Vodafone: Hőkamera segítheti a vállalatokat a járvány idején

forrás: Prím Online, 2020. május 17. 14:45

A Vodafone Magyarország IoT megoldásai között immár elérhető a Konica Minolta hőkamerája, amely nagy segítséget jelenthet a jelenlegi helyzetben azoknak a vállalatoknak, akik nem tudtak átállni a teljes home office működésre vagy viszonylag nagy ügyfélmozgás jellemző a telephelyükön. Ezen vállalatok esetében különösen fontos, hogy lépéseket tegyenek dolgozóik és ügyfeleik egészsége és védelme érdekében. A hőkamerával egy olyan elsődleges védelmi vonalat állíthatnak fel, melynek köszönhetően csak indokolt esetben lesz szükség tényleges testhőmérséklet mérésre. A rendszert elsőként a Würth szerelte fel budaörsi telephelyén.

A vállalkozások példátlan nehézségekkel néznek szembe a világjárvány miatt. Aki tehette, teljes egészében home office működésre tért át, ugyanakkor vannak olyan iparágak, ahol ez nem volt megvalósítható. Ezeknek a vállalatoknak komoly lépéseket kell tenniük az alkalmazottak és ügyfeleik biztonsága érdekében. Ennek egyik eleme lehet a dolgozók és a külső partnerek rendszeres ellenőrzése, mellyel idejében kiszűrhetők az esetlegesen lázas személyek. Erre kínál megoldást a Vodafone Magyarország legújabb IoT megoldása, ami a Konica Minolta hőkameráját használja. A kamerának köszönhetően a tényleges testhőmérséklet mérésre csak indokolt esetben van szükség, folyamatosabbá, akadálymentesebbé téve ezzel a normál munkamenetet.

 

„Tisztában vagyunk azzal, hogy a koronavírus járvány miatt a vállalkozásoknak eddig nem tapasztalt kihívásokkal kell szembenézniük, ezek közé tartozik a munkavállalók, ügyfelek, és partnerek rendszeres egyészségügyi ellenőrzése is, hiszen ez nagymértékben hozzá tud járulni a vírus terjedésének megakadályozásához. A Vodafone Magyarország számára kiemelten fontos, hogy ebben a nehéz helyzetben minden lehetséges módon segítse és megkönnyítse a partnerei életét. Ennek részeként mostantól elérhető vállalati IoT megoldásaink között a Konica Minolta hőkamerája és a hozzá kialakított rendszerünk.” – mondta el Király István, a Vodafone Magyarország Vállalati Szolgáltatások Üzletág Vezérigazgató-helyettese. 

 

 

A Vodafone Magyarország szolgáltatásai között elérhető hőkamerát elsőként a Würth Szereléstechnika Kft. vette igénybe, akik a kamera mellett kontroll eszközként kézi hőmérős ellenőrzést is végeznek az összes dolgozón a budaörsi telephelyre való belépéskor. Ezzel a beiktatott védelmi vonallal biztosítják raktáruk és irodai dolgozóik védelmét a koronavírustól. 

 

„A jelen járványügyi helyzetben minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy cégünk működése egészségügyi szempontból is biztonságos maradjon. Erre kínál számunkra gyors és hatékony megoldást a Konica Minolta hőkamerája. Az érintés nélküli hőmérőmodul segítségével nem csak a cégközpontban dolgozókat tudjuk ellenőrizni, hanem mindenkit, aki az épületbe belép. Ezzel is segítve a fertőzésveszély csökkentését.”  – fűzte hozzá Csapó Gergely, a Würth Szereléstechnika Kft. operatív vezetője.

 

 

A Thermal Radiometry technológiával rendelkező kamera képes a pixel pontosságú felületi hőmérséklet mérésére, kifejezetten magas – akár 0,3 °C – pontossággal. A kamera beltéren, a telephelyek előterében vagy a folyosóra felszerelve 1-5 méter távolságból képes felmérni az adott tárgy vagy személy hőmérsékletét. A rendszer megfelelően konfigurálva képes jelzést adni a személyzet számára, ha a belépő vendég vagy dolgozó hőmérséklete meghaladja az előre beállított értéket. A beállított értéktől eltérő – magasabb mért érték - esetében automatikus hangjelzést ad ki a rendszer, de az értesítés történhet egy, a számítógépen felugró ablak vagy e-mail formájában is. Az illetékes személyzet így időben tudomást szerezhet az esetlegesen fertőzött belépőkről, megkezdve az azonnali elkülönítést és a megerősítő, kézi lázmérést. Az adatkommunikáció vezetékes internet vagy ipari router segítségével működik, de igény esetén mobilkapcsolattal is üzemeltethető.

 

A kamera felhasználási lehetőségei számos területre kiterjednek. Az eszköz két szenzorral rendelkezik: egy hőmérsékletet mérő „Thermal Radiometry” szenzorral és egy normál, 6Mpixel felbontásúval, mely vizuális megerősítést is adhat az adott tárgyról vagy személyről. A kamerák képesek bármilyen felület hőmérsékletének mérésére, ezáltal a preventív tűzjelzésre, bizonyos eszközök hevülése esetén. A thermal megoldás alkalmas lehet ezen felül összefüggő kerítéshatárok figyelésére, ahol a kamerától akár több száz méterre lévő behatolóról is képes riasztást adni a rendszer.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05