Az OnRobot bemutatja az “Eyes” 2.5D-s képfelismerő rendszert

forrás: Prím Online, 2020. április 21. 14:38

Az Eyes fejlett és megfizethető 2.5D-s látása mélységérzékeléssel és a tárgyak felismerésével látja el a vezető robotkarokat, melyhez zökkenőmentes integrációt, egyképes kalibrációt, és intuitív programozást biztosít, miközben mellőzi a létező képfelismerő rendszerek komplexitásait. Az Eyes rugalmasan rögzíthető a robotkarra, de akár azon kívül is, így ideális megoldást nyújt szinte az összes látásvezérlést igényelő strukturálatlan alkalmazás számára.

A robotkarok gyakran kapják azt a feladatot, hogy úgy vegyenek fel tárgyakat, hogy azok nincsenek egységesen rendezve, illetve különböző alakkal és mérettel rendelkeznek. A folyamatos pozicionálás érdekében a gyártóvállalatok gyakran fordulnak kiegészítő eszközökhöz, adagolókhoz, illetve egyéb felszerelésekhez, amelyek további kiadást és komplexitást jelentenek egy olyan alkalmazás számára, ami így a végén merevvé válik, nem képes a különböző típusú tárgyak kezelésére, és aminek új termék esetén átalakítása hosszabb időt igényel.

 

 

„Ügyfélbázisunk jelentős része nem szeretne egy rögzített pozícionáló állomást építeni ahhoz a termékhez, amit mozgatni szeretne.” – mondja Enrico Krog Iversen, az OnRobot vezérigazgatója. „Ügyfeleink örülnének neki, ha mindezt a komplikált, méretes és drága adagolók kihagyásával tudnák elérni, ám eddig a képfelismerő rendszerek túl távolinak tűntek. Az új Eyes képfelismerő rendszerünk most változtat ezen.”

 

Az egyéb, piacon jelenleg elérhető képfelismerő rendszerekkel ellentétben az Eyes-nak mindössze egy képet kell készíteni a kalibrációhoz és a tárgy felismeréséhez, valamint automatikus fókuszának köszönhetően különböző távolságokról is együtt tud dolgozni ugyanazzal az alkalmazással.

 

 

Az Eyes ideális tárgyak széles választékának válogatására, CNC gépek kiszolgálására olyan fém munkadarabokkal, melyeket alakjuk határoz meg, illetve számos egyéb felvétellel és lerakással járó feladatra, ahol fontos a tárgyak pozíciója. Az Eyes megfizethető és könnyen telepíthető 2.5D-s rendszere továbbá mélységérzékelést is nyújt.

 

„Egyre szélesebb körben terjed el a 2.5D technológia, ami tökéletesnek bizonyul a látásvezérelt alkalmazások számára.” – mondja Iversen. „A 2D-hez képest nem csak a hosszúságot és távolságot érzékeli, hanem az egyes munkadarabok magasságáról is információt szolgáltat, ami ideális olyan esetben, amikor a tárgyak magassága különbözhet, illetve amikor egymásra kell őket rakodni.”

 

 

Az Eyes könnyedén rögzíthető a robotkar csuklójára, de a roboton kívül is elhelyezhető, emellett pedig tökéletesen kompatibilis az összes vezető együttműködő és könnyű ipari robotkarral az OnRobot egyrendszeres megoldásának köszönhetően. A vállalat Gyorscserélőjén alapuló egységesített mechanikus és kommunikációs interfész mostanra már az összes OnRobot termék alaptartozéka lett.

 

Az új képfelismerő rendszer közvetlenül lép kapcsolatba más OnRobot eszközökkel, így rendkívül egyszerű az Eyes és bármelyik OnRobot gripper közös használata. A duális kialakításnak és a Duális Gyorscserélőnek köszönhetően a gripper szerszám-középpontját (TCP) az Eyes automatikusan be tudja állítani, így nincs lehetőség a különböző márkájú eszközök és a különböző szoftvercsomagok közötti esetleges inkompatibilitásra. Az optimális rögzítés az alkalmazástól függ. Amennyiben az Eyes a roboton kívül kerül telepítésre, akkor például nem kell a robot mellett húzódó kábelekre figyelni, és a rendszer képes javítani a ciklusidőt is, mivel mialatt az Eyes elkészíti a képet és feldolgozza azt, a robot egy másik művelettel foglalkozhat. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Itt a kriptoról is mindent tudó ChatGPT és AI-képgenerátor

Kriptovilággal kapcsolatos, mesterséges intelligencián alapuló chatbotot és ingyenes AI-alapú képalkotó technológiát fejlesztett a Binance. A Bicasso nevű programban olyan alkotásokat hozhatunk létre a mesterséges intelligencia segítségével, amiket eddig inkább csak sci-fikben tudtunk elképzelni. 

2023. március 29. 15:43

A Fujitsu európai partnerkapcsolatra lép a Nuixszal

A Fujitsu kibővítette partnerkapcsolatát a nyomozati analitikai és hírszerzési szoftvereket szállító Nuixszal az adatvédelmi, valamint a bűnözés és csalás elleni megoldások piacán. A Fujitsu európai portfóliójába felvett Nuix termékekkel az ügyfelek megbízhatóan értelmezni tudják működési területük bármilyen adatát.

2023. március 29. 14:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08