100 millió eurós tőkebefektetés a Bolt-nál

forrás: Prím Online, 2020. május 27. 17:40

Újabb, 100 millió euró (35 milliárd forint) értékű befektetési kört zárt a Bolt, a vezető európai utazási és szállítási platform. A befektetésből a vállalat tovább folytatja utazásszervező, mikromobilitási és ételszállító szolgáltatásainak terjesztését Európában és Afrikában. A Bolt személyszállítási mobilapplikációjával lépett a magyar piacra 2016-ban - előbb Budapesten, majd Debrecenben -, pár hete pedig elindította a Bolt Food ételházhozszállító szolgáltatását a magyar fővárosban. 

A legújabb befektetés a Naya Capital Management-től érkezett, melyet Masroor Siddiqui alapított 2012-ben. Az újabb körrel együtt a Bolt több mint 300 millió euró befektetéshez jutott eddig összesen.

 

A Bolt jelenleg több mint 150 európai és afrikai országban működteti személyszállítási szolgáltatását. Múlt hónapban felgyorsította a Bolt Food ételrendelési és házhozszállító alkalmazás terjesztését, amely így már 12 országban érhető el. Emellett számos országban elindította a Business Delivery terméket, amely a kiskereskedőket segítő, aznapi szállítást lehetővé tévő disztribúciós szolgáltatás. 

 

A vállalat jelenleg taxi és étel házhozszállító szolgáltatásaival van jelen Budapesten, illetve taxiszolgáltatással Debrecenben. A pár hete indult Bolt Food applikáción keresztül egyszerűen, pár kattintással, a mobileszközön belüli bankkártyás fizetéssel, minden esetben érintkezésmentesen lehet házhoz rendelni számos ismert étterem ételeit, illetve élelmiszer áruház online rendelt termékeit. Ma már közel 100 étterem és élelmiszerbolt kínálata érhető el az alkalmazásban. A vállalathoz eddig 800-an jelentkeztek futárnak, kiképzésük folyamatosan zajlik a következő hetekben. A Bolt Food ellenőrzött, szigorú egészségügyi és higiéniai protokollok mentén működik: minden futár rendszeresen fertőtlenített gépjárművel szállítja ki a megrendelt ételt, kizárólag érintkezésmentesen.

 

Markus Villig, a Bolt társalapítója és vezérigazgatója elmondta: „A járvány alatti kijárási és utazási korlátozások nem változtattak azon a trenden, hogy hosszú távon az emberek fokozatosan áttérnek a saját autó használatáról a környezetbarátabb megoldásokra, köztük az úgynevezett igény szerinti mobilitásra (on-demand mobility). A mostani befektetés tovább erősíti cégünket, és örülünk, hogy olyan befektető támogat minket, amelyik nem hisz a manapság a Szilícium-völgyben népszerű, pénzégető startup üzleti modelljében. Ehelyett az általunk követett, hatékonyságot és lokalizációt alapul vevő modellben bízik, ahogy én is abban hiszek, hogy ezek az on-demand iparág legfőbb előnyei. Ez a befektetés lehetővé teszi, hogy megfizethető utazást és szállítást biztosítsunk ügyfeleink millióinak, és jövedelemszerzési lehetőséget kínáljunk partnereinknek a járvány utáni nehéz időszakban.”

 

Masroor Siddiqui, a Naya Capital Management ügyvezető partnere hozzátette: „Örömmel fektettünk be a Bolt-ba, hiszen Markus irányítása alatt a cég a szállítmányozási iparág egyik legversenyképesebb és leginnovatívabb szereplőjévé nőtte ki magát. Hiszünk abban, hogy a Bolt alapvető változást segít elő a felhasználók és a városi közlekedési infrastruktúra viszonyában. Valamint örömmel támogatjuk a cég hosszú távú terveinek megvalósítását.”

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Gyártás COVID-19 idején

Bizonytalan időkben az emberek szívesen hallgatják meg mások történeteit. Megnyugtatásra, inspirációra és közösségi érzésre vágyunk; tudni, hogy nem vagyunk egyedül azokban, amiket átélünk, megérteni, mások hogyan boldogulnak. Ezt szem előtt tartva olyan történeteket osztunk meg, amelyekben azt mutatjuk be, hogy gyártók világszerte miként birkóznak meg a COVID-19 világjárvány okozta helyzettel és milyen intézkedéseket hoztak alkalmazottaik biztonsága és vállalkozásuk életképességének megtartása érdekében. 

2020. szeptember 26. 11:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11

Virtuális nézőteret nyit a Budai Szabadtéri Színház

2020. szeptember 9. 12:11

Év Informatikai Vezetője díj 2020

2020. augusztus 27. 11:07

Early Bird kedvezménnyel indul ‘Az Év Honlapja’ pályázat

2020. augusztus 13. 14:58
online sportfogadás