246 informatikai bizonyítvány. Csak néhány eredmény, amit a 19 éve működő Csányi Alapítvány és az általa mentorált fiatalok elértek. Az alapítvány valódi sikere a számok mögött, a személyes történetekben rejlik – hangzott el Zánkán az Alapítvány által szervezett idei Életút Fesztiválon április 20-án. A kiemelkedő informatikai és idegen nyelvi képzések mellett a végzett fiatalok a megszerzett kapcsolati tőkét, a közösség erejét tartják a legfontosabbnak. Nemcsak a Csányi Alapítvány nagykorú már, hanem egyre több mentoráltból vált olyan fiatal felnőtt, akik büszkén támaszkodhatnak az alapítvány segítségével megszerzett tudás mellett egymásra, „Csányisokra” is.

2024. április 23. 11:35

Állásbörzét és karrierfelkészítést tart szerdától a Corvinus

Több mint kétszáz állásajánlat közül lehet válogatni a Corvinus Egyetem idei karrierexpóján április 24-én és 25-én. Az eseményen részt vevők sok tippet gyűjthetnek karrierjük beindításához, kiteljesítéséhez is. Ebben nemcsak több tucat, corvinusos diplomával színes és sikeres életutakat bejáró szakember segít személyesen, de megtanulható a ChatGPT és a LinkedIn munkakeresői célokra optimalizált, profi használata is. 

2024. április 23. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50