Mobiljegy a Tüke Busz Zrt. járatain

forrás: Prím Online, 2020. április 29. 14:37

Nemzetközi trendeket követő, a közösségi közlekedés digitalizációját támogató, és a virológiai kitettséget is csökkentő új elővételi jegyvásárlási megoldást tesz elérhetővé az utasok számára Tüke Busz Zrt. A mobiljegy, mint elővételi menetjegy a koronavírus járvány miatt kialakult helyzetben biztonságosan, érintésmentesen használható megoldás. A társaság a pécsi közösségi közlekedésben 2020. április 29-étől vezeti be járatain a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. által szolgáltatott készpénzmentes mobiljegyet. A megállapodás alapján azokat az utasokat, akik applikációban vásárolják meg jegyeiket a Tüke Busz Zrt járataira, nem terhelik plusz költségek.

Az elektronikus jegy ára 350 Ft, amely megegyezik a bérletpénztárakban vagy a Tüke Busz Zrt. viszonteladói partnereinél elővételben váltható, papír alapú jegyek árával és az érvényesítés pillanatától kezdődően jogosít fel utazásra.

 

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. alkalmazásának segítségével a jegyek bárhol és bármikor megvásárolhatók, akár közvetlenül a járatok indulása előtt is.  A szolgáltatás eléréséhez szükséges alkalmazás Android (Google Play Áruház alkalmazás) és iOS (Apple App Store alkalmazás) alapú mobiltelefonokon egyaránt elérhető. A mobiljegy használatához az utasnak előzőleg le kell töltenie a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. által működtetett közlekedési mobiljegy alkalmazást és abban regisztrálnia kell magát. Az utasnak az autóbuszra történő felszálláskor érvényesítenie kell mobiljegyét a járműveken kihelyezett QR kódok segítségével.

 

Az utas az utazás igénybevételéhez szükséges jegy ellenértékét egyenlegéről, vagy bankkártyája segítségével tudja kiegyenlíteni.

 

A Tüke Busz Zrt. felhívja utasai figyelmét arra, hogy az applikáció használatához, a mobiljegy érvényesítéséhez aktív adatkapcsolat szükséges, de ugyanígy fontos a mobiltelefon megfelelő töltöttségi szintje is.

 

 

 

A mobiljegy használata:

A mobiljegy használatához az utasnak előzőleg le kell töltenie a Nemzeti Mobilfizetési Zrt., vagy a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. honlapján közzétett viszonteladó által működtetett közlekedési mobiljegy alkalmazást, és abban regisztrálnia kell magát.

 

A *-gal jelölt adatok megadása, valamint az üzletszabályzat és adatvédelmi tájékoztató elfogadása kötelező. A felhasználónév és a jelszó megadása után már nem lehet ezen módosítani. Sikeres regisztráció esetén a felhasználó e-mailt kap a megadott címre (erre a mail-címre kattintva aktiválhatja regisztrációját.)

 

A vásárlás menüpontban van mód a település (Pécs) és a szolgáltató (Tüke Busz Zrt.), valamint a díjtermék (menetjegy) kiválasztására. A fizetés egyenlegből (a regisztráció során a felhasználói fiókhoz készül egy belső számla, a regisztráció során a beállítások menüpontban van mód pénzt feltölteni a vásárláshoz), bankkártya terhére lehetséges. A járműre való felszállás előtt ki kell választani a már megvásárolt menetjegyet, majd megnyomni az „Érvényesítés járművön” feliratú gombot, így beolvasható az autóbuszon elhelyezett érvényesítő QR kód. Az elsőajtós felszállási rend szüneteltetésének ideje alatt a kódbeolvasás után az animációt nem kell bemutatni az autóbuszvezetőnek.

 

Ha a járaton menetjegy ellenőrzésre kerül sor, a felszálláskor érvényesített jegyen meg kell nyomni a „kód újraolvasása” feliratú gombot, majd ezt követően kell beolvasni az ellenőr által mutatott kártyát. A megjelenő animációt be kell mutatni az ellenőrnek.

 

Új telefon, vagy applikáció frissítése, újratelepítése, illetve a készülék beállításainak ehhez hasonló módosítása esetén korlátozott számban van lehetőség a megvásárolt jegy új telefonhoz rendelésére az applikációban.

 

A mobiljegy vásárlással kapcsolatban további részletes információk elérhetők a Tüke Busz Zrt. és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. honlapján (http://www.tukebusz.hu/, https://nemzetimobilfizetes.hu/), a Tüke Busz Zrt. bérletpénztáraiban és az autóbuszokon elhelyezett tájékoztatókon.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05