Több tízezer iskolás otthontanulását tenné lehetővé az otthON Program

forrás: Prím Online, 2020. április 30. 09:11

A jelenlegi járványügyi helyzet és az annak következtében bevezetett digitális tanrend új, idehaza eddig nem látott kihívások elé állította az oktatásban résztvevőket. Különösen azokat a tanulókat, akik megfelelő infrastruktúra hiányában ez idő alatt kiszorulnak az oktatásból. Alább bemutatunk egy hasznos kezdeményezést, amellyel már 33.000 forintból otthon tanuláshoz szükséges eszközt biztosíthatunk több tízezer iskolás korú gyereknek. Ők azok, akik megfelelő infrastruktúra hiányában nem tudnak részt venni az iskolai távoktatásban a karantén ideje alatt. 

 

A kezdeményezésről

Az otthON Program célja, hogy már 33.000 forintból olyan otthon tanuláshoz szükséges eszközt biztosítson annak a több tízezer iskolás korú gyereknek, akik megfelelő infrastruktúra hiányában nem tudnak részt venni az iskolai távoktatásban a karantén ideje alatt.

 

Amiben mások vagyunk:

  •  Új gépek helyett használt eszközökre gyűjtünk, ami amellett, hogy az optimális ár miatt a lehető legtöbb gyerek távoktatását teszi lehetővé, a fenntartható gondolkodást is erősíti a diákokban.
  •  Családok helyett oktatási intézményekhez juttatjuk el a számítógépeket, akik rendszeres igényfelmérés alapján térítésmentesen adják kölcsön az adományozott eszközöket a családoknak. 
  •  A karantén-helyzet megszűnésével az eszközök az iskolák tulajdonában maradnak, és továbbra is ingyenesen kölcsönözhetőek lesznek a diákok számára a jövőben.

 

 

Kik vagyunk?

Korábbi, hasonló projektből (Wifi-falu) széleskörű tapasztalatokkal rendelkező, releváns szakterületekről érkező lelkes civilek csapata, akik a United Way Magyarországgal, az egyik legrégebben működő hazai non-profit szervezettel együtt szeretnének megoldást találni a kialakult helyzetre.

 

Kiknek gyűjtünk?

Minden olyan tanköteles diáknak, aki anyagi vagy infrastrukturális korlátok miatt nem tud részt venni a napi online oktatásban.

 

 

Mire gyűjtünk?

Távoktatási célra megfelelő használt, de felújított asztali számítógépekre és tanuláshoz megfelelő sávszélességű stabil internet kapcsolatot szeretnénk adományozni iskolák és egyéb oktatási intézmények számára, melyek ezeket az eszközöket kölcsön tudják adni diákjaiknak a jelen helyzet idejére. 

 

A megfelelő szakértelemmel felújított eszközökből már 33.000 forintból olyan korszerű infrastruktúrát tudunk biztosítani egy iskolás számára, amivel napi szinten részt tud venni az online oktatásban.

 

Az adományozás menetéről a bekapcsoljukasulit.hu weboldalon olvashatsz.

 

A pénzbeli adományokat az adjukössze.hu oldalán gyűjtjük, a kampányunk az alábbi linken érhető el: https://adjukossze.hu/kampany/segits-ingyenesen-kolcsonozheto-szamitogeppel-a-tanulasban-1952

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59