A Kingston vezeti a 2019-es rangsort a viszonteladói SSD-piacon

forrás: Prím Online, 2020. április 21. 18:50

A Forward Insights és a TRENDFOCUS kutató-elemző cégek 2019-es adatai alapján a Kingston Digital erős vezető pozíciót tudhat magáénak az SSD-piacon. Az SSD-k iránti kereslet 2020 első negyedévében is élénk maradt a nagyvállalati, a kliens- és az OEM-szektor folyamatos növekedésének köszönhetően. A Kingston 2019 óta három új kliens SSD-vel, öt adatközponti meghajtóval (köztük két VMware Ready minősítésű termékkel) bővítette SSD-portfólióját, és megjelent első U.2 NVMe PCIe megoldása is.

A Forward Insights szerint a Kingston az első helyen áll a globális viszonteladói SSD-szállítások listáján 18,3 százalékos piaci részesedéssel, megelőzve a Western Digitalt (16,5 százalék) és a Samsungot (15,1 százalék). A kutatócég adatai alapján az összes piaci szereplő közel 120 millió SSD-t szállított viszonteladók részére 2019-ben. 

 

„A viszonteladói piacon nagyon élénk maradt a kereslet 2019-ben, 36 százalékkal haladta meg a 2018-as szintet. Versenyképes termékportfóliója és kiterjedt disztribúciós hálózata révén a Kingston kétszer olyan gyorsan tudott növekedni, mint maga a piac” – mutatott rá Gregory Wong, a Forward Insights elnöke és vezető elemzője.

 

 

 

A teljes SSD-piacot nézve a TRENDFOCUS értékelése szerint a Kingston a világ harmadik legnagyobb SSD-szállítója a Samsung és a Western Digital után, 10,4 százalékos részesedéssel. Az elemzőcég számításai szerint 2019-ben összesen 276 millió SSD-t szállítottak a gyártók világszerte, ami 36 százalékkal több az előző évhez képest. A NAND iránti érdeklődés is magas szinten maradt, mivel az SSD szállítások mind a darabszámot, mind pedig az átlagkapacitást tekintve egész évben rendkívüli mértékben emelkedtek. 

 

„A 2019 nagy részére jellemző kedvező árak ösztönözték a keresletet a végfelhasználói szegmensben, és az OEM-ek esetében is megnövelték az eladásokat. 2020 hátralévő részében továbbra is jelentős mennyiségű SSD-re lesz szükség a PC-k gyártásához, és a SATA SSD-k kapcsán is erős keresletre számítunk a különböző adatközponti projekteknél. A PCIe-értékesítés volumene szintén nőni fog a hiperskálázható – több tízezer vagy akár több százezer szerveres – környezetekben” – mondta Don Jeanette, a TRENDFOCUS alelnöke. 

 

„Mindkét elemzőcég kutatási eredményei alátámasztják a Kingston egyre jelentősebb pozícióját az SSD-piacon. Vonzó SATA-, valamint asztali számítógépekre és notebookokra optimalizált egyedi NVM-e-megoldásokkal szeretnénk még tovább erősíteni jelenlétünket a kliensszegmensben. Az OEM-ek és a gyártópartnerek révén elért növekedés mellett büszkén mutatjuk be a különféle alkalmazásokhoz és üzemeltetési környezetekhez kiszámítható teljesítményt és megbízhatóbb működést nyújtó, új nagyvállalati megoldásainkat is” – nyilatkozta Tony Hollingsbee, a Kingston SSD-üzletágának EMEA-régióért felelős vezetője.

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

5 tipp a tökéletes online benyomásért

Idén tavasszal kénytelenek voltunk a nappaliba költöztetni munkaállomásainkat, az elmúlt időszakban azonban úgy tűnik, egy kicsit hosszabb távra kell berendezkednünk, mint azt gondoltuk. Az ősz és a tél ráadásul tipikusan a rendezvények, konferenciák időszaka, amiket most online események, webkonferenciák és videobeszélgetések váltanak majd fel. Érdemes ezért egy kicsit újragondolnunk az otthoni irodánkat, mégpedig a vizualitás szempontjából. Az LG szakértői most összegyűjtötték, hogyan tehetjük élő közvetítésekre és videokonferenciákra is alkalmassá magunkat és a házi irodánkat.

2020. november 29. 12:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hazánkban elsőként továbbított röntgenfelvételt egy diák 5G-n keresztül

2020. november 24. 12:01

A virtuális térben is nagyszabású startup találkozót szervezett a Hiventures

2020. november 21. 10:18

Robbanhat itthon év végén az e-kereskedelmi forgalom

2020. november 12. 15:52

EasyBID – a hirdetési bevételek növelése automatikusan

2020. november 2. 10:45
online sportfogadás