A Vodafone is csatlakozott a Global Citizen és az Európai Bizottság globális kezdeményezéséhez

forrás: Prím Online, 2020. június 26. 17:34

A Global Citizen nevű jótékonysági mozgalom és az Európai Bizottság nagyszabású online koncertet szervez Global Goal: Unite for our Future címmel június 27-én, szombaton, melynek célja a koronavírussal összefüggő gyógyszer- és vakcinakutatások finanszírozása. A kezdeményezéshez olyan vállalatok csatlakozhattak – köztük a Vodafone Csoport –, akik pénzügyi erőforrásaikkal hozzájárulnak a COVID-19 megszüntetéséhez a különböző tesztek, kezelések és oltások fejlesztésének támogatásával. Az esemény célja továbbá, hogy felhívja a figyelmet a diszkrimináció és a társadalmi egyenlőtlenségek felszámolásának fontosságára, mely célnak a Vodafone is elkötelezett támogatója. 

A Global Citizen nevű jótékonysági mozgalom és az Európai Bizottság világszintű adományozói konferenciát szervez, melyhez a Vodafone is csatlakozott. A globális kezdeményezés célja – a koronavírus elleni küzdelem jegyében –, hogy pénzt gyűjtsenek olyan diagnosztikai és terápiás eszközök, vírustesztek, gyógyszerek és vakcinák fejlesztésére és gyártására, amelyek segítségével legyőzhető és megállítható a világjárvány. A Global Goal: Unite for our Future elnevezésű koncertet június 27-én, szombaton 15 órától rendezik meg. A koncertet Magyarországon a magyar MTV (Music TV) műsorán követhetik a tévénézők.  A közvetítés magyar idő szerint június 28-án, éjfélkor, vasárnapról hétfőre virradóan kezdődik, az ismétlés pedig június 29-én, hétfőn reggel 8 órakor várható a zenecsatornán. Aki pedig élőben szeretné követni a teljes műsort, az megteheti a www.vodafone.com/globalcitizen weboldalon június 27-e délután 3 órától.

 

A kezdeményezéshez olyan nagyvállalatok csatlakozhattak, akik pénzügyi erőforrásaikkal hozzájárulnak a COVID-19 megszüntetéséhez a különböző tesztek, kezelések és oltások fejlesztésének támogatásával. A Vodafone Csoport április közepén jelentette be, hogy 2 millió eurós alapot hoznak létre a koronavírus elleni harc támogatására, a szombati rendezvényen pedig további kötelezettségvállalásaikat fogják ismertetni a koronavírus elleni küzdelemmel kapcsolatban.  

 

A globális adománygyűjtő koncerthez rengeteg neves művész csatlakozott, így többek között Shakira, a Coldplay, Usher, Jennifer Hudson, Miley Cyrus, Justin Bieber és J Balvin is fel fognak lépni. Rajtuk kívül bekapcsolódik a rendezvénybe egy-egy megszólalás erejéig Chris Rock, Hugh Jackman, Charlize Theron, Forest Whitaker, David Beckham, Salma Hayek, Billy Porter és Diane Kruger is. Az előbbiek mellett tudósok és a világ vezetői fognak megszólalni és ösztönözni a kormányokat, a vállalkozásokat, az alapítványokat és a magánembereket az adakozásra. Az est házigazdája Dwayne Johnson lesz.

 

A Global Citizen az Egészségügyi Világszervezettel (WHO) együtt április végén már szervezett egy globális online koncertet, amelynek támogatói között szintén ott volt a Vodafone Csoport. A rendezvényen 127,9 millió dollárnyi (41,5 milliárd forint) adományt gyűjtöttek a koronavírus-járvány frontvonalában dolgozó orvosok és ápolók támogatására.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05