Kollégák ellenőrzése otthoni munkavégzés alatt

forrás: Prím Online, 2020. április 29. 10:38

A személyes kontroll hiányában több lehetőség is adódik – kezdte Sándor Zsolt András a Gill & Murry adatvédelmi szakértője – mely munkahelyi kultúrától függően más-más eredményt, támogatást vagy ellenállást okoz a kollégákban.

Természetesen a vezetőnek tisztában kell lennie azzal, hogy a feladat az új megváltozott viszonyok között – gyerek nincsenek iskolában, ebéd főzés, pár másik tagjának is videó hívása van, stb... – mennyi idő alatt végezhet el.

 

A következő lehetőség a riport rendszer kialakítása, itt nem csak a direkt kiadott feladatok elvégzése, hanem az önállóan ismert és végzett feladatok is felkerülhetnek a listára.

 

XXI. századi megoldás, amit Amerikában már jóval régebben alkalmaznak a munkavállalók technikai eszközzel történő ellenőrzése.

 

A 2019-es GDPR saláta törvény kihirdetése óta a Munka törvénykönyve 11.a § lehetővé teszi a munkavállalók ellenőrzését. Havi néhány ezer forintért az Adatkezelőnek lehetősége van a munkatársak tevékenyégének értékelésére, természetesen a vonatkozó adatvédelmi szabályok betartása mellett.

 

Az általunk ajánlott alkalmazások nem csak a munkatársak ellenőrzését képesek megoldani, mert ezeket a megoldásokat nem elsősorban ezzel a céllal fejlesztették ki, hanem a munkafolyamatok optimalizálására.

 

Olyan szervezetekben, ahol többen végeznek azonos tevekénységet kiemelkedő eredményeket lehet elérni a folyamatok hatékonyságának növelése területén. Azonosítható, hogy a legjobban teljesítő kolléga mit csinál másképp és mely kollégáknak van szüksége támogatásra a feladatok elvégzése közben. – fejtette ki Sándor Zsolt András – Egy ilyen ellenőrző rendszer alkalmazása lehetővé teszi, hogy azonosítsuk azokat a technikai vagy szervezési szűk keresztmetszeteket az üzleti folyamatainkat vagy az esetleges problémákat, melyek lassítják a kollégák munkáját. Ilyen lehet például, ha egy fájlt a hálózaton nem megfelelő helyen tárol a szervezet és így rengeteg idő mire a kollégák elérik.

 

Bízunk mi a is a munkavállalók lojalitásában, munkaszeretetében és igazmondásában, de szeretjük szárazon tartani a puskaport arra az esetre ha mégis vitába kellen szállnunk.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A járvány miatt lehet magasabb a villanyszámla

Bár szerencsére egyre inkább visszatérhet az élet a megszokott kerékvágásba, sokan – biztonsági okokból – valószínűleg a következő hónapokban is több időt töltenek majd otthon, mint a korábbi években ilyenkor. A több otthon töltött idő magasabb otthoni energiafogyasztást és így magasabb rezsiszámlát jelent, így most még inkább érdemes foglalkozni azzal, hogyan takarékoskodhatunk az energiával. Megfelelő háztartási eszközökkel és azok tudatos használatával évente több tízezer forinttal faragható le a rezsi.

2020. június 5. 19:01

Jobb teljesítmény és több funkció a céges adatok biztonságban tartásához

A tajvani Zyxel bemutatta új, a kisvállalkozásokra szabott és távoli munkavégzés kihívásaira is választ adó tűzfal eszköztárát. Az USG FLEX sorozattal a járványhelyzet csillapodása után is biztosított a mobilis munkavégzés, és a folyamatos biztonságos kapcsolódás.

2020. június 5. 17:25

Azért fizet egy budapesti étterem, ha nem lájkolod őket

Szokatlan akciót indított egy belvárosi étterem, hogy kimozdítsa az embereket a számítógép elől. A Tapassio nevű tapasozó 3000 forintot von le mindenkinek a számlájából, aki felvállalja, hogy egy hétig nem lájkolja a Facebook-bejegyzéseiket. Ezzel a húzással szeretnék ösztönözni a lakosságot arra, hogy a koronavírus miatti bezártság után ismét keressék fel kedvenc vendéglátóhelyeiket.

2020. június 5. 15:58

Indul a Startup Plastic Surgery program

Idén először szervezi meg a Klímainnovációs Közösség a Startup Plastic Surgery inkubációs programot, amelyre olyan magyar startupok jelentkezését várja, melyek megoldást nyújtanak a műanyag által okozott környezeti és egészségügyi kihívásokra. A program során kiválasztott legígéretesebb projektek gyorsított eljárású lehetőséget kaphatnak az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures inkubációs tőkeprogramjában, ahol 15 millió forintos befektetésben részesülhetnek. A programra június 20-ig lehet jelentkezni.

2020. június 5. 14:42

Még a járvány sem fogott ki a szerelmeseken

Minden negyedik távkapcsolatban élő, vagy arra kényszerült pár úgy érzi, hogy a fizikai távolság ellenére köteléke a veszélyhelyzet ideje alatt tovább erősödött társával – derül ki a Huawei Technologies Hungary 1000 fős, reprezentatív online felméréséből. A kutatás szerint a távkapcsolatban élők több időt töltöttek együtt beszélgetéssel, étkezéssel és egyéb közös online programokkal, mint azok a párok, akik egy háztartásban éltek a járvány alatt. A felmérés alapján a szerelem még a korlátozásoknál is erősebbnek bizonyult: tízből heten az óvintézkedések ellenére is találkoztak néha-néha, vagy akár gyakrabban is szerelmükkel. Egy ember átlagosan 9 másikkal tartott rendszeres kapcsolatot online, és naponta mintegy 45 percet töltött videóhívásokkal. 

2020. június 5. 13:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás