Kollégák ellenőrzése otthoni munkavégzés alatt

forrás: Prím Online, 2020. április 29. 10:38

A személyes kontroll hiányában több lehetőség is adódik – kezdte Sándor Zsolt András a Gill & Murry adatvédelmi szakértője – mely munkahelyi kultúrától függően más-más eredményt, támogatást vagy ellenállást okoz a kollégákban.

Természetesen a vezetőnek tisztában kell lennie azzal, hogy a feladat az új megváltozott viszonyok között – gyerek nincsenek iskolában, ebéd főzés, pár másik tagjának is videó hívása van, stb... – mennyi idő alatt végezhet el.

 

A következő lehetőség a riport rendszer kialakítása, itt nem csak a direkt kiadott feladatok elvégzése, hanem az önállóan ismert és végzett feladatok is felkerülhetnek a listára.

 

XXI. századi megoldás, amit Amerikában már jóval régebben alkalmaznak a munkavállalók technikai eszközzel történő ellenőrzése.

 

A 2019-es GDPR saláta törvény kihirdetése óta a Munka törvénykönyve 11.a § lehetővé teszi a munkavállalók ellenőrzését. Havi néhány ezer forintért az Adatkezelőnek lehetősége van a munkatársak tevékenyégének értékelésére, természetesen a vonatkozó adatvédelmi szabályok betartása mellett.

 

Az általunk ajánlott alkalmazások nem csak a munkatársak ellenőrzését képesek megoldani, mert ezeket a megoldásokat nem elsősorban ezzel a céllal fejlesztették ki, hanem a munkafolyamatok optimalizálására.

 

Olyan szervezetekben, ahol többen végeznek azonos tevekénységet kiemelkedő eredményeket lehet elérni a folyamatok hatékonyságának növelése területén. Azonosítható, hogy a legjobban teljesítő kolléga mit csinál másképp és mely kollégáknak van szüksége támogatásra a feladatok elvégzése közben. – fejtette ki Sándor Zsolt András – Egy ilyen ellenőrző rendszer alkalmazása lehetővé teszi, hogy azonosítsuk azokat a technikai vagy szervezési szűk keresztmetszeteket az üzleti folyamatainkat vagy az esetleges problémákat, melyek lassítják a kollégák munkáját. Ilyen lehet például, ha egy fájlt a hálózaton nem megfelelő helyen tárol a szervezet és így rengeteg idő mire a kollégák elérik.

 

Bízunk mi a is a munkavállalók lojalitásában, munkaszeretetében és igazmondásában, de szeretjük szárazon tartani a puskaport arra az esetre ha mégis vitába kellen szállnunk.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Összefog az ABB és a Contro-Net

Az ABB és mérnöki szolgáltatásokat nyújtó régi értékesítési partnere, a magyarországi székhelyű Contro-Net Kft. (Contro-Net), közösen kínál teljesen integrált, költséghatékony megoldást az ESAB móri száraz és nedves porkeverő üzemei számára. Az ESAB világviszonylatban vezető helyet tölt be a hegesztő- és vágóberendezések, valamint a hegesztőanyagok előállításában. 

2022. július 3. 11:39

Új cégtársak a PwC Magyarország vezetői között

A PwC Magyarország örömmel jelenti be két új cégtárs kinevezését. A könyvvizsgálati üzletágat 2022. július 1-jétől Sávoly-Hatta Anita és Halmosi Gábor erősíti partneri pozícióban.

2022. július 3. 10:11

Mobilhálózata modernizációjával készül a Telekom a drasztikusan növekvő adatforgalomra

Lekapcsolta 3G hálózatát a Magyar Telekom, amely már sehol nem érhető el. Az ügyfelek nem maradnak szolgáltatás nélkül ezt követően sem: a közel országos lefedettségű, a korábbi technológiáknál jobb ügyfélélményt nyújtó 4G hálózat továbbra is rendelkezésre áll mind a hang-, mind az adatforgalom céljára. A legfeljebb 3G-képes készülékkel rendelkező ügyfelek hangforgalmát a meglévő 2G hálózat veszi át. 

2022. július 2. 15:40

Betegségeket is előidézhet a közösségi média túlzott használata

Egyre fiatalabbak, már a gyermekek körében is gyakran jelentkezik ingerültség és szorongás a közösségi média használatából fakadóan. Az ismétlődő rossz érzések talaján akár betegségek is kialakulhatnak. A kulcs az önismeret és a tudatosság lehetne, hogy megfelelően védekezzünk a negatív érzések ellen – véli a szakember.

2022. július 2. 13:59

Egyre inkább a vízió része az ügyfélélmény

Idén immár második alkalommal készült el a CX&Research ügyfélélmény-érettség átfogó riportja hazánkban. A Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) és a CXPA Hungary által kezdeményezett CX&RESEARCH 2022 webináriumához csatlakozott nagyvállalatok és ügynökségek arra adtak választ, hogy hol is tartunk ma az ügyfélélmény-érettség területén és milyen kihívásokkal, élményekkel és feladatokkal is találkoznak a hazai szakemberek. Az idei riport eredményei és a nagy látogatottságú április végi webináriumon tartott előadások felvételei már elérhetőek.

2022. július 2. 11:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24